Wiosenne grille i ogniska z musztardą oraz ketchupem WSP „Społem”
Soul&Mind
ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/
Ciepłe, słoneczne dni to czas spotkań z rodziną i przyjaciółmi, które często przybierają formę wspólnego grilla czy ogniska. Pieczone w dobrym towarzystwie mięsa i kiełbaski będą smakować jeszcze lepiej w połączeniu z Musztardą Kielecką lub Ketchupem Kieleckim. Te produkowane przez WSP „Społem” z najlepszych składników dodatki, od lat cieszą się niesłabnącą popularnością konsumentów.
Starsza siostra Majonezu Kieleckiego
Flagowego produktu WSP „Społem” nikomu raczej nie trzeba przedstawiać. O Majonezie Kieleckim słyszał prawie każdy, ale nie wszyscy wiedzą, że Musztarda Kielecka ma jeszcze dłuższą, bo sięgającą lat 30. XX wieku, tradycję. W swojej historii może poszczycić się okresem, gdy produkowana była w 10-kilogramowej puszce (lata 50-te XX w.) oraz nowoczesnym designem, dzięki opakowaniu zaprojektowanemu przez renomowane duńskie studio graficzne (lata 90. XX w.). Dostępne na rynku warianty zmieniały się w zależności od aktualnych trendów i preferencji konsumenckich, ale tym co w przypadku Musztardy Kieleckiej jest niezmiennie to jej jakość, brak konserwantów i wzmacniaczy smaku.
Produkowane w Kielcach musztardy powstają na bazie kilku odmian gorczycy, octu, cukru, przypraw i ewentualnych dodatków. Stanowią idealne uzupełnienie potraw z grilla czy ogniska, doskonale komponują się ze smakiem kiełbasek i męs. Na sklepowych półkach znajdziemy aż sześć wariantów Musztardy smakowych: Delikatesową, Sarepską, Kremską, Chrzanową, Ostrą i Czeską.
Najpopularniejsza odmiana produktu, czyli Musztarda Delikatesowa w słoiku, została doceniona prestiżowym znakiem „Jakość Tradycja” przyznanym w 2011 przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. W programie tym wyróżniane są jedynie produkty charakteryzujące się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, oraz szczególną jakością wynikającą z ich tradycyjnego charakteru lub wyrażającą ich tradycyjny charakter.
Dlatego gdy organizujemy grilla, który od kilku lat stał się nową, świecką tradycją Polaków, nie może na nim zabraknąć najbardziej tradycyjnej Musztardy Kieleckiej lub jej pozostałych wersji smakowych.
Z ketchupem wszystko smakuje lepiej
Dla tych, którzy od grillowanej karkówki wolą pieczoną w ogniskowym dymie kiełbaskę, ale tylko z ketchupem, WSP „Społem” także ma coś w swojej ofercie. Ketchup Kielecki w dwóch wariantach – Łagodnym i Pikantnym to obowiązkowy dodatek do wędlin, ale także parówek, frytek czy kanapek. Gęste sosy pomidorowe wzbogacone o aromatyczne przyprawy, bazujące na składnikach najwyższej jakości i sprawdzonych recepturach z pewnością przypadną do gustu koneserom tego produktu. Ich podstawą są niezwykle soczyste pomidory i, podobnie jak w przypadku innych produktów WSP „Społem”, brak w nich konserwantów.
Dlatego jeśli wybierając ketchup czy inne dodatki do dań mięsnych i warzywnych szukamy nie tylko doskonałego smaku, ale także zwracamy uwagę na skład, warto sięgnąć po te pochodzące z fabryki w Kielcach.

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Ciasta na sylwestrowy stół
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza
Prowadząca „Must Be the Music” jest przekonana, że nowa odsłona programu zrobi wśród widzów prawdziwą furorę. Ona sama, mimo że zna kulisy, to i tak z dużym zaciekawieniem obejrzała pierwszy odcinek i to, co zobaczyła na ekranie, zrobiło na niej ogromne wrażenie. Patricia Kazadi chwali uczestników, jurorów, a także współprowadzących nową edycję. Nie ukrywa, że dużą inspiracją jest dla niej Maciej Rock, pracowity, utalentowany, a zarazem niezwykle skromny człowiek.
Handel
Ekonomiczna dostępność alkoholu rośnie. To zwiększa jego konsumpcję i prowadzi do uzależnień

Spożycie alkoholu w Polsce systematycznie wzrasta, co pociąga za sobą dziesiątki tysięcy przedwczesnych zgonów i koszty społeczno-ekonomiczne liczone w miliardach złotych rocznie. – W Polsce alkohol tanieje w stosunku do naszych zarobków, jego cena nie nadąża za wzrostem gospodarczym. A im wyższa dostępność ekonomiczna, tym wyższa konsumpcja. Alkohol jest według mnie absurdalnie tani – mówi dr hab. n. med. Łukasz Balwicki, krajowy konsultant ds. zdrowia publicznego. Jak ocenia, konieczna jest kompleksowa zmiana polityki podatkowej, dzięki której alkohol stałby się mniej dostępną ekonomicznie używką.
Transport
Co trzeci wypadek na kolei powoduje kierowca samochodu. Wciąż za mało skrzyżowań bezkolizyjnych

Ze statystyk Urzędu Transportu Kolejowego wynika, że w systemie kolejowym w Polsce co trzeci wypadek powodują kierowcy samochodów. Zdaniem eksperta najsłabszymi punktami w bezpieczeństwie na kolei są miejsca, w których tory przecinają się z drogami. Kierowcy zapominają, że droga hamowania pociągu jest bardzo długa, a samochód w starciu z lokomotywą jest bez szans.