Komunikaty PR

Poznaj przepis Vegety na udane święta!

2023-12-19  |  01:00
Biuro prasowe

Czy już czujesz w powietrzu aromat świąt Bożego Narodzenia? To wyjątkowy okres, w którym zbieramy się z najbliższymi, aby wspólnie celebrować ten magiczny czas. W grudniu niezapomniane chwile przeplatają się z wyjątkowymi doznaniami kulinarnymi, a przygotowywanie tradycyjnych potraw staje się wyzwaniem, które chętnie podejmujemy. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych. Jak sprawić, aby gotowanie stało się prawdziwą przyjemnością? Marka Vegeta ma na to przepis!

Wigilijny stół rozmaitości

24 grudnia to magiczny czas, kiedy zbieramy się z bliskimi, aby wspólnie celebrować Wigilię. Tradycyjnie na naszych stołach pojawia się 12 potraw, a wyjątkowe zapachy grzybów, kiszonej kapusty czy aromatyczny barszcz czerwony tworzą niepowtarzalną atmosferę. Głębie tych tradycyjnych smaków pomoże wydobyć VEGETA Uniwersalna! Oryginalne połączenie i starannie dobrane proporcje przypraw i suszonych warzyw sprawiają, że zastosowania VEGETY są nieograniczone. Produkt sprawdzi się doskonale do przygotowania zup, dań warzywnych i mięsnych, duszonych oraz grillowanych. Z pewnością sprawi, że do smaków wigilijnej kolacji będziemy tęsknić przez cały rok.

Pomysł na wigilijne danie od marki VEGETA

Jednym z tradycyjnych i uwielbianych przez Polaków dań świątecznych jest barszcz wigilijny – trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez tej potrawy. Ta aromatyczna świąteczna zupa podawana jest zazwyczaj z uszkami jako pierwsze wigilijne danie, po to, aby w zimowy wieczór rozgrzać przybyłych gości. Jej esencjonalny smak i wyrazisty aromat uzyskamy za sprawą dodania do potrawy Piramidki Smaku VEGETA do barszczu czerwonego. To mieszanka przypraw, ziół i warzyw zamknięta w praktycznej i łatwej do użycia torebce. Produkt jest w 100% naturalny i nie zawiera soli. Piramidkę łatwo i szybko można także usunąć z garnka i delektować się smakiem potrawy bez konieczności wyławiania pojedynczych przypraw z talerza.

Przepis na wigilijny barszcz od marki VEGETA

Składniki na 4 porcje:

1,5 litra świeżej wody

5 średnich buraków, obranych i pokrojonych na ćwiartki

2 średnie marchewki, obrane i pokrojone na kawałki

1 duża pietruszka, obrana i pokrojona na kawałki

1 cebula, obrana i pokrojona w grubą kostkę

½ selera, pokrojonego w kostkę

1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny

2 suszone grzyby, namoczone w ciepłej wodzie i pokrojone w paski

1 Piramidka Smaku VEGETA do barszczu czerwonego

1 kostka bulionu warzywnego VEGETA Natur

Sposób przygotowania:

  1. Buraki, pozostałe warzywa i namoczone suszone grzyby umieścić w dużym garnku, zalać zimną wodą.
  2. Dodać Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego i kostkę bulionu warzywnego VEGETA Natur.
  3. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, aż warzywa staną się miękkie, a bulion nabierze głębokiego smaku.
  4. Pod koniec gotowania dodać łyżkę octu wina lub soku z cytryny, aby podkreślić smak i nadać lekkiej kwaskowatości.
  5. Wyjąć Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego.
  6. Przygotować uszka do barszczu według osobnego przepisu lub wg preferencji.
  7. Barszcz podawać gorący, posypany posiekaną świeżą zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką.

Smacznego!

VEGETA - Smak, który inspiruje.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Potrawy bez gotowania idealne na lato Biuro prasowe
2024-07-29 | 01:00

Potrawy bez gotowania idealne na lato

Ciepłe i pełne słońca dni to dla wielu wymarzona pogoda na wakacje. Jednak wysokie temperatury potrafią sprawiać, że tracimy ochotę na gorący posiłek i godziny spędzone
Żywienie Rozstrzygnięcie Ogólnopolskiego Konkursu Stek Idealny
2024-07-27 | 11:00

Rozstrzygnięcie Ogólnopolskiego Konkursu "Stek Idealny"

Internetowy butik mięsny BBQ.PL we współpracy z firmą Napoleon Grille Polska z dumą ogłasza zakończenie konkursu "Stek Idealny". Konkurs, mający na celu promowanie kultury
Żywienie Co pić podczas upałów?
2024-07-26 | 15:00

Co pić podczas upałów?

Upały potrafią dać się we znaki, dlatego tak ważne jest odpowiednie nawodnienie organizmu. Pozostaje pytanie: co pić latem, aby nie tylko nawodnić organizm, ale także móc

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Nauka

Młodym singlom coraz bardziej podoba się życie w pojedynkę. Znacząca zmiana w ciągu dekady

Dzisiejsi nastoletni single są bardziej zadowoleni z bycia stanu wolnego niż ich rówieśnicy 10 lat temu – wynika z badań niemieckiego Uniwersytetu Johannesa Gutenberga w Moguncji. Ich autorzy podkreślają, że może to być następstwem obserwowanych w ostatnich latach trendów, kiedy spada liczba małżeństw i są one zawierane przez coraz starszych ludzi. Bycie singlem stało się  bardziej normalne i akceptowalne w społeczeństwie. Większej satysfakcji ze stanu wolnego badacze nie stwierdzili jednak wśród starszych grup badanych.

Ochrona środowiska

Patrzenie na zieleń może zwiększyć komfort życia mieszkańców miast. Najbardziej kojąco działał widok drzew

Zmniejszenie odczucia lęku i zwiększenie odprężenia to główne korzyści wynikające z nawet wzrokowego kontaktu z zielenią – dowiedli brytyjscy i izraelscy naukowcy. Okazało się, że największe korzyści czerpiemy z patrzenia na drzewa, a wyraźny dobroczynny wpływ natury na dobrostan psychiczny można zauważyć nawet po krótkim spacerze. To ważne wskazówki dla urbanistów, które mogą być pomocne w optymalnym planowaniu przestrzeni miejskiej. Kontakt wzrokowy z zielenią nie wpływa natomiast na zdolności poznawcze.