Komunikaty PR

Smakołyki na świąteczny stół od restauratorów Manufaktury

2023-12-12  |  19:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.56 MB )

W wielu domach przygotowania do Świąt idą pełną parą – gruntowne sprzątanie, dekorowanie domu, kupowanie prezentów i oczywiście to, co najbardziej wymagające – gotowanie świątecznych potraw. Ci, którzy w tym roku chcą nieco odjąć sobie pracy, powinni sprawdzić świąteczną ofertę cateringową restauracji w Manufakturze.

W Anatewce specjały kuchni żydowskiej: karp, śledzie w różnych konfiguracjach, ale też makiełki czy sernik paschalny. Restauracja Bawełna jak zawsze, postawiła na dania z twistem – w ich ofercie znajdziecie nie tylko klasyki, ale także nieoczywiste propozycje, takie jak gnocchi con fungi, czyli włoskie kluseczki ziemniaczane z aromatycznym sosem na bazie grzybów leśnych czy ręcznie lepione ravioli z łososiem. Nie zapomnijcie też o propozycjach z Wekowni, dostępnej w Bawełnie i Szpulce, czyli rzemieślniczych wekach. W ofercie m.in. bigos staropolski, polędwiczka z sosie podgrzybkowym czy staropolski pasztet z gęsi. W Galicji zaopatrzycie się w tradycyjne, domowe potrawy: karpia w galarecie, barszcz czerwony z kołdunami czy ręcznie lepione pierogi z kapustą i grzybami. Podobnie w Polce – tam dostaniecie śledzia w korzennej zalewie, karpia na grzybowym pęczaku czy udo gęsi z sosem piernikowym.

Specjały kuchni roślinnej dostarczy Restauracja Zielona. Tam można zamówić m.in. kremową zupę grzybową z miso, selera a’la śledź  w sosie tatarskim czy pasztet z białej fasoli i śliwki. Po niskokaloryczne słodkości skierujcie kroki do Chudego Ciacha. Sernik wegański z powidłami śliwkowymi, tort piernikowy, sernik cynamonowy czy makowiec świąteczny – to tylko kilka fit propozycji. Świąteczne gotowanie chętnie wesprze też Rajskie Manu – u nich zamówicie np. grzybową lub barszcz czerwony, ale też rybę po grecku czy krokiety z kapustą i grzybami.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Nauka

MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.

Media

Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.