Komunikaty PR

Śniadanie, które przeniesie Cię na egzotyczną wyspę

2021-08-06  |  13:00

Pyszne owoce z egzotycznych krajów

Jakie owoce najbardziej kojarzą się z tropikalną wyspą? Zdecydowanie ananasy i kokosy! Ananasy występują głównie w krajach Ameryki Południowej oraz na Hawajach. Ich soczysty miąższ ma przyjemny i orzeźwiający smak i zapach. Doskonale sprawdza się jako dodatek do mięs (np. w kontrowersyjnej dla niektórych pizzy hawajskiej), drinków (np. Pina Colada) czy sałatek. Świetnie smakuje również w deserach i wypiekach. Jednym z cudownych składników tego owocu jest bromelina, czyli enzym, który usprawnia pracę przewodu pokarmowego 
i według niektórych bardzo pomaga w odchudzaniu. 

Kokos jest owocem palmy kokosowej, której nazwa w staroindyjskim języku brzmi „kalpa wryksza”, co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”. Pochodzi on z południowo-wschodniej Azji oraz z północno-zachodniej Ameryki Południowej. Gdy rozłupiemy kokosa, to w środku znajdziemy biały i mięsisty miąższ, który je się na surowo lub gotuje i następnie suszy. W młodych kokosach znajduje się płyn, czyli woda kokosowa, która jest pełna elektrolitów i uznawana jest za napój izotoniczny, co jest ważne gdy chcemy wypić coś pysznego i przy okazji dobrze nawodnić swój organizm. Kokos jest źródłem dla wielu przepisów kulinarnych – świetnie sprawdza się w drinkach i napojach, jest doskonałym dodatkiem do wypieków i dań.

Ananas, kokos i zdrowe dodatki na śniadanie? Czemu nie!

Mixit przygotował Granolę z pieca - Piña Colada, która pozwala przenieść się do egzotycznych krajów bez potrzeby wyjeżdżania tam! To mieszanka miodowej granoli z pieca (płatków owsianych bez glutenu, nasion słonecznika, miodu, suszonych daktyli, siemienia lnianego, masła klarowanego bez laktozy) oraz płatków kokosowych i liofilizowanego (suszonego mrozem) ananasa, którą wystarczy zalać wodą, mlekiem lub jogurtem. Ten pyszny miks został przygotowany z myślą o całej rodzinie – jest odpowiedni dla dzieci, dorosłych i seniorów. To jedna z wielu mieszanek dostępnych w sklepie Mixit – każda z nich została przygotowana z myślą o innym rodzaju doznań, a wszystkie mają takie składniki i charakter, jakby były przygotowywane w domu – specjalnie dla Ciebie i Twoich bliskich. 

 

Egzotyka na wyciągnięcie ręki

Niezależnie od tego, czy dopiero zaplanowałaś swój wyjazd, byłaś już na urlopie czy jednak w tym roku zdecydowałaś się na spędzenie wakacji w mieście lub najbliższej okolicy, możesz wykorzystać panującą, gorącą aurę i stworzyć sobie nieco tropikalnej atmosfery. Postaw na pyszne smakołyki i należyty wypoczynek, by nieco „wyluzować” i wrzucić niższy bieg – w końcu każdemu się to należy!

www.mixit.pl

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.