Słodkie jak Sonko - lekkie przekąski w sam raz na wiosnę
W powietrzu czujesz już powiew nadchodzącej wiosny? Cieplejsze, dłuższe dni i promienie słońca, coraz pewniej wyglądające zza chmur, zachęcają do spędzania więcej czasu na świeżym powietrzu. Nadchodząca wiosna to również idealna pora do wprowadzenia drobnych zmian w jadłospisie. Jednak wcale nie musisz rezygnować ze słodkich przyjemności. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś słodkiego, wybierz lekkie przekąski od Sonko.
Czy słodkie przekąski mogą być również zdrowe? W ofercie marki Sonko znajdziemy szeroki wybór przekąsek na bazie ryżu i zbóż. Dzięki niższej wartości kalorycznej oraz wysokiej zawartości błonnika będą zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych słodyczy. W portfolio Sonko znalazły się słodkie przekąski do chrupania zarówno w towarzystwie, jak i samodzielnie, które pozwolą cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia.
Wafle ryżowe to kultowy produkt w ofercie marki Sonko. Ta bezglutenowa przekąska jest dostępna w wielu odsłonach, np. z dodatkiem superfoods oraz ziaren. A także w wersji na słodko. Wafle w czekoladzie i polewie - idealne połączenie! Spotkanie delikatnego smaku wafli z intensywnością ciemnej, mlecznej i różowej czekolady lub jogurtowej polewy zaskoczy smakiem oraz naładuje energią i optymizmem – zupełnie jak nadchodząca wiosna!
Kolejna propozycja to wafelki ryżowe Rice Mini w małym formacie, idealnym do dzielenia się lub na raz, oblane mleczną czekoladą lub polewą jogurtową. To słodka przekąska, którą możesz zabrać dosłownie wszędzie - do pracy, na uczelnię, do szkoły, na spacer...
Batony ryżowe Sooo Rice to kolejna wariacja na punkcie klasycznych wafli ryżowych. To świetna propozycja dla osób, które liczą kalorie, jeden baton to mniej niż 80 kcal. Dostępny jest w klasycznej mlecznej czekoladzie i w popularnym wariancie białej czekolady z karmelem. Idealny podczas przerwy w pracy, albo do zabrania ze sobą i schrupania zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego.
Gdy poczujesz nagły spadek energii i potrzebujesz pilnie wrzucić coś na ząb, 3 lekkie wafelki są strzałem w dziesiątkę. Kruche, wyraziste w smaku, pełne ziaren i oblane intensywną w smaku mleczną lub ciemną czekoladą.
Z Sonko nawet dbając o wagę możesz cieszyć się smakiem pysznych słodkich przekąsek. Zmiana przyzwyczajeń na lepsze pozwoli łatwo zgubić zimowe nadprogramowe kilogramy i wrócić na wiosnę do formy!
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.