Sofa: niezawodna towarzyszka jesiennych wieczorów
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Jesień, długie wieczory i ochłodzenie sprzyjają słodkiemu lenistwu. Dla wszystkich, którzy kochają relaks z ulubionym serialem czy książką, niezastąpioną towarzyszką jest… wygodna sofa. Jak zaaranżować kącik wypoczynkowy, w którym można się zaszyć gdy dopada jesienna chandra?
Strefa wypoczynkowa to zwykle serce domu, w którym koncentruje się zarówno życie towarzyskie, jak i relaks przy serialowych maratonach. Naturalne jest więc, że zależy nam na tym, by to miejsce wyróżniało się dopracowaną aranżacją, która sprzyja wypoczynkowi, zapewnia komfort i tworzy przytulny klimat. Oto kilka przydatnych wskazówek.
Sofa: królowa jest tylko jedna
Niekwestionowaną gwiazdą strefy wypoczynkowej jest oczywiście sofa. Powinna być nie tylko bardzo wygodna, ale również możliwie ponadczasowa i uniwersalna. Prosta, szlachetna forma przetrwa próbę czasu i będzie dobrze się prezentować w towarzystwie zróżnicowanych dodatków. Przykład? Sofa Modena projektu Montena Georgsena dostępna w ofecie BoConcept. Subtelne, zaoblone krawędzie i smukłe nogi dodają jej lekkości.
Miękkie tkaniny
Trudno wyobrazić sobie jesień bez ciepłych, przyjemnych w dotyku pledów i koców. Im większe i cieplejsze, tym lepiej. Grube sploty, nasycone kolory, pompony, frędzle - wszystkie chwyty są tu dozwolone. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem są poduszki - tu również możemy pokusić się o wzornicze szaleństwo. Kwiaty, ptaki, owady czy wciąż modny welur - tylko od nas zależy, na który trend się zdecydujemy. Dopełnieniem całości będzie dywan w stonowanym kolorze.
Przyjemne detale
Suszone kompozycje z hortensji, krwawnika czy lnu, a może uwielbiana przez stylistki trawa pampasowa? Kompozycje z roślin to uniwersalna i bardzo przyjemna dla oka ozdoba, która doda charakteru każdej przestrzeni. Kolejnym jesiennym must have są wszelkiego rodzaju świece zapachowe, które stworzą przyjemny nastrój. podobnie zadziałają lampiony czy lampy stołowe wykonane z rattanu - popularny latem materiał nadal jest hitem i zostanie z nami na dłużej.
Więcej informacji: https://www.boconcept.com/pl-pl/.
W punkt – system odwodnienia TECEdrainpoint S
Tajemnicze i nieokiełznane. Takie są „Zjawy” Anny Halarewicz
Jak i czym nawozić ogród, aby rośliny kwitły obficie i zdrowo
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Żywienie
Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes
Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.
Zdrowie
Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu
Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.
Konsument
Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju
Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.