Komunikaty PR

Wypasiona kanapka!

2021-05-28  |  11:40
Biuro prasowe

Chrupiąca, zdrowa kanapka, którą można przygotować w naprawdę krótkim czasie – doskonała na piknik, śniadanie, kolację czy ekstra roślinną przekąskę!

Wypasiona kanapka

Czas przygotowania: 15 minut

Liczba porcji: 5

Składniki:

Opakowanie żytniego pieczywa chrupkiego razowego Sante

5 rzodkiewek

1 łyżka octu ryżowego

Słoik pasztetu z soczewicy Lovege

200 g szparagów zielonych

50 g rukoli

Garść kiełków

Szczypta soli Sante

Szczypta pieprzu

2 łyżki oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny

50 g migdałów w skórce Sante

Pomidorki koktajlowe do podania

Przygotowanie:

Szparagi myjemy i odkrawamy zdrewniałe końcówki. Przecinamy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy szparagi około 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku i posypujemy skórką z cytryny. Na suchej patelni prażymy migdały, następnie siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobne plasterki, mieszamy z octem ryżowym. Chrupkie pieczywo smarujemy łyżką pasztetu z soczewicy Sante, na wierzch układamy szparagi, listki rukoli, plasterki rzodkiewki, kiełki i posypujemy posiekanymi migdałami. Przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak z pozostałymi kanapkami do wykończenia składników. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.