Wyrusz w egzotyczną podróż! Odkryj nową linię Czekolad Premium „Ziarna Świata”
Dla wszystkich miłośników prawdziwie aromatycznych smaków firma Wawel przygotowała w sezonie jesienno-zimowym coś absolutnie specjalnego! Czekolady Premium „Ziarna Świata” to wyjątkowa nowość, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Gorzkie czekolady z wysoką 74 % zawartością kakao z ziaren kakaowca z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie, stworzone z zaledwie trzech składników i zamknięte w eleganckich kartonowych opakowaniach to wyjątkowa propozycja dla wielbicieli egzotycznych, wytrawnych smaków. Poznaj nową kolekcję Wawelu i daj się uwieść bogactwu czekoladowych inspiracji!
Minimum składników – maksimum jakości
Wszyscy wiemy, że w prostocie tkwi ogromna siła. Dlatego recepturę nowej linii czekolad „Ziarna Świata” firma Wawel oparła na jak najkrótszym składzie, tak by wydobyć to, co naprawdę cenne – intensywny smak i aromat ziaren kakaowca z plantacji w Wenezueli, Ghanie i Kamerunie. „Ziarna Świata” z Wawelu powstały zaledwie z trzech najwyższej jakości składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru.
Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania, nowe czekolady mają idealnie gładką konsystencję i rozpływają się w ustach. Wyróżnia je też wysoka, 74% zawartość kakao. Nie znajdziemy w nich żadnych zbędnych dodatków, emulgatorów, barwników i polepszaczy - zgodnie z ideą Dobrych Składników – a wszystko po to, byś mógł cieszyć się aromatycznym, głębokim smakiem, uzyskiwanym ze specjalnie wyselekcjonowanych gatunków ziaren kakaowca z plantacji z odległych zakątków świata. Minimum składników, ale maksimum jakości!
Egzotyczne smaki czekają na odkrycie
Oryginalny smak niejedno ma imię, dlatego w nowej linii czekolad Premium „Ziarna Świata” na odkrycie czekają propozycje w aż 4 unikalnych wariantach. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Kamerunu swój wyjątkowy głęboki smak oraz pobudzający zmysły aromat zawdzięcza miazdze kakaowej uzyskiwanej z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca odmiany Forastero. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Wenezueli o przyjemnej kwiatowo-owocowej nucie
i delikatnym aromacie to efekt wykorzystania w niej ziaren kakaowca, stanowiących mieszankę gatunków Trinitario i Criollo z wenezuelskiej plantacji regionu Sur del Lago. Do tego zestawienia dołącza duet czekolad z ziaren kakaowca odmiany Forastero z Ghany - czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Ghany to rozpływająca się w ustach propozycja dla miłośników kruchych czekoladowych przyjemności o wyjątkowym, intensywnym smaku, z towarzyszącym mu wytrawnym aromatem. Fanom oryginalnych smaków polecamy natomiast Czekoladę Gorzką 74% z ziarnem z Ghany i solą himalajską. Zaskakujące połączenie delikatnej słodyczy, gorzkich ziaren kakaowca i drobinek różowej soli tworzy mieszankę, która rozbudzi wyobraźnię i oczaruje swoją oryginalnością. Spróbuj ich już teraz, udaj się w kulinarną podróż i wybierz swój ulubiony smak!
Piękne opakowanie skrywa wyjątkowe wnętrze
Nowe smaki to jednak nie koniec niespodzianek, które przygotowała firma Wawel. Od teraz wszystkie Czekolady Premium marki dostępne są w papierowych kartonikach. Eleganckie, matowe opakowania z lekko błyszczącymi zdobieniami nie tylko cieszą oczy, ale i są przyjazne dla środowiska. To idealny pomysł na prezent dla smakoszy aromatycznych, wytrawnych smaków.
SYLWESTER LAST MINUTE. Jak zaplanować sylwestrowy wypad w jeden dzień?
MP3 | Stres Polaków. 75% zmaga się z napięciem każdego tygodnia
Nowy Rok w harmonii z naturą – ekologiczne postanowienia na 2025
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jakub Rzeźniczak: Z szacunku dla żony odmówiłem udziału w „Tańcu z gwiazdami”. Do programu „Mówię Wam” nie pójdę ze względu na prowadzącego
Nie tylko producenci TVN-u chcieli widzieć w swoim formacie Jakuba Rzeźniczaka. Walczył o niego również Polsat, proponując mu udział w nowej edycji „Tańca z gwiazdami”. Były piłkarz nie wystąpi jednak na parkiecie, bo jak podkreśla, w tym momencie nie czułby się komfortowo w tym programie. Nie chce bowiem prowokować dwuznacznych sytuacji i dostarczać swojej żonie powodów do niepokoju czy zazdrości.
Konsument
Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie
Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.
Podróże
Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok
W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.