Komunikaty PR

Sernik w pięć minut – poznaj najszybsze przepisy

2022-02-10  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Niezapowiedziana wizyta gości? A może po prostu jesteś w ciągłym biegu i nie masz czasu na pracochłonne ciasto, ale chodzi ci po głowie coś słodkiego? Nic prostszego! Skorzystaj z przepisów na błyskawiczny sernik. Nie potrzebujesz żadnych wymyślnych składników – większość prawdopodobnie masz w domu na co dzień. Sprawdź!

 

Sernik pięciominutowy

 

Potrzebujesz pół kilograma mielonego sera, 3 łyżki mąki pszennej, 100 g cukru, 80 g masła i 5 jajek. Wszystkie składniki mieszasz blenderem w jednym naczyniu. Nie ma znaczenia kolejność dodawania, nie trzeba też oddzielać białek od żółtek. Przełóż masę serową do wyłożonej papierem blaszki – np. w formacie 20x28 cm. Ciasto piecz w 160 stopniach z termoobiegiem przez godzinę.

 

Puszysty i szybki

 

Jeśli poszukujesz przepisu na sernik XL, spróbuj koniecznie ten! Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotuj kilogram zmielonego twarogu, 250 g cukru, 3 łyżeczki cukru wanilinowego, 100 g masła, 7 jajek, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej.

 

Oddziel żółtka od białek. Wymieszaj skrobię z mąką. Utrzyj w mikserze masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Do masy dodawaj po jednym żółtku. Przełącz na niższe obroty i dodawaj stopniowo ser, a później mąkę. Teraz pozostały ci tylko białka – ubij je w osobnym naczyniu i delikatnie przełóż do masy serowej i wymieszaj. Tak przygotowane ciasto przełóż do okrągłej blaszki o średnicy ok. 26 cm. Piecz przez godzinę w 170 stopniach w trybie góra-dół. Po ostudzeniu ciasta możesz je udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem.

 

Proste, prawda?

 

Program „Ja Cię SERniczę!” jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.