Komunikaty PR

Rozpocznij sezon grillowy pełen naturalnego smaku – sięgnij po olej Rapso!

2024-04-28  |  20:00
Biuro prasowe

Wiosna w pełni, a wraz z nią rozpoczyna się sezon na dania prosto z rusztu. Przygotowując specjały pod chmurką warto pamiętać o tym, aby były nie tylko aromatycznie i smaczne, ale również przyrządzone z wysokiej jakości składników. 100% czysty olej rzepakowy Rapso zawiera wartościowe tłuszcze i dobroczynną witaminę E i nie wpływa na smak i aromat przyrządzanych potraw. Dzięki wysokiemu punktowi dymienia można go używać zarówno na zimno, jak i gorąco.

Olej Rapso powstaje z odpowiednio wyselekcjonowanych, pochodzących z kontrolowanych gospodarstw rolnych odmian rzepaku, a jego nasiona tłoczone są na ciepło bez ekstrakcji, z wykorzystaniem jedynie naturalnych metod. Dzięki temu posiada wysoki punkt dymienia i nawet podczas podgrzewania czy smażenia nie wydziela toksycznych substancji i nie traci swoich cennych wartości odżywczych. Specjalny proces tłoczenia sprawia również, że produkt ma neutralny smak i delikatny zapach – dlatego można go wszechstronnie wykorzystywać w kuchni: do pieczenia, gotowania czy smażenia. Olej Rapso jest również idealną bazą dressingów czy sosów, np. czosnkowego, ziołowego czy pikantnego, które współgrają z przekąskami, takimi jak kanapki czy koreczki.

 

Rapso pełen zdrowia

 

Jednym z niezbędnych składników zdrowej i odpowiednio zbilansowanej diety są tłuszcze. Ich cennym źródłem są oleje roślinne, a wśród nich główne miejsce zajmuje bogaty w wartościowe składniki i zdobywający coraz większą popularność olej rzepakowy. Rapso zawiera ok. 60% prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych i ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ponadto jest skarbnicą kwasów NNKT, takich jak omega-3 i omega-6, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i pozytywnie wpływają na układ krwionośny, a także witaminy E, zwaną witaminą młodości.

 

Olej marki Rapso:


Pojemność: 0,75 ml
Cena brutto: 20,99 zł

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne? Biuro prasowe
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.

Nasza strona używa cookies między innymi w celu gromadzenia statystyk oraz prawidłowego funkcjonowania serwisu. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przegladarki oznacza, że ciasteczka będa zapisywane na Twoim urządzeniu. Pamietaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Kliknij tutaj aby zamknąć