PROF. UŁ MICHAŁ MACKIEWICZ - "DODATKOWE ŹRÓDŁO DOCHODU POZA ETATEM" -UŁ W EMPIKU
Empik S.A.
ul. Marszałkowska 104/122
00-017 Warszawa
iwona.kazmierczak|empik.com| |iwona.kazmierczak|empik.com
+48 603 117 072
www.empik.com
Projekt wiedza - Uniwersytet Łódzki w Empiku
DR HAB., PROF. UŁ MICHAŁ MACKIEWICZ - "DODATKOWE ŹRÓDŁO DOCHODU POZA ETATEM: FANABERIA CZY KONIECZNOŚĆ???
19 lutego, godz. 18:00
Empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5
Pracujemy na etatach i wydaje nam się, że tak już będzie do emerytury. Ale zmiany na rynku pracy powodują, że wiele zawodów wkrótce zniknie. A te, które pozostaną, będą pod ciśnieniem zmian. Dlatego lepiej wcześniej pomyśleć o opcji awaryjnej: stworzeniu drugiego źródła dochodu. Każdy obok etatowej pracy może rozwijać dodatkowe źródło dochodu - i to wcale nie wymaga od razu otwierania działalności gospodarczej. W oparciu o pasję, doświadczenia i zainteresowania można stworzyć miejsce pracy, które w przyszłości stanie się głównym sposobem zarabiania. Spotkanie - w ramach comiesięcznego cyklu „Projekt wiedza - Uniwersytet Łódzki w Empiku” – będzie okazją, by dowiedzieć się, jak w praktyce wygląda łączenie pracy etatowej z własnym biznesem? Jak powstaje pomysł? Jak przeprowadzić sondowanie rynku i jak stworzyć własny produkt prawie bez inwestycji? O tym wszystkim opowie Michał Mackiewicz, profesor ekonomii od 20 lat związany z Uniwersytetem Łódzkim, a od 13 lat prowadzący także własne firmy. Swoje doświadczenia opisuje na blogu „Zarabianie na śniadanie”.

Sukces z przeszkodami: Blisko 1/3 polskich przedsiębiorczyń zmaga się z koniecznością udowadniania swojej wartości w biznesie

Wielka Gala Liderów Polskiego Biznesu już 1 marca

Ponad 60% kobiet prowadzących biznes doświadczyło kryzysu psychicznego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.