Przez warsztaty do serca. Walentynki online dla par w Cook Story by Samsung
Tegoroczne Walentynki będą inne niż wszystkie, dlatego warto znaleźć oryginalny sposób na zaskoczenie drugiej połówki. Wspólne gotowanie online pod okiem doskonałych szefów kuchni może przynieść sporo satysfakcji i zagwarantować dobrą zabawę w walentynkowy wieczór. Cook Story by Samsung przygotowało wyjątkową ofertę warsztatów dla par.
Nie bez powodu mówi się, że pyszne jedzenie to klucz do serca ukochanej osoby. Gdy jemy coś, co bardzo nam smakuje, nasz organizm wytwarza endorfiny, czyli hormony szczęścia. Na błogi nastrój najlepiej wpływa czekolada, papryczka chili, wanilia, czy wino. Z kolei owoce morza uznawane są za popularne afrodyzjaki. A stąd już o krok do podbicia serca wybranki lub wybranka lub ponownego rozbudzenia uczuć. Nie ma lepszego dnia niż Walentynki na to, by wspólnie spróbować sił w kuchni, gotując potrawy wywołujące szczęście, które zagwarantują doskonały nastrój na cały wieczór.
Zaintryguj smakiem
14 lutego br. w Cook Story by Samsung uczestnicy warsztatów online, które poprowadzą Asia Banad i Bartosz Snecz Dębski, poznają tajniki przyrządzania aromatycznego, tajskiego risotto z krewetkami. Na deser zaplanowany jest sernik z białą czekoladą, bezą i marakują. Warsztaty dostępne są w dwóch wariantach – z dostawą produktów do domu i bez.
Więcej informacji o warsztatach znajdziecie się pod linkiem: https://cookstory.samsung.pl/warsztaty
O prowadzących:
Asia Banad - Cukierniczka z powołania, a dietetyk kliniczny z wykształcenia. Na co dzień kreuje niebanalne torty, ciasta, ciastka i desery jako POSYPANE. Zafascynowana gastrofizyką i w szczególności francuskim cukiernictwem. Prowadzi warsztaty z pieczenia, szkolenia dla firm oraz warsztaty dotyczące zdrowej żywności i diet.
Bartosz Snecz Dębski - kucharz i miłośnik street-foodu. Uwielbia azjatyckie smaki i czerpie inspiracje z całego świata. Pracował w znanych restauracjach zarówno w Łodzi, jak i w Warszawie. Współtworzył menu wielu modnych miejsc, takich jak Pizza Boyz, dogidog, Mañana Tex-Mex Bar. Jest autorem bloga kulinarnego „Snecz gotuje”. Twórca autorskiego konceptu kulinarnego i cateringowego „SPOKO SZAMA”. Częsty gość programów telewizyjnych, m.in. „Fajna Polska” w TVP Polonia, twórca programu „Słodki&Słony”. Redaktor prowadzący audycje kulinarne „Snecznego!” w Newonce Radio. Trener kulinarny w wielu znanych studiach kulinarnych. Silnie propaguje fuzję kuchni azjatyckiej z europejską. Na co dzień prowadzi warsztaty kulinarne, zaraża pozytywną energią i inspiruje.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.