Komunikaty PR

Taras Galerii Młociny ponownie powita warszawskich miłośników kulinariów!

2021-05-14  |  17:10
Biuro prasowe

Miłośnicy kulinarnych smaków w międzynarodowych odsłonach w końcu mogą odetchnąć z ulgą! Już od soboty 15 maja Galeria Młociny zaprasza na swój wyjątkowy teras pełen zieleni, gdzie zainteresowani będą mogli delektować się posiłkami z restauracji znajdujących się w strefie gastronomicznej obiektu. Lunch z widokiem? Dlaczego nie!

W związku z decyzją polskiego rządu o luzowaniu obostrzeń już od 15 maja będzie możliwe spożywanie posiłków na świeżym powietrzu, w restauracyjnych ogródkach. Nie ulega wątpliwości, że na ten krok czekało wielu entuzjastów warszawskiej gastronomii i nie tylko. Klienci Galerii Młociny również będą mogli odetchnąć z ulgą i delektować się na zielonym tarasie obiektu kulinarnymi propozycjami restauracji znajdujących się w strefie Spotkania i Dania. Liczne lokale oferujące smaki z przeróżnych zakątków globu, wspaniałe koktajle i słodkości, które rozkochają w sobie największych łakomczuchów, już od soboty zapraszają na Bielany! Jakie kulinarne wariacje podbiją nasze podniebienia?

Zwolenników pysznej kawy na świeżym powietrzu i nie tylko z radością powitają Costa Coffee, Etno Cafe, Gorąco Polecam, Vincent oraz A.Blikle. Naturalnymi, lodowymi deserami bez ulepszaczy i wzmacniaczy smaku uraczą nas lodziarnie Grycan oraz Good Lood, czyli najszybciej rozwijający się start-up branży gastronomicznej w Polsce, a także Lodomania, która produkcję swoich lodów wykonuje na miejscu – na oczach klienta. Burgery wciąż nie wychodzą z mody, a nie ulega wątpliwości, że najsmaczniejsze propozycje oferują Pasibus i Bobby Burger! Zadowoleni będą również miłośnicy kuchni międzynarodowych. Do Hiszpanii zaprosi nas Sobremesa Tapas Bar, a prawdziwe, meksykańskie smaki zaoferuje Papa Diego Świeży Meksyk, gdzie króluje świeży, aromatyczny i egzotyczny smak. Do Tajlandii przeniesiemy się wspólnie z Thai Wok, do słonecznych i pięknych Włoch z Magią d’Italią, izraelskie smaki zaoferuje nam Shawarma Jaffa Tel Aviv, a Menya Musashi kusić nas będzie prawdziwymi, japońskimi ramenami i nie tylko. A może kuchnia hawajska i karaibska? Buena Vista Social Food zaprasza do siebie! Kuchnię europejską z elementami kuchni świata proponuje również Olimp. Miłośników różnorodnych gatunków piw z małych, rzemieślniczych browarów oraz wina z lokalnych winnic Włoch, Hiszpanii, Macedonii czy Francji zaprosi do siebie Nalewak. W upalne dni szczególnie dobrym wyborem może okazać się z kolei orzeźwiające prosecco. Czasami najprostsze rozwiązania mogą okazać się najlepsze, a istnieją sprawdzone smaki, które poznali niemalże wszyscy mieszkańcy globu! Pyszne Burgery z Burger Kinga, błyskawiczna, a przede wszystkim smaczna pizza z Pizza Hut Express, kultowe już kubełki z KFC oraz najpopularniejsze kanapki na świecie oferowane przez McDonald’s również z wielkim entuzjazmem powitają swoich zwolenników. A skoro o kanapkach mowa, świetną alternatywą okazać się może również Subway, który rozkochał w sobie miłośników swoich autorskich bułek. Tych, którzy chętnie sięgają po najzdrowszą alternatywę, zaprosi z kolei Salad Story oferujące sałatki, wrapy, burgery i nie tylko! Jak się okazuje, w Galerii Młociny znajdziemy również królestwo kebabów. Kebab King zaprasza na lunch!

Zdrowie i bezpieczeństwo klientów stanowi dla Galerii Młociny priorytet, a wszystkie podejmowane działania realizowane są z zachowaniem szczególnych zasad ostrożności i higieny. Obiekt wprowadził także wiele rozwiązań, które mają na celu chronienie zdrowia odwiedzających. Na kanale YouTube Galerii Młociny możemy z kolei obejrzeć film o bezpieczeństwie, który pokaże nam, jak odpowiednio przygotować się do zakupów.

Więcej informacji o Galerii Młociny znajdziemy na www.galeriamlociny.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Żabka Jush łączy siły z wlodim4444 Biuro prasowe
2024-09-27 | 14:10

Żabka Jush łączy siły z wlodim4444

Żabka Jush, w ramach swojej najnowszej kampanii wizerunkowej, rozpoczęła współpracę z popularnym grafikiem i instagramerem wlodim4444. Efektem tych działań jest
Styl życia Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI
2024-09-27 | 13:10

Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI

DOMOTEKA, centrum designu z najbogatszą w Polsce ofertą do wnętrz premium, świętuje w tym roku 18. rocznicę swego powstania. Z tej okazji, 4 października 2024 r.
Styl życia Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord
2024-09-27 | 07:30

Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord

Sokołów Podlaski obchodzi swoje 600-lecie i z tej okazji władze miasta postanowiły pobić Rekord Polski w kategorii „Najwięcej osób tańczących poloneza”.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.