Wszystkie smaki pizzy
![Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1466360191.jpg)
![](/files/_uploaded/wiz_zdjeciekonf_1859200192,w_170,h_95,wo_170,ho_95,r_png,_small.png)
Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Totalny minimalizm w stylu włoskim? A może placek na totalnym wypasie, czyli po amerykańsku? Sposobów na przygotowanie i podanie pizzy jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy na całym świecie. Jedno jest pewne – aby pizza była smaczna, musi być wykonana z najlepszej jakości produktów. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom fanów pizzy na grubym i cienkim cieście.
Pizza to jedno z tych dań, które smakuje zarówno z minimalną ilością składników, jak i w przypadku całkowitego mixu smakowego. To uniwersalna potrawa, dzięki której każdy smakosz będzie mógł znaleźć coś dla siebie i przygotować ją wedle własnych upodobań. Pizza nie jest także daniem pracochłonnym, a jedyne co musimy zrobić, to pokroić wybrane produkty i zadbać o odpowiednie przygotowanie ciasta. Dobra mąka podczas wypieku wydobędzie najlepsze walory smakowe z naszego placka, czyli chrupiący spód i miękki środek. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli pizzy, a także miłośników kuchni, którzy zwracają uwagę na jakość produktu oraz cenią sobie głębię smaku.
Włoska czy amerykańska?
Nieważne na się jaką grubość placka się zdecydujemy, odpowiednio dobrana mąka zawsze będzie stanowić podstawę, dzięki której nasz spód zawsze wyjdzie idealny. Zarówno w przypadku cienkiej, włoskiej pizzy, jak i amerykańskiego grubego ciasta, musimy pamiętać o tych samych zasadach przygotowania. Placek powinien się piec od 10 do 15 minut. W tym czasie dobra mąka wydobędzie walory smakowe, jak i idealną chrupkość. Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia, dzięki czemu nasze ciasto będzie lekkie, delikatne i puszyste. Domowa pizza będzie od teraz smakować dokładnie tak, jak ta przygotowana przez doświadczonego pizzermana.
Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor. Charakteryzuje ją wysoki stopień rozdrobnienia, które sprawi, że nasze ciasto zyska na lekkości. Jej zapach przypomina zmielone zboże, nie wyczujemy w niej żadnych innych aromatów. Mąka od Młyna Jaczkowice to produkt, dzięki któremu nasze ciasto wyjdzie za każdym razem. O czym powinniśmy jedynie pamiętać? A o tym, że ciasto powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku - nie może być za suche, ani za mokre, ponieważ bez zachowania tej równowagi, nasza pizza nie urośnie przez nadmiar składników. Pamiętajmy więc, że o sukcesie naszego placka świadczy dobór odpowiedniej mąki, a z mąką na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” każda pizza okaże się sukcesem.
Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice to produkt, który stanowi bazę dla wielu potraw. Wykonując ciasto z przepisu, możemy przygotować przeróżne dania kuchni z całego świata. Paszteciki z pieczarkami, grzybami czy mięsem, wytrawne bułeczki z czosnkiem, foccacia z pomidorami czy calzone wypełnione po brzegi naszymi ulubionymi dodatkami? Nie ma problemu! Mąka na pizzę sprawi, że nasze ciasto sprawdzi się w przypadku wielu różnych wypieków.
Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie - zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci. Dzięki niej możemy przenieść się do Mediolanu, nie wychodząc kuchni.
![Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_46495063,w_169,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
![Ciasta na sylwestrowy stół](/files/_uploaded/glownekonf_1223549995,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Ciasta na sylwestrowy stół
![Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]](/files/_uploaded/glownekonf_974598057,w_300,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Teatr
![](/files/1922771799/olbrychski-urodziny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Daniel Olbrychski: Praca mnie konserwuje, gdybym nie grał, tobym się błyskawicznie zestarzał. Walczę, żeby widzowie nie dostrzegali na scenie mojej osiemdziesiątki
Daniel Olbrychski uznawany jest za jednego z najwybitniejszych aktorów filmowych i teatralnych swojego pokolenia. W dorobku ma wiele znakomitych ról i już od dawna mógłby odcinać kupony od sławy, ale jak podkreśla – nie zamierza rezygnować z pracy. Z przyjemnością przyjmuje kolejne propozycje zawodowe i mierzy się z nowymi rolami, bo dzięki takiej aktywności nie czuje upływającego czasu. Za trzy tygodnie artysta będzie świętował okrągłe urodziny.
Edukacja
Idea STEM zmienia podejście do edukacji dzieci na całym świecie. Doświadczanie i współpraca zamiast wykładów
![](/files/1922771799/edukacja-stem-foto,w_133,_small.jpg)
Odejście od wykładowej metody prowadzenia zajęć na rzecz doświadczeń, współpracy i partnerskich relacji z nauczycielem to podstawowe założenia idei edukacyjnej STEM. Ma ona wspierać rozwój dzieci i młodzieży w kierunkach, jakie wytycza zmieniająca się rzeczywistość i na jakie nastawiony będzie rynek pracy za kilka lat. Globalnie rynek edukacji STEM do końca dekady podwoi swoje przychody. Ten światowy trend jest obserwowany i rozwijany również w Polsce, m.in. poprzez projekt STEM Kindloteka.
Handel
Finansowanie, technologia i wola polityczna sprzyjają walce o klimat. Dołączają do niej także konsumenci
![](/files/1922771799/spoleczenstwo-goz-foto-4,w_133,_small.jpg)
Eksperci apelują o intensyfikację wysiłków na rzecz ochrony klimatu. Tym bardziej że teraz są ku temu sprzyjające warunki: finansowanie, wola polityczna i zaawansowane technologie. Coraz częściej idzie za tym także gotowość społeczeństwa do zmian. Choć w kontekście zielonej rewolucji mówi się przede wszystkim o transformacji energetycznej i ograniczaniu emisji CO2, dbanie o zmiany zaczyna się również na poziomie decyzji konsumenckich. Polacy mają tego świadomość i wdrażają proekologiczne nawyki w codzienną rutynę i zakupy.