Smaczne i zdrowe regionalne produkty w Centrum Handlowym Blue City
Communication Unlimited
ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl
Wszystkich ceniących dobre, zdrowe jedzenie i tradycyjne smaki zapraszamy na marcowy Jarmark Produktów Regionalnych. Tym razem będzie trwał od wtorku 10 marca do soboty 14 marca.
W Blue City w ciągu pięciu dni, na stoiskach jarmarku będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez sprawdzone, rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Na fanów dobrej żywności czekać będą stragany z wędlinami, nabiałem, rybami, pieczywem na zakwasie, miodami z gospodarstw pasiecznych. Będzie można spróbować i kupić m.in. oscypki, sery korycińskie, sery kozie i poznać takie regionalne potrawy jak piróg biłgorajski czy kartacze. Dla tych, którzy tęsknią za prawdziwym domowym jedzeniem, jarmark będzie okazją do kupienia bigosu, pierogów i naleśników.
Podczas jarmarku będzie można zaopatrzyć się również w produkty greckie, włoskie, węgierskie i tureckie.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.