Restauratorzy Manufaktury zapraszają na Sylwestra
Szeroką ofertę sylwestrowych atrakcji przygotowały lokale gastronomiczne w Manufakturze – od eleganckich kolacji po imprezy pełne tanecznych rytmów. Niezależnie od tego, czy goście szukają kameralnej kolacji, czy niezapomnianej zabawy do rana, najemcy Manufaktury zadbają o wyjątkowe powitanie Nowego Roku.
Manuarte zaprasza na wyjątkową noc pełną elegancji, muzyki i artystycznych wrażeń. Na gości czeka wykwintne menu inspirowane kuchnią latynoską i międzynarodową, a także możliwość komponowania własnych zestawów. Wieczór uświetnią spektakularne choreografie w wykonaniu Zawodowej Grupy VOLT pod okiem Agustina Egurroli. Zabawa przy muzyce DJ-a potrwa do białego rana. Szczegóły i rezerwacje: manuarte.com.
Whiskey in the Jar również przygotowało prawdziwą sylwestrową imprezę, która rozpocznie się o 18:00. W cenie biletu (149 zł/os.) na gości czekać będzie wieczór muzycznych wrażeń, wzbogacony o konkursy z nagrodami oraz wyjątkowe smaki, które zachwycą każdego gościa. Rezerwacje bezpośrednio u najemcy.
Restauracje otwarte do późna
Niektóre lokale Manufaktury będą otwarte dla gości do godziny 1:00, oferując możliwość zjedzenia kolacji i powitania Nowego Roku w kameralnej atmosferze:
-
Hot Spoon – rezerwacje z zadatkiem, który można wykorzystać podczas pobytu.
-
Pankejk i The Mexican – wspólny toast o północy. Lokale zapraszają do rezerwacji miejsc.
-
Rebernia, Tajska Hot Spoon, Al Dente, Tawerna oraz Galicja – otwarte do 1:00, działające na zasadach regularnych restauracji.
La Vende zakończy działalność o północy, a od 1 stycznia większość lokali zaprasza ponownie od godzin popołudniowych.
Zakręcony Jarmark w Manufakturze trwa do 6 stycznia!
Manufaktura zaprasza na Piknik Sylwestrowy i wspólne powitanie Nowego Roku
Manufaktura krainą świątecznej magii!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Handel
Przed świętami Polacy wydają na ryby nawet dwa razy więcej niż w innych miesiącach. Konsumenci powinni sprawdzać, czy pochodzą one ze zrównoważonych połowów
Święta Bożego Narodzenia, łączone tradycyjnie z potrawami z karpia, śledzi oraz „rybą po grecku”, sprawiają, że wydatki Polaków na ryby są pod koniec roku nawet dwukrotnie wyższe niż średnio w innych miesiącach. – Wybór gatunku i rodzaju ryby ma znaczenie nie tylko dla smaku wigilijnych potraw, ale też dla kondycji rybołówstwa – przypominają eksperci MSC i radzą, by wybierać produktu z niebieskim logo organizacji, świadczącym o tym, że ryba pochodzi ze zrównoważonych połowów.