Komunikaty PR

Pyszne śniadanie – bez dodatku cukru!

2020-10-16  |  16:00
Biuro prasowe

Warto jednak pamiętać, iż mamy możliwość przygotowania pysznych posiłków – bez cukru dodanego. Wystarczy wybierać odpowiednie produkty. Doskonałą propozycją na śniadanie będzie Sante Musli Lo w zestawieniu z napojem roślinnym owsiano-migdałowym Sante Organic. To spora dawka ważnych składników odżywczych i mnóstwo dobrego smaku – bez dodatku cukru!

Większość z nas lubi słodki smak. Niestety, nadmiar cukru to duże obciążenie dla organizmu – wiąże się ze wzrostem wagi, zaburzeniami metabolicznymi, rosnącym ryzykiem wielu chorób. Dlatego tak ważne jest świadome ograniczanie ilości cukru w codziennej diecie. Nie jest to proste – wiele produktów, z których korzystamy na co dzień, zawiera w swym składzie cukier dodany. Często zdarza się to choćby w przypadku płatków śniadaniowych. Na szczęście jednak możemy znaleźć takie produkty, które nie zawierają ani grama cukru dodanego, a mimo to smakują naprawdę świetnie! Pozwolą przyrządzić pyszne posiłki, a przy tym będą sprzymierzeńcem w staraniach o zachowanie smukłej sylwetki, dobrego samopoczucia i zdrowia.

Na dobry początek dnia „bez cukru”, warto sięgnąć po Sante Musli Lo. W jego składzie znajdziemy przede wszystkim płatki zbożowe – owsiane, jęczmienne i orkiszowe. Wyczuwalna w smaku delikatna słodycz pochodzi wyłącznie z owoców, ponieważ Sante Musli Lo nie ma cukru dodanego. Dostępne jest w dwóch wersjach. Musli Lo z granatem i jagodą ma dodatek owoców suszonych i liofilizowanych. Musli Lo z owocami zawiera owoce suszone, w tym tzw. superfruits – jagody goji i morwę białą, jak również daktyle, rodzynki i morele.

Sante Musli Lo wyróżnia wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Jest także źródłem cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo i cynk. W składzie Sante Musli Lo znajdziemy również inulinę – naturalny prebiotyk, który stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit, poprawiając odporność organizmu.

Sante Musli Lo to idealny pomysł na szybkie, a przy tym odżywcze śniadanie. Doskonałym dodatkiem do niego będzie napój Sante Organic owsiano-migdałowy – w 100% pochodzenia roślinnego i również bez dodatku cukru. Ma kremową konsystencję i delikatny smak. Posiada certyfikat BIO, co oznacza, iż produkt nie zawiera pestycydów, do upraw składników nie są stosowane nawozy sztuczne, a składniki nie są modyfikowane genetycznie. Napój wyróżnia niska zawartość soli oraz tłuszczów nasyconych, a także krótka lista składników.

Sante Musli Lo świetnie smakuje również jako posypka do sałatek owocowych, deserów czy wypieków.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

Podróże

Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.