Komunikaty PR

PRZEPIS: Jesienna zapiekana zupa cebulowa z czosnkiem OLE!

2020-10-16  |  12:05
Biuro prasowe

Składniki:

· 700g cebuli

· 1l bulionu warzywnego lub wołowego

· ¾ kieliszka białego wytrwanego wina

· 1/3 słoika czosnku z ziołami w oleju OLE!

· 1/2 łyżki cukru

· 1 ząbek czosnku

· 1 łyżka świeżego lub suszonego tymianku

· ser typu gruyere lub inny żółty

· 1 duża łyżka masła oraz oliwy

· Bagietka

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy cukier. Wrzucamy cebulę i smażymy na średnim ogniu, uważając aby jej nie przypalić. Dodajemy wyciśnięty przez praskę lub pokrojony czosnek. Stopniowo dolewamy wino, a kiedy wyparuje, dodajemy bulion. Gotujemy ok. 20 minut.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kilka ząbków czosnku w oleju z ziołami. Przekładamy do żaroodpornych misek, na wierzch układamy kawałki bagietki i posypujemy startym serem.

Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser się roztopi.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.