Komunikaty PR

Sernik na diecie? Mamy na to sposób

2022-02-28  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

W obecnych czasach wiele osób przywiązuje dużą uwagę do sposobu odżywiania, szukając i stosując różne diety. Często nie ma w nich miejsca na słodkie babeczki, aromatyczne wypieki drożdżowe z serem czy pączki z twarogiem. Mogłoby się wydawać, że takie słodkie przekąski nie są dozwolone, gdy mówimy o zbilansowanej diecie. Jednak w prawidłowo zaplanowanym jadłospisie można przemycić… puszysty sernik z niską zawartością węglowodanów! 

Stosowanie zdrowej diety pozwala czuć się dobrze w swoim ciele i przekonuje się do tego coraz więcej osób. Stawiamy na jakościowe i sprawdzone produkty jak np. nabiał z dobrego źródła czy jaja od kur z wolnego wybiegu. Takie właśnie produkty warto wybrać, przygotowując odchudzony sernik.

Sernik na diecie

Sam twaróg powinien być tłusty, pełen białka i wartości odżywczych. Przed wyborem twarogu do naszego sernika, należy sprawdzić jego etykietę oraz skład. Ten, który będzie wyróżniał się krótkim i prostym, z pewnością będzie odpowiedni! Warto zwrócić też uwagę na zawartość tłuszczu, którego nie powinno być więcej niż 4%. Dlaczego więc nie wykorzystać jego właściwości i upiec wersji fit? 

Do takiego "odchudzonego wypieku" dobrą opcją będzie przygotowanie zdrowszej wersji spodu, która może się składać np. ze zmielonych orzechów włoskich, pekan czy brazylijskich.

Innym wariantem sernika jest przygotowanie jego spodu ze zmielonych migdałów, masła, kakao i erytrolu, dzięki czemu będzie miał on bardziej czekoladowy smak. Podobnie, kiedy do samej masy serowej dodamy kakao – wówczas z jasnego ciasta zrobi nam się delikatny, serowo-kakaowy deser, idealny do kawy.

Program „Ja Cię SERniczę!” jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.