Komunikaty PR

Sosy sałatkowe Knorr – tej wiosny poznaj je na nowo!

2021-02-02  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Trela
Yellowcups

Przewóz 34/p. 3
30-716 Kraków
anna.trela|yellowcups.pl| |anna.trela|yellowcups.pl
+48 733 070 360
yellowcups.pl/

Zdrowe odżywianie bezsprzecznie kojarzy się z obecnością na talerzach jak największej ilości warzyw i owoców. Regularne posiłki, obfitujące w te wartościowe składniki, są popularnym przedmiotem postanowień noworocznych. Zdarza się jednak, że dość szybko odchodzą one w zapomnienie przez brak pomysłów na smaczny i urozmaicony jadłospis. Jak sobie z tym poradzić? Z pomocą przychodzi bogate portfolio Sosów sałatkowych Knorr, opracowanych po to, by maksymalnie ułatwić komponowanie menu na bazie świeżych składników. To pora na wiosenne zamieszanie!

Jesienią i zimą stawiamy na rozgrzewające potrawy, dzięki którym łatwiej jest przetrwać chłodne dni. Jednocześnie dania te bywają powtarzalne, co niestety może prowadzić do monotonii żywieniowej i wykorzystywania podczas gotowania tych samych składników. Ponadto polska kuchnia kojarzy się z obfitymi mięsnymi posiłkami i daniami mącznymi, w których warzywa stanowią jedynie mało istotny dodatek. Niech wizja nadchodzącej wiosny stanie się okazją do zmiany naszych nawyków! Co więcej, nad wyraz kusząca jest bliska perspektywa pojawienia się nowalijek. Warto więc przygotować się do sezonu wiosennego, testując już teraz nowe przepisy na apetyczne sałatki. Nie zapominajmy, że możemy je przygotowywać zarówno z pierwszymi wiosennymi warzywami, ale także tymi całorocznymi. Buraki, seler i inne korzeniowe czy dostępne obecnie przez cały rok sałaty, takie jak rukola, roszponka, a także szpinak są równie cenne w witaminy i składniki odżywcze – będą doskonałą bazą lub uzupełnieniem naszych sałatek. 

Przysłowiową „kropką nad i” są Sosy sałatkowe Knorr. Dzięki nim idealnie podkreślimy smak sałatek, łącząc zarówno proste, jak i różnorodne składniki w harmonijną całość. Nadadzą one wyrazistości oraz dopełnią każdą sałatkową mieszankę. Z Sosami sałatkowymi przyrządzanie zdrowych i apetycznych posiłków już nie musi być kłopotliwe.

Prościej niż się wydaje

Przygotowywanie potraw na bazie warzyw, które przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny, to nie lada wyzwanie. Efekty bywają różne. Także tworzenie skomplikowanych dressingów często wymaga kulinarnego wyczucia i wprawy oraz zaopatrzenia się w dodatkowe produkty. Nie zawsze jest czas na uzupełnianie domowych zapasów, dlatego Sosy sałatkowe sprawdzą się idealnie. 

Dzięki sosom sałatkowym dużo łatwiej będzie znaleźć miejsce dla świeżych warzyw w codziennym jadłospisie i udowodnić, że nie muszą one sprowadzać się wyłącznie do kapusty podawanej z niedzielnym obiadem. Tym bardziej, że sałatki coraz chętniej jada się w charakterze drugiego śniadania lub lunchu podczas pracy, a także na kolację.

Na każdym opakowaniu znajduje się szczegółowa instrukcja, jak przygotować sos krok po kroku. Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą i olejem roślinnym. Te produkty zazwyczaj są pod ręką każdego amatora gotowania.

Poznaj Sosy sałatkowe Knorr

W portfolio Sosów sałatkowych Knorr znaleźć można uniwersalne propozycje, które pasują do większości warzywnych kombinacji. Smak ziół z koperkiem przypadnie do gustu miłośnikom lokalnych specjałów. Z kolei fani kuchni europejskich chętnie wykorzystają sos włoski, francuski oraz grecki. Zdecydowany charakter sosów musztardowo-miodowego, czosnkowego, paprykowo-ziołowego i sosów balsamicznych – z malinami oraz ziołowego, sprawi, że staną się faworytami smakoszy, którzy cenią wyraziste potrawy. W portfolio znajdują się:

• Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr

• Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr

• Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr

• Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr

• Sos sałatkowy Francuski

• Sos sałatkowy Grecki

• Sos sałatkowy Włoski

•   Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami

•   Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami

 

Sugerowana cena detaliczna produktów: 1,49 PLN*

*Ceny półkowe są wyłączną decyzją sieci handlowych.

----------------------------

Kontakt prasowy:

Joanna Szałasz

specjalista public relations

e-mail: joanna.szalasz@knorr.pl

tel.: +48 536 410 824

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie Biuro prasowe
2024-04-30 | 13:20

Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie

Jedno z popularnych miejsc na gastronomicznej mapie Bydgoszczy ponownie otwarte. Po gruntownym remoncie otworzyła się w CH Focus kultowa restauracja Pizza Hut. Nowy, ładniejszy lokal przyjmuje
Żywienie Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
2024-04-30 | 11:00

Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie

Niekwestionowany lider napojów energetycznych w Polsce, marka BLACK Energy, rozpoczyna wielką loterię, celebrującą kampanię „King of the Night”. Główną nagrodą w
Żywienie Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
2024-04-30 | 11:00

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.