Komunikaty PR

Wiosenna sałatka z pastą z ciecierzycy

2021-05-14  |  14:00
Biuro prasowe

To pyszne połączenie zielonych szparagów, chrupiących ogórków gruntowych, słodkiej kukurydzy, orzeźwiających pomidorków oraz pełnoziarnistego makaronu z pastą z ciecierzycy Z Gruntu Dobre. Ta pasta powstaje z ciecierzycy z dodatkiem warzyw i wyłącznie naturalnych przypraw. Nie zawiera sztucznych konserwantów i jest produktem bezglutenowym. Może być wykorzystywana nie tylko do kanapek (świetnie komponuje się z pieczywem razowym), ale również jako dip do warzyw czy składnik sałatek.

Składniki na sałatkę:

70 g pasty warzywnej z ciecierzycą Z Gruntu Dobre Sokołów

1 duża garść roszponki (olej z pestek winogron)

1 szklanka suchego makaronu pełnoziarnistego (olej z pestek winogron)

6 całych zielonych szparagów lub 12 główek

2 ogórki gruntowe

10 pomidorów koktajlowych

2 łyżki kukurydzy konserwowej

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek, gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 min, a następnie przelewamy zimną wodą i przekrawamy na pół.

Pomidorki przekrawamy na połówki. Ogórki przekrawamy na pół, a następnie kroimy na półplasterki.

Makaron skrapiamy olejem, a następnie dokładnie mieszamy z pastą warzywną.

Na półmisek wykładamy naprzemiennie skropioną olejem roszponkę, makaron z pastą warzywną, pomidorki, szparagi, ogórki oraz odcedzoną kukurydzę.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Żabka Jush łączy siły z wlodim4444 Biuro prasowe
2024-09-27 | 14:10

Żabka Jush łączy siły z wlodim4444

Żabka Jush, w ramach swojej najnowszej kampanii wizerunkowej, rozpoczęła współpracę z popularnym grafikiem i instagramerem wlodim4444. Efektem tych działań jest
Styl życia Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI
2024-09-27 | 13:10

Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI

DOMOTEKA, centrum designu z najbogatszą w Polsce ofertą do wnętrz premium, świętuje w tym roku 18. rocznicę swego powstania. Z tej okazji, 4 października 2024 r.
Styl życia Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord
2024-09-27 | 07:30

Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord

Sokołów Podlaski obchodzi swoje 600-lecie i z tej okazji władze miasta postanowiły pobić Rekord Polski w kategorii „Najwięcej osób tańczących poloneza”.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.