Sety sushi jako idealne finger food na Sylwestra
AHAVA PR
ul. Mikołaja Kopernika 37/1
90-552 90-552 Łódź
andrzej.sieczkowski|ahavapr.pl| |andrzej.sieczkowski|ahavapr.pl
48 503 838 407
www.ahavapr.pl
Wybierz sushi i baw się do białego rana / Sushi to idealne danie na sylwestrową noc / Sety sushi jako idealne finger food na Sylwestra
Pomysłów na spędzenie wieczoru sylwestrowego jest naprawdę wiele – od spotkania w rodzinnym gronie grając w gry planszowe – po domówkę z przyjaciółmi. Organizacja tego wieczoru to jednak nie lada wyzwanie. Przygotowanie menu na całą noc dla wszystkich gości może być kłopotliwe. A przecież pożegnanie starego roku i powitanie nowego trzeba celebrować pysznym jedzeniem. Warto wybrać sushi, ponieważ zaprezentuje się ono wyjątkowo szykownie na wystawnych przyjęciach, ale także na sylwestrowej randce we dwoje. Idealnie sprawdzi się także dla wegetarian. W sieci Sushi Kushi sprzedaż bezmięsnych rolek wzrosła o 300 procent w porównaniu do poprzedniego roku.
Sprytne finger food - przekąski na jeden kęs
W Sylwestra jedną z najważniejszych kwestii jest dobra zabawa. Niemniej ważne jest dobre jedzenie, które z łatwością można podać gościom. Jakie dania wybrać na tą ostatnią noc w roku? Z pewnością nie tylko smaczne, ale i... lekkostrawne! Dlatego sushi to idealna propozycja na każdą imprezę. Główną zaletą tego dania są jego sycące i nieobciążające układu pokarmowego właściwości. Dodatkowo sushi można zjeść szybko - na jeden kęs bez konieczności siadania do stołu czy podgrzewania go wcześniej. Sushi wpasuje się w każdy rodzaj planowanej imprezy sylwestrowej – od rodzinnego spotkania po studencką domówkę z przyjaciółmi.
Ilość sylwestrowych zamówień w tym roku jest rekordowo duża - mówi Radosław Szwugier, szef rozwoju franczyzy marki Sushi Kushi. - Wielu klientów swoje zestawy zamawiało już na początku grudnia. W zeszłym roku sprzedaliśmy w całej sieci ponad 3 tysiące zestawów a na tę chwilę mamy już pół tysiąca a to dopiero początek zamówień – dodaje.
Idealny set sushi na sylwestrową noc
Oferowane przez restauracje franczyzowe Sushi Kushi rolki sushi na sylwestrową noc to nie przypadek. W imprezowych setach zostały dobrane rolki najbardziej lubiane przez klientów, np. Red Philadelphia Futomaki z łososiem i serkiem. Polacy uwielbiają też tempurę w każdej postaci. To najbardziej popularne pozycje w menu.
Sprzedaż wege sushi wzrosła o 300 %
W zestawach sylwestrowych znajdują się także propozycje dla wegetarian, których jak się okazuje, coraz więcej w sieci restauracji Sushi Kushi. W porównaniu do zeszłego roku sprzedaż bezmięsnych rolek wzrosła o 300 procent. - Ten wznoszący trend nie mógł zostać przez nas pominięty. Chcemy, aby nasi klienci mieli różnorodność wyboru, nawet wśród wege sushi – podkreśla Szwugier. Dla wielu ludzi wejście w Nowy Rok symbolizuje zamknięcie pewnych rozdziałów swojego życia i otwarcie nowych. Jest to także czas podejmowania kolejnych wyzwań i celów. - Jeśli dla niektórych naszych klientów celem na nadchodzący 2022 rok jest przejście na wegetarianizm, polecamy zacząć jeszcze w starym roku wybierając zestaw wege, wierzymy, że będzie im łatwiej przetrwać w swoich postanowieniach - dodaje.
Ramen na Nowy Rok
Dodatkową opcją jest możliwość zamówienia ramenu, czyli klarownego wywaru shoyu z plastrami boczku, jajkiem nitamago, menmą oraz topingiem z benishoga i szczypioru. Będzie to pożywna opcja na Nowy Rok. - Przygotowaliśmy różne opcje, tak żeby każdy fan sushi mógł znaleźć coś dla siebie nie tylko na sylwestrową, szaloną noc, ale również regeneracyjną opcję ramenu na Nowy Rok - mówi Radosław Szwugier. - Dostawy zamówionego sushi będą realizowane w Sylwestra, ale klienci, którzy zgłosili chęć własnego odbioru mogą umawiać się bezpośrednio w lokalu na konkretną godzinę tak, żeby było to dla nich jak najbardziej wygodne - dodaje.
PRZYKŁADOWY SET SYLWESTROWY OD SUSHI KUSHI - SYLWESTER PARTY SET (dla 6 osób - 96szt) - 319 zł
12x Futomaki z grzybem shitake w teriyaki i goma wakame
10x California Roll z krewetką w tempurze kokosowej
12x Red Philadelphia Futomaki z łososiem
12x Futo Talarki z sałatką z surimi
12x Futomaki z wołowiną
10x Philadelphia Roll z serkiem i łososiem wędzonym na ciepło
10x Maki z kampyo w tempurze w sojowym nori6x Red Hosomaki z oshinko
6x Hosomaki z tuńczykiem i kizami wasabi
6x Hosomaki z łososiem na ciepło wędzonym i szczypiorem
Poznaj bliżej Sushi Kushi:
Sushi Kushi to sieć franczyzowa sushi barów, oferująca dania kuchni japońskiej na miejscu oraz w dostawie. Pierwszy lokal powstał pod koniec 2012 roku, przy głównej ulicy Łodzi – Piotrkowskiej. Kolejne również otwierały się w Łodzi, ale wkrótce sieć wyszła poza jej granice. Dziś franczyza Sushi Kushi jest obecna w 10 polskich miastach i liczy ponad 30 punktów franczyzowych.
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.