Świąteczny Jarmark „Żuławskie Smaki” w CH Osowa

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.
Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl
Dziś i jutro, 4 i 5 grudnia, odbędzie się świąteczny Jarmark Żuławskie Smaki w CH Osowa, promujący ekologiczną żywność produkowaną tradycyjnymi i ekologicznymi metodami. Podczas targu będzie można zaopatrzyć się w przepyszne specjały idealne na nadchodzące święta Bożego Narodzenia. W ciągu dwóch dni klienci CH Osowa będą mogli kupić m.in. tradycyjne wędliny, pieczywo, miody i dania kuchni tradycyjnej.
Na wigilijny stół
Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Warto zadbać o to, aby na świątecznym stole nie zabrakło wyjątkowych potraw. Od piątku do soboty, w godzinach otwarcia Centrum Handlowego Osowa, będzie można zaopatrzyć się w produkty takie jak: wędliny, świąteczne wypieki, powidła oraz domową kuchnię prosto od lokalnych, ekologicznych gospodarstw.
Produkty z domowych manufaktur
Do 5 grudnia wystawcy będą oferować swoje ekologiczne produkty związane ze zbliżającymi się świętami: kiszonki z Żuławskiej Zagrody, będące prawdziwą bombą witaminową, pełen wartości odżywczych nabiał prosto od Serów Witka, aromatyczne ciasta i wypieki Słodkiego Zakątka zrobione z wyłącznie naturalnych składników oraz mnóstwo innych tradycyjnych potraw. Nie zabraknie też naturalnych produktów z Tłoczni Olejowej, a przede wszystkim domowej kuchni Pani Halinki ze znanymi i lubianymi pierogami w wielu smakach. Zdrowe produkty prosto z domowych manufaktur idealnie wypełnią wigilijne stoły.
Dodatkowo w grudniu odbędzie się także jeszcze jarmark świąteczny w dniach 18-23.12.
Ostatni dzwonek na świąteczne zakupy
Jarmark Żuławskie Smaki rozpocznie się 4 grudnia i potrwa do 5 grudnia. Będzie dostępny dla wszystkich odwiedzających CH Osowa w godzinach otwarcia galerii. Sprzedaż produktów będzie odbywać się z zachowaniem obecnych wymogów sanitarnych, na stoiskach znajdą się środki do dezynfekcji, a personel centrum będzie dbał o najwyższy standard czystości.
Wystawcy grudniowej edycji „Żuławskie Smaki”:
- Żuławska Zagroda (kiszonki)
- Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, na słodko i w wersji wytrawnej)
- Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
- Sery Witka
- Domowe Przysmaki
- Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.