Komunikaty PR

Sok z zielonym listkiem - Fortuna BIO

2021-07-13  |  17:15
Biuro prasowe

Sadownicy wracają do starych odmian owoców, pszczoły odzyskały należny im szacunek, owce zastępują kosiarki, a kryzys klimatyczny stał się słowem roku. 

Teraz nasza kolej.

Deklarujemy, że chcemy być bardziej eko i zdrowsi, ale kiedy jesteśmy zabiegani albo głodni wciąż sięgamy po produkty wysoko przetworzone. Zbyt rzadko myślimy o codziennych zakupach w kontekście zmian klimatu i ekologii. 

A gdyby tak słodką przekąskę zamienić na sok owocowo-warzywny z ekologicznych sadów taki jak np. Fortuna Bio Sok 100% tłoczony burak, jabłko albo Fortuna Bio Sok 100% tłoczony burak, jabłko, czarna porzeczka. Byłoby to z korzyścią i dla zdrowia, i dla środowiska naturalnego.

Ekologiczne, czyli jakie?

Wybierając produkty BIO, wspieramy ekologiczne uprawy. Pokazujemy, że interesuje nas, skąd pochodzi żywność. Rosnący popyt na naturalne, zdrowe produkty motywuje rolników do rezygnacji ze stosowania środków chemicznych. Zamiast nich wybierają bezpieczne środki pochodzenia biologicznego i mineralnego, nieprzetworzone technologicznie.

Stosują się do zasad poszanowania krajobrazu, współistnienia z ekosystemem, bioróżnorodności. Może to np. oznaczać, że na skraju pól czy sadów gospodarstwo posadzi kwiaty z myślą o pszczołach albo zrezygnuje z kosiarek spalinowych na rzecz owiec. 

W takich naturalnych gospodarstwach dojrzewają owoce i warzywa, z których powstają soki tłoczone Fortuna Bio Sok 100%. Są smaczne, zdrowe, mają bardziej intensywne aromaty i lepiej zachowują unikalny charakter danej odmiany. Dlatego Fortuna Bio Sok 100% tłoczony jabłko, czarna porzeczka, Fortuna Bio Sok 100% tłoczony jabłko, gruszka tak bardzo przypominają wakacyjny smak owoców zerwanych prosto z sadu albo z działki. 

Zdrowe, dojrzałe owoce lub warzywa są myte, selekcjonowane i tłoczone. Ta minimalna ingerencja sprawia, że zachowują swoje naturalne walory, witaminy, składniki mineralne, błonnik i przeciwutleniacze.

Naturalnie dbają o ciebie

Kupując produkty BIO, chcemy mieć pewność, że spełniają one rygorystyczne normy. Dlatego warto wybrać te, które mają znak rolnictwa ekologicznego. Znak ten znajdziesz na opakowaniach soków Fortuna Bio Sok 100% tłoczony

Jeśli więc właśnie planujesz wycieczkę za miasto i szukasz zdrowej przekąski, wybierając np. Fortuna Bio Sok 100% tłoczony pomidor, możesz mieć pewność, że pomidory użyte do jego produkcji są najwyższej jakości i pochodzą z ekologicznych upraw. Będziesz więc mieć swój wkład w ochronę środowiska.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.