Pyszna nowość od marki Wawel – MINIczekolada Danusia w kokosowej odsłonie
Romantyczne początki ikony smaku
Na początku ubiegłego wieku, Adam Piasecki - niekwestionowany w tamtych czasach mistrz czekolady i zarazem osoba, od której swoją historię zaczęła marka Wawel - zakochał się w jednej ze swoich pracownic. Danusia, bo tak sympatia Adama miała na imię, była nie tylko piękną, ale także inteligentną i czarującą kobietą, która bez reszty skradła serce właściciela fabryki. Na dowód swej miłości ten słynny Mistrz Czekolady stworzył wyjątkową czekoladkę, której smak miał dorównać niezwykłej urodzie jego ukochanej. Tak powstała dzisiejsza ikona subtelnego smaku - Danusia klasyczna.
Aksamitnie gładkie nadzienie orzechowo-czekoladowe oraz rozpływająca się w ustach czekoladka, pakowana w eleganckie granatowe opakowanie ze szlachetnymi zdobieniami z wizerunkiem wspomnianej Danusi - od której wywodzi się nazwa produktu - szybko zyskała uznanie wśród ówczesnych konsumentów. Niezwykła historia i przede wszystkim wysoka jakość czekolady oraz pyszne nadzienie sprawiło, że Danusia klasyczna została w portfolio marki Wawel do dziś.
Klasyka w nowej odsłonie!
W styczniu br. Danusia klasyczna z Wawelu została rozszerzona o nowy wariant smakowy: Danusię Kokosową. To harmonijne połączenie szlachetnej czekolady z Wawelu z intensywnie kokosowym nadzieniem. Subtelne oryginalne błękitno-granatowe opakowanie sprawia, że Danusia Kokosowa wyróżnia się na półce sprzedażowej wśród innych słodkich przyjemności.
Cienka forma tej MINIczekolady pozwala poczuć intensywny smak kokosa i wysoką jakość czekolady, która od ponad 100 lat jest tworzona przez doświadczonych Mistrzów Czekolady z Wawelu. Powstaje w oparciu o klasyczną, tradycyjną recepturę z użyciem dobrych składników. Nie zawiera emulgatora E476, barwników i sztucznych aromatów.
Słodkie chwile
Danusia Kokosowa idealnie pasuje do aromatycznej małej czarnej, którą lubisz pić w przerwie od pracy, czy do słodkiej chwili przyjemności, którą spokojnie delektujesz się w ciągu dnia.
Delikatnie cienka forma czekoladki idealnie mieści się do eleganckiej torebki, dzięki czemu możesz cieszyć się delikatnym kokosowym smakiem w dowolnym miejscu i czasie.
Romantyczna historia sprzed 100 lat dała początek kultowej już Danusi klasycznej i kokosowej, których smakiem możemy rozkoszować się do dziś.
VI KONFERENCJA SEKSON Z PATRONATEM ROMANCE TV
Światowy Dzień Zwierząt. Sprawdź, jak dbać o planetę i jej mieszkańców
Nowe Czyżyny organizują bezpłatne badania i warsztaty dla seniorów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.