Komunikaty PR

Vioblock – pierwsza wegańska alternatywa dla masła od Violife

2021-08-13  |  01:00

Violife to marka oferująca doskonałe wegańskie alternatywy dla nabiału, którą pokochali weganie, wegetarianie i fleksitarianie na całym świecie. Od teraz w jej portfolio znajdziemy kolejną rewolucyjną nowość – Vioblock. Jest to w 100% wegańska alternatywa dla masła. Produkt ma uniwersalne zastosowanie w kuchni – sprawdzi się doskonale zarówno do smarowania, gotowania, pieczenia, jak i smażenia. Vioblock wzbogaci swoim kremowym smakiem każde danie!


Vioblock – rewolucyjna alternatywa dla masła
 

Nowy Vioblock to uniwersalna wegańska alternatywa dla masła, której skład jest w 100% oparty na roślinach. Dzięki zawartości aż 79% tłuszczu jest doskonały do smarowania, gotowania, pieczenia i smażenia. Roztopiony na gorącej kukurydzy, rozsmarowany na świeżym pieczywie, dodany do pieczonych ziemniaków, chrupiących tostów, słodkich naleśników czy wypieków – pyszny Vioblock wzbogaci swoim kremowym, pysznym smakiem każde danie! Idealny zamiast masła!

Vioblock to produkt dla wegan i wegetarian, ale też dla każdego, kto uwielbia pyszne jedzenie, ceni jakość i doskonały smak. Jest znakomitym wyborem dla wszystkich szukających wszechstronnych i niezawodnych rozwiązań w kuchni, którzy jednocześnie dążą do tego, by ich dieta była bardziej roślinna. Produkt został wzbogacony o witaminy B1, B2, B6, B12 i kwas foliowy.

Vioblock jest dostępny m.in.: w wybranych sklepach sieci Biedronka i Netto,  

Sugerowana cena detaliczna wynosi: 7,99 zł.

Violife Cocospread – czekoladowa słodycz
 

Violife Cocospread to produkt roślinny, bez alergenów, orzechów, oleju palmowego, konserwantów, cholesterolu i GMO. Jest wzbogacony o witaminę B12, którą powinny suplementować szczególnie osoby będące na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.

Violife Cocospread jest dostępny m.in.: w sklepach Auchan i E.Leclerc.

Sugerowana cena detaliczna wynosi: 12,99 zł.

„Wprowadzenie na polski rynek Vioblock, naszej pierwszej alternatywy dla masła, to bardzo ważny moment w rozwoju marki Violife. Nieustannie staramy się rozbudowywać ofertę produktów w kategorii alternatyw dla produktów nabiałowych. W 100% wegański Vioblock pozostaje wierny wartościom, które stoją u podstaw portfolio produktów Violife – jest stworzony z myślą o wszystkich, którzy dążą do tego, by ich dieta była bardziej roślinna, dla zdrowia, a także dla dobra planety. Produkty Violife są doskonałą, niezwykle smaczną alternatywą dla produktów pochodzenia zwierzęcego” – mówi Anna Matusiak, Brand Manager Violife.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.