Komunikaty PR

Pyszności na Dzień Mamy, czyli Mniam mam od Mixit i zwyciężczyni Masterschefa!

2021-05-26  |  10:00

Postaw na prezenty DIY

Wszyscy lubimy dostawać prezenty, a niektórzy nawet bardziej lubią je dawać. Dla Mam szczególnie ważne mogą być takie podarunki, które zostały przygotowane z pewnym zaangażowaniem i pochodzą od serca – w końcu natrudziliśmy się, by wykonać coś specjalnego.

Jednym z pomysłów na taki prezent może być kwiatowa sól do kąpieli. Wystarczy kupić estetyczny szklany pojemnik z pokrywką, a następnie wsypać do środka pół kilograma soli himalajskiej i kilka łyżek soli epsom. Całość można uzupełnić wybranymi dodatkami, takimi jak suszone kwiaty (różnego rodzaju i w różnych kolorach) czy lawenda i dodać kilka kropli wybranego olejku zapachowego. Kompozycję mogą uzupełnić drewniane akcesoria, np. drewniana łyżeczka, która będzie świetnym sposobem do używania produktu.

Dla fanów małych rękodzieł artystycznych świetne okażą się rozkładane pudełka zrobione z brystolu – wystarczy wyciąć w papierze figurę w kształcie „plusa” z wieczkiem (każdy z kwadratów powinien mieć bok o długości 10 cm, a jeden z kwadratów powinien pełnić rolę górnego zamknięcia pudełka – wieczka), następnie należy porobić zgięcia kwadratów względem kwadratu stanowiącego podstawę (środek „plusa”). Finalnie należy ozdobić wewnętrzne ściany według uznania, a całość złożyć ze sobą i związać np. estetyczną kokardką.

Przez żołądek do serca (i dla zdrowia)

Mamom możemy zaoferować również zdrowe smakołyki, które niekoniecznie musimy robić sami, ale nawet kupione będą smakowały tak, jakby były robione w domu. Jedną z propozycji jest musli z suszonymi owocami, orzechami, czekoladą i przyprawami od Mixit – Mniam mam. Ten pyszny i pożywny miks można sprezentować mamie na Dzień Matki, ale i również przez cały rok. W środku znajdują się suszone mrozem truskawki i maliny, połączone z migdałami w mlecznej czekoladzie, wiórkami gorzkiej belgijskiej czekolady oraz dodatkami pod postacią kardamonu i cynamonu. Zestaw zdrowych dodatków na bazie ziaren z pieca stanowi wspaniałe źródło dobrych węglowodanów uzupełnionych o naturalne składniki pełne witamin i minerałów. Kompozycję tę przygotowała Kristina Nemčková z myślą o własnej mamie. Kristina  w 2019 r. wygrała czeską edycję programu MasterChef (dla dorosłych) mając zaledwie 17 lat.

Doceńmy to co ważne

Dzień Matki jest wyjątkową datą w ciągu roku, w którym szczególnie doceniamy mamy i macierzyństwo, ale powinniśmy wspierać je i pamiętać o nich zawsze. Wyraz naszego zaangażowania i miłości może mieć różne formy, ale najważniejsze jest to, by dbać o nie i sprawiać, by były z nas dumne i szczęśliwe. Niezależnie od tego, czy postawisz na prezent typu DIY, kupisz kwiaty, perfumy, zdrowe i pyszne smakołyki czy inne podarunki, to na pewno wyrazisz swoją miłość wobec mamy.

www.mixit.pl

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.