Komunikaty PR

Słodki karnawał z Diamantem

2024-01-15  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Kiedy za oknem mróz i szybko robi się ciemno, wielu z nas myśli już tylko o wiośnie. A przecież zima to nie tylko śnieg i wiatr, ale jeden z najgorętszych okresów w roku, czyli karnawał. Dzięki niemu możemy sobie osłodzić te chłodne miesiące i wybrać się na, lub samemu zorganizować, niejedną imprezę. Żeby była udana jej częścią muszą być apetyczne desery. Jeśli ma być słodko i pysznie, to tylko z cukrem Diamant!

Szykując karnawałowe przyjęcie warto odrobinę zaszaleć i postawić na coś innego niż dotychczas. Dzięki temu dostarczymy naszym gościom nie tylko wyjątkowych doznań smakowych, ale i niezwykłych wspomnień. Zamiast ciasta podajmy im imprezowe desery w mono-porcjach. To niezwykle modny w ostatnim czasie sposób na serowanie słodkości. Deserki są nie tylko pyszne, ale i przepięknie wyglądają. Doskonałą propozycją będzie Czekoladowy Pudding.

SKŁADNIKI

Na pudding:

2 opakowania budyniu czekoladowego

50 g Cukru Drobnego Diamant

1 litr mleka

kilka truskawek

okruchy dowolnego ciasta lub ciasteczek w ciemnym kolorze

Na lukier:

100 g Cukru Pudru Diamant

pomarańczowy barwnik

woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Odlej kubek mleka i wymieszaj w nim zawartość 2 opakowań budyniu oraz Cukier Drobny Diamant. Resztę mleka zagotuj w garnku i do gotującego się mleka dodaj zawartość kubka. Pogotuj jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając. Gotowy budyń przełóż do szklanek lub miseczek i odstaw do ostudzenia.

Przygotuj barwnik do lukru według przepisu z opakowania. Wymieszaj dobrze w miseczce cukier puder Diamant oraz przygotowany barwnik. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Polej truskawki lukrem i odłóż delikatnie do wyschnięcia.

Porcje budyniu przysyp okruchami z ciasta i ułóż na środku po jednej truskawce udającej marchewkę.

Można zaskoczyć też gości słodką, zimową dekoracją. Choćby serwując podczas imprezy Kandyz Lodowy. Wygląda nieziemsko - niczym nieoszlifowane kamienie szlachetne - może więc zostać ozdobą każdego stołu i cukiernicy.  Doskonały do przyrządzania domowych likierów, podkreśla naturalny aromat owoców oraz nie mętnieje, rozpuszczając się stopniowo i powoli w alkoholu, ale też w kawie czy herbacie. Będzie więc idealny jako oryginalny dodatek. 

Jeśli już jesteśmy w temacie napojów, świetnym pomysłem na niezapomnianą, domową imprezę będzie Drink Station. Żeby stworzyć takie stanowisko potrzebujemy:

  • kolorowych serwetek i dekoracji
  • napojów w słojach, np. poncz czy lemoniada
  • ręcznie przygotowanych etykiet takich, jak np. do podpisywania dżemów
  • obtoczonych w cukrze dekoracyjnych szklanek
  • słomek i mieszadełek
  • lodu oraz dodatków w postaci owoców

Stoisko z napojami, przy którym nasi goście przygotują sobie coś pysznego do picia to prawdziwy hit tegorocznego karnawału.

Warto wykorzystać te inspiracje lub poszukać własnych. Jedno jest pewne, możemy potraktować ten okres w roku, jako pretekst do dobrej zabawy i spotkań z przyjaciółmi, bo przecież Słodkie Łączy!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Radosław Majdan: Jestem zniesmaczony tym, ile czasu poświęciliśmy na załatwianie pozwoleń na budowę domu. Teraz zastanawiamy się, czy nie wybrać planu B

Były piłkarz przyznaje, że w przypadku jego małżeństwa droga do budowy wymarzonego domu w Konstancinie-Jeziornie okazała się niezwykle długa, kręta i bardziej skomplikowana, niż się spodziewali. Uzyskiwanie niezbędnych pozwoleń trwało ponad dwa lata i nie zakończyłoby się sukcesem, gdyby nie pomoc specjalisty, który miał w tym doświadczenie. W obliczu tych problemów i kolejnych wyzwań przyszło jednak zwątpienie i myśl o rezygnacji z kontynuowania tego projektu. Radosław Majdan podkreśla jednak, że niezależnie od tego, jaką decyzję podejmą, za jakiś czas będą mieli własny, piękny dom.

Problemy społeczne

Miasta będą się starzały wolniej niż reszta kraju. Jednak w niektórych do 2050 roku seniorzy będą stanowić 37 proc. populacji

Udział osób starszych w populacji Polski będzie się stopniowo zwiększał i w 2050 roku wyniesie 34 proc. Dla porównania w 12 największych miastach będzie to 31 proc. – wynika z raportu Centrum Analiz i Badań Unii Metropolii Polskich. To oznacza, że metropolie – chociaż nie wszystkie – będą się starzeć nieco wolniej niż reszta kraju. Z tym procesem wiąże się szereg wyzwań dla samorządów i zadań związanych m.in. z przygotowaniem usług dla zróżnicowanej grupy seniorów i dostosowania przestrzeni miejskiej.

Farmacja

Nowoczesne formy podania leków pozwalają uniknąć hospitalizacji. To duże ułatwienie dla pacjentów z chorobami przewlekłymi

Opracowywanie nowoczesnych form podania leków to odpowiedź na stale rosnącą liczbę pacjentów z chorobami przewlekłymi, m.in. onkologicznymi, hematologicznymi i psychiatrycznymi. Jeden zastrzyk zamiast codziennego łykania tabletek, wlewów czy klasycznych chemioterapii ułatwia życie pacjentom, pozwalając im uniknąć hospitalizacji, stresu i ryzyka z tym związanego oraz szybciej wrócić do codziennych zajęć. To także korzyść dla personelu medycznego i systemu ochrony zdrowia. Inicjatorzy kampanii „Podanie ma znaczenie” podkreślają, że pacjent powinien mieć wpływ na wybór formy przyjmowanego leku.