Komunikaty PR

Poznaj przepis Vegety na walentynkową randkę w domu

2024-02-13  |  01:00
Biuro prasowe

Wielkimi krokami zbliża się święto miłości, czyli Walentynki. To dzień, który spędzamy z ukochanymi osobami, celebrując wspólne chwile i tworząc unikalne wspomnienia. W tym roku marka VEGETA zachęca, aby wspólnie odkrywać kulinarny świat, podczas wyjątkowej walentynkowej randki w domu!

Pyszna randka w domowym zaciszu

Przyjęło się, że 14 lutego spotykamy się z bliskimi np. w kinie, kawiarni czy restauracji.  Ale czy rzeczywiście trzeba wychodzić z domu, aby spędzić czas w wyjątkowy sposób? Marka Vegeta podpowiada, że nie i przybywa z pomysłem na idealną randkę w domowym zaciszu, czyli wspólne przygotowanie romantycznej kolacji! Walentynki to doskonała okazja, aby przenieść się do domowej kuchni, w której miłość i smak łączą się w jedno. W tym wyjątkowym dniu, można postawić na pielęgnowanie tradycji i ugotować ulubione danie albo wręcz przeciwnie – wspólnie odkrywać nowe smaki podczas kulinarnych eksperymentów. 

W obu przypadkach idealnie sprawdzi się Vegeta Natur, czyli mieszanka przypraw, składająca się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera ona konserwantów, wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu. Dzięki idealnej kompozycji ziół, przypraw i suszonych warzyw, a także dodatkowi soli z morza Adriatyckiego zapewnia wszystkim daniom pełny, wyrazisty smak. 

Oprócz zabawy przy wspólnym gotowaniu, warto zadbać również o odpowiedni nastrój. W tym celu można na przykład przygotować składankę ulubionych piosenek lub niecodziennie udekorować wnętrze. Najważniejsze, aby spędzić ten czas po swojemu, tak jak lubicie najbardziej.

W przypadku braku pomysłu na walentynkowe menu jako źródło inspiracji polecamy e-book z przepisami Vegety, znajdujący się na stronie: www.vegeta.pl Można tam znaleźć m.in. przepis na pysznego łososia w miodowej glazurze, który idealnie sprawdzi się na walentynkową kolację, ze względu na pyszny smak i łatwe przygotowanie.  

Łosoś́ w glazurze miodowej z sezamem

Składniki:

  • filet z łososia - około 300g
  • 3 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • olej rzepakowy
  • 3 łyżki przyprawy Vegeta Natur w płynie 
  • 2 łyżki białego sezamu

Przygotowanie:
Łososia pokrój na porcje około 5 cm. Przypraw solą, pieprzem, smaż do złotego koloru na patelni z olejem. W misce wymieszaj miód, sok z cytryny, sos sojowy, pokrojony czosnek i przyprawe Vegeta Natur. Mieszankę przelej na patelnię po łososiu i redukuj o 1/3 objętości. Dodaj rybę i oblej ją gotowym sosem. Na koniec posyp sezamem. Świetnym dodatkiem do łososia będzie gotowany ryż. Smacznego!

Wszystko smakuje lepiej z przyprawami Vegeta!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne? Biuro prasowe
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.