Komunikaty PR

Świąteczny Jarmark „Żuławskie Smaki” w CH Osowa

2020-12-04  |  08:50
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Dziś i jutro, 4 i 5 grudnia, odbędzie się świąteczny Jarmark Żuławskie Smaki w CH Osowa, promujący ekologiczną żywność produkowaną tradycyjnymi i ekologicznymi metodami. Podczas targu będzie można zaopatrzyć się w  przepyszne specjały idealne na nadchodzące święta Bożego Narodzenia.  W ciągu dwóch dni klienci CH Osowa będą mogli kupić m.in. tradycyjne wędliny, pieczywo, miody i dania kuchni tradycyjnej.

 

Na wigilijny stół

Wigilia zbliża się wielkimi krokami. Warto zadbać o to, aby na świątecznym stole nie zabrakło wyjątkowych potraw. Od piątku do soboty, w godzinach otwarcia Centrum Handlowego Osowa, będzie można zaopatrzyć się w produkty takie jak: wędliny, świąteczne wypieki, powidła oraz domową kuchnię prosto od lokalnych, ekologicznych gospodarstw. 

 

Produkty z domowych manufaktur

Do 5 grudnia wystawcy będą oferować swoje ekologiczne produkty związane ze zbliżającymi się świętami: kiszonki z Żuławskiej Zagrody, będące prawdziwą bombą witaminową, pełen wartości odżywczych nabiał prosto od Serów Witka, aromatyczne ciasta i wypieki Słodkiego Zakątka zrobione z wyłącznie naturalnych składników oraz mnóstwo innych tradycyjnych potraw. Nie zabraknie też naturalnych produktów z Tłoczni Olejowej, a przede wszystkim domowej kuchni Pani Halinki ze znanymi i lubianymi pierogami w wielu smakach. Zdrowe produkty prosto z domowych manufaktur idealnie wypełnią wigilijne stoły.

Dodatkowo w grudniu odbędzie się także jeszcze jarmark świąteczny w dniach 18-23.12.

 

Ostatni dzwonek na świąteczne zakupy

Jarmark Żuławskie Smaki rozpocznie się 4 grudnia i potrwa do 5 grudnia. Będzie dostępny dla wszystkich odwiedzających CH Osowa w godzinach otwarcia galerii. Sprzedaż produktów będzie odbywać się z zachowaniem obecnych wymogów sanitarnych, na stoiskach znajdą się środki do dezynfekcji, a personel centrum będzie dbał o najwyższy standard czystości. 

 

Wystawcy grudniowej edycji „Żuławskie Smaki”:

  • Żuławska Zagroda (kiszonki)
  • Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, na słodko i w wersji wytrawnej)
  • Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
  • Sery Witka
  • Domowe Przysmaki 
  • Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Co 3. Polak nie wie o tegorocznych zmianach w opłatach za plastikowe opakowania Biuro prasowe
2024-06-25 | 13:40

Co 3. Polak nie wie o tegorocznych zmianach w opłatach za plastikowe opakowania

Niemal 30 proc. respondentów uważa, że nowe opłaty za jednorazowe opakowania z tworzyw sztucznych są zbyt wysokie. Nawet 60 proc. ankietowanych planuje ograniczenie ich kupowania w
Żywienie Activia rozwija ofertę jogurtów pitnych bez dodatku cukru
2024-06-25 | 10:15

Activia rozwija ofertę jogurtów pitnych bez dodatku cukru

W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na produkty niezawierające cukrów dodanych oraz zainteresowanie jogurtami w formie pitnej, portfolio marki Activia zostało
Żywienie Wytrawny dżem z pomidorów, cynamonu i chili
2024-06-25 | 01:00

Wytrawny dżem z pomidorów, cynamonu i chili

Lato zamknięte w słoiku niekoniecznie musi smakować owocami. Kiedy znudzi nam się już żelowanie truskawek, wiśni czy porzeczek, możemy sięgnąć po warzywa. Wytrawne dżemy to świetny

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Konsument

Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi

Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.

Konsument

Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca

W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.