Komunikaty PR

UDANY PRZEPIS NA WIELKANOC OD KRESTO

2024-03-26  |  13:20
Biuro prasowe

Nie ma świąt bez wypieków, a wypieków bez bakalii. Jaki jest sekret smaku mazurków, makowców, bab i serników? Nie tylko receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie, ale także wysokiej jakości składniki, które można odnaleźć w szerokiej ofercie suszonych owoców i orzechów KRESTO.

Słodkie wypieki są ukoronowaniem każdej uczty, zwłaszcza tej świątecznej. To właśnie im poświęca się najwięcej czasu, przykładając szczególną wagę nie tylko do ich smaku, ale i wyglądu. Pieczenie to prawdziwa sztuka, a przepisy z każdym pokoleniem wzbogacają się w nowe składniki, które sprawiają, że przygotowane przez nas ciasta smakują równie pysznie jak te przyrządzane przez nasze babcie i mamy, ale trochę lub zupełnie inaczej. Choć zwolenników tradycyjnego pichcenia jest tylu, ilu kurczowo trzymających się tradycyjnych receptur, jedno jest pewne – podstawą udanego dania są składniki, co do których ma się pewność, że są w pełni naturalne i pełne wartości odżywczych.

Pyszne bakalie nie tylko od święta

Co charakteryzuje bakalie KRESTO? Oczywiście nie tylko charakterystyczne żółto-zielone opakowanie, które kojarzy się ze słodko-chrupkim podjadaniem, ale głównie niezmienna od lat gwarancja jakości. Orzechy i migdały– w całości, płatkach lub słupkach – idealnie odnajdą się w keksie, podobnie jak rodzynki, suszone morele, daktyle czy śliwki. Do udekorowania mazurków warto wybrać migdały blanszowane, dzięki którym stworzymy fantazyjne wzory na wierzchu gotowych deserów. Oczywiście wiadomo, że także w wypiekach najbardziej liczy się wnętrze, dlatego trudno wyobrazić sobie makowca bez najważniejszego składnika, czyli maku, idealnego również do strucli i babeczek. Choć sernik sam w sobie jest tak doskonały, że nie wymaga prawie żadnych dodatków, wybornie smakuje z rodzynkami.

Produkty marki z tradycyjnej żółto-zielonej linii KRESTO dostępne są w nowych atrakcyjnych opakowaniach. Poza odświeżeniem szaty graficznej na każdym produkcie można odnaleźć kod QR odwołujący do opisów, wartości odżywcze w przeliczeniu na porcję, które pomogą w planowaniu racjonalnej diety, oraz informację o segregacji opakowania po spożyciu.

Migdały marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,89 zł/szt.

Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł/szt.

Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g,
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g - 8,59 zł, 150g – 12,35 zł szt.

Migdały Blanszowane marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 8,59 zł szt.

Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g - 38,99 zł/szt.

Orzechy laskowe marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł; 200g – 15,19 zł; 500g – 35,69 zł/szt.

Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł

Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 2,85 zł, 200g – 5,19 zł, 500g – 12,47 zł/szt.

Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,90 zł, 200g – 15,19 zł


Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,70 zł, 200g – 11,19 zł, 500g – 25,99 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne? Biuro prasowe
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.