Komunikaty PR

Restauratorzy Manufaktury zapraszają na Sylwestra

2024-12-19  |  14:50
Biuro prasowe

Szeroką ofertę sylwestrowych atrakcji przygotowały lokale gastronomiczne w Manufakturze – od eleganckich kolacji po imprezy pełne tanecznych rytmów. Niezależnie od tego, czy goście szukają kameralnej kolacji, czy niezapomnianej zabawy do rana, najemcy Manufaktury zadbają o wyjątkowe powitanie Nowego Roku. 

Manuarte zaprasza na wyjątkową noc pełną elegancji, muzyki i artystycznych wrażeń. Na gości czeka wykwintne menu inspirowane kuchnią latynoską i międzynarodową, a także możliwość komponowania własnych zestawów. Wieczór uświetnią spektakularne choreografie w wykonaniu Zawodowej Grupy VOLT pod okiem Agustina Egurroli. Zabawa przy muzyce DJ-a potrwa do białego rana. Szczegóły i rezerwacje: manuarte.com. 

Whiskey in the Jar również przygotowało prawdziwą sylwestrową imprezę, która rozpocznie się o 18:00. W cenie biletu (149 zł/os.) na gości czekać będzie wieczór muzycznych wrażeń, wzbogacony o konkursy z nagrodami oraz wyjątkowe smaki, które zachwycą każdego gościa. Rezerwacje bezpośrednio u najemcy. 

Restauracje otwarte do późna 

Niektóre lokale Manufaktury będą otwarte dla gości do godziny 1:00, oferując możliwość zjedzenia kolacji i powitania Nowego Roku w kameralnej atmosferze: 

  • Hot Spoon – rezerwacje z zadatkiem, który można wykorzystać podczas pobytu. 

  • Pankejk i The Mexican – wspólny toast o północy. Lokale zapraszają do rezerwacji miejsc.  

  • Rebernia, Tajska Hot Spoon, Al Dente, Tawerna oraz Galicja – otwarte do 1:00, działające na zasadach regularnych restauracji. 

La Vende zakończy działalność o północy, a od 1 stycznia większość lokali zaprasza ponownie od godzin popołudniowych.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.