Komunikaty PR

Zainspiruj się warzywnie z Bonduelle!

2021-01-19  |  12:00
Biuro prasowe

Z pomocą przychodzi Bonduelle – warzywny ekspert od pokoleń. Już ponad tysiąc pomysłów na dania z wykorzystaniem warzyw i innych składników roślinnych można znaleźć w serwisie Warzywne Inspiracje.

Kulinarnych inspiracji potrzebują nie tylko ci, którzy stawiają „pierwsze kroki” w kuchni, ale też prawdziwi pasjonaci domowego gotowania. Bonduelle ma proste rozwiązanie - to serwis Warzywne Inspiracje, zawierający  przepisy i porady, jak przyrządzać dania z wykorzystaniem warzyw, strączków, kasz oraz roślinnych makaronów. Warzywne Inspiracje to szeroki wybór pomysłów na potrawy mięsne, a także wegetariańskie i wegańskie. Niezależnie od kulinarnych upodobań, każdy znajdzie tu coś dla siebie. - Dieta bogata w warzywa i  składniki  roślinne  jest dobra dla nas i dla naszej planety, ale też po prostu wyjątkowo smaczna – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu z Bonduelle Polska. – Nasze przepisy to najlepszy dowód na to. Chcemy, by każdy się przekonał, że z dobrymi warzywami można przyrządzić niemal wszystko, nawet słodkości.

Warzywne Inspiracje Bonduelle to szeroki zbiór przepisów zgodnych z najnowszymi trendami kulinarnymi, jak również wywodzących się z tradycyjnej kuchni polskiej. W serwisie pojawił się już tysięczny wpis – łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Tutaj znaleźć można także podpowiedzi jak zachęcić dzieci do jedzenia większej ilości warzyw; jak sprawić, aby świąteczne danie było nie tylko smakowite, ale też pięknie podane; co przyrządzić, by wzbogacić swoją dietę w konkretny składnik odżywczy.

To doskonały i praktyczny kulinarny poradnik gotowania dla każdego!

 

Tysięczny przepis z Warzywnych Inspiracji –

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Składniki:

1 opakowanie Szpinaku 1000 listków Bonduelle 750 g

500 g fileta z łososia bez skóry

500 g gotowego ciasta francuskiego

10 g ostrej musztardy

10 g masła

2 ząbki czosnku

1 jajko

Kilka listków bazylii

Sól i pieprz

Przygotowanie

Masło roztapiamy w niewielkim rondelku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę. Mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy. Z papieru wycinamy kształt ryby. Następnie docinamy płat ciasta francuskiego według szablonu. Wycinamy w ten sposób 2 części ryby. Pierwszy płat ciasta smarujemy rozkłóconym białkiem. Układamy filet z łososia, pozostawiając brzegi wolne. Łososia smarujemy miksturą z masła, czosnku i musztardy. Oprószamy solą i pieprzem. Rozmrożony na sicie szpinak oraz listki bazylii delikatnie rozkładamy na łososiu. Oprószamy solą i pieprzem. Całość przykrywamy drugim płatem ciasta i sklejamy obie części. Tak przygotowaną rybę smarujemy żółtkiem, a następnie za pomocą okrągłej foremki i noża zaznaczamy na cieście głowę, łuski i płetwy. Z resztek ciasta robimy oko. Rybę pieczemy 25 minut w temp. 190℃.

Smacznego!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne? Biuro prasowe
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.

Prawo

Trwają prace nad nowymi przepisami chroniącymi dzieci przed wykorzystywaniem seksualnym. Mają dostosować prawo do rozwoju technologii

Surowsze kary dla przestępców, zniesienie terminu przedawnienia i zrównanie przestępstw offline z tymi dokonywanymi w internecie – to niektóre zmiany zaproponowane przez Parlament Europejski do przepisów dotyczących ochrony dzieci przed nadużyciami seksualnymi. Europosłowie chcą, by były to kwestie zharmonizowane w ramach UE. Szczególnie istotne jest dostosowanie prawa do wyzwań związanych z rozwojem nowych technologii – powinno ono uwzględniać m.in. filmy czy obrazy wytworzone z pomocą AI.

Motoryzacja

Anna Powierza: W wakacje jadę z córką pod namiot rozkładany na dachu samochodu. Będziemy nad samym brzegiem jeziora

Aktorka zaplanowała już część swojego urlopu i wręcz już nie może się doczekać wyjazdu pod namiot. Tym razem wybrała model montowany na dachu auta, co ma zapewnić większy komfort wypoczynku. Anna Powierza zaznacza, że w takiej wersji można funkcjonować bez żadnych ograniczeń. Nie zdradza jednak, kiedy dokładnie wyjeżdża ani jaką lokalizację wybrała. Wiadomo tylko, że będzie jej towarzyszyć córka, 11-letnia Helena.

Nasza strona używa cookies między innymi w celu gromadzenia statystyk oraz prawidłowego funkcjonowania serwisu. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przegladarki oznacza, że ciasteczka będa zapisywane na Twoim urządzeniu. Pamietaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Kliknij tutaj aby zamknąć