Komunikaty PR

Roślinne, naturalne, wygodne!

2022-10-14  |  13:00
Biuro prasowe

Spełnią one oczekiwania zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy preferują potrawy inspirowane kuchniami świata. Nowe propozycje z linii Z Gruntu Dobre to: Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem, Chilli sin carne z ryżem, Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem oraz Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem. Wszystkie te dania mają „czystą etykietę” – nie zawierają konserwantów, a ich składniki są w 100% naturalne.

Jak dziś chcemy jeść? Zdrowo, wygodnie i naturalnie! Coraz więcej osób stara się, by ich codzienny jadłospis był odpowiednio zbilansowany, różnorodny i bogaty w produkty pochodzenia roślinnego. Z drugiej strony, współczesny tryb życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na samodzielne przygotowywanie pełnowartościowych posiłków. Idealnym rozwiązaniem są tu oczywiście dostępne na rynku w szerokim wyborze dania gotowe. Przy ich wyborze kierujemy się smakiem, warto jednak też zwrócić uwagę na skład i sięgać po te, które są naprawdę wartościowe, dobrej jakości i bez sztucznych konserwantów.

Właśnie takie są nowe dania gotowe z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre. Zawierają one wyłącznie warzywa, składniki roślinne i naturalne przyprawy. Powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości. Odpowiednio zbilansowana porcja stanowi wartościowy, bogaty w białko roślinne posiłek. To znakomite rozwiązanie nie tylko dla wegan czy wegetarian, ale także fleksitarian i wszystkich, którzy chcą zadbać o to, by na co dzień spożywać więcej produktów pochodzenia roślinnego.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre wyróżniają też wyjątkowe walory smakowe. Wśród nowości znaleźć można cztery oryginalne propozycje:

  • Biryani - ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem Z Gruntu Dobre – biryani to klasyczna potrawa kuchni indyjskiej, jednej z najbardziej znanych i cenionych na świecie. Smak tego dania podkreślają orientalne przyprawy, a ostrości dodaje pieprz i papryka.
  • Chilli sin carne z ryżem Z Gruntu Dobre – czyli bezmięsna wersja niezwykle popularnego, meksykańskiego dania. Zachwyca bogactwem smaków i aromatów, dzięki specjalnie dobranej mieszance przypraw.
  • Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem Z Gruntu Dobre – doskonale doprawione pulpeciki w wersji wege, których walorów smakowych dopełnia pomidorowo-cebulowy sos. To lekki, a przy tym pożywny posiłek.
  • Roladki z nadzieniem warzywnym w sosie pomidorowym z ryżem Z Gruntu Dobre – danie wege podane w ciekawej formie. Wegańska wersja roladek z warzywnym, pełnym naturalnego błonnika nadzieniem, doskonale komponuje się z delikatnym ryżem i aromatycznym sosem pomidorowym.

Dania gotowe Z Gruntu Dobre są wygodne i szybkie w przygotowaniu – wystarczy je podgrzać, by otrzymać wartościowy i smaczny posiłek roślinny. To doskonała propozycja na lunch, obiad lub ciepłą kolację.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Podróże

Damian Janikowski: Po ostatniej walce muszę porządnie odpocząć i wyleczyć kontuzje. Zazwyczaj na wakacje wybieram Egipt albo Turcję

Sportowiec przyznaje, że jego ulubionymi kierunkami na wakacje są Egipt i Turcja. Lubi odpoczywać w egzotycznych kurortach i cieszy się, kiedy cała rodzina ma wreszcie czas dla siebie. Damian Janikowski zaznacza, że teraz przede wszystkim chce wyleczyć kontuzje i naładować akumulatory, a kolejne walki na ringu stoczy dopiero pod koniec tego roku lub na początku przyszłego.

Polityka

Dane statystyczne pomogą przyspieszyć rozwój turystyki. Posłużą również do promocji turystycznej Polski

Główny Urząd Statystyczny we współpracy z resortem turystyki buduje nowoczesny portal analityczny Turystyka+. To interaktywne narzędzie, które umożliwia śledzenie zmian i porównywanie danych. Celem projektu jest wsparcie rozwoju turystyki na wielu poziomach – nie tylko krajowym, ale również lokalnym i regionalnym. Ma on być pomocny zarówno w podejmowaniu decyzji politycznych dotyczących infrastruktury turystycznej, jak i dla przedsiębiorców, co ma się przełożyć na rozwój sektora i gospodarki.