Komunikaty PR

Zainspiruj się wiosennym budyniowym konkursem marki WINIARY

2024-03-25  |  19:30
Biuro prasowe

Czy wiesz, że Światowy Dzień Budyniu wypada w tym roku w Wielkanoc? Miłośnicy tego wyjątkowego deseru będą mogli podwójnie świętować już 31 marca! Na tę okazję marka WINIARY organizuje konkurs Wiosenne budyniowe inspiracje. Do wygrania są atrakcyjne nagrody.

 

Budyń w roli głównej – odkrywanie deseru na nowo

31 marca obchodzimy Światowy Dzień Budyniu – to okazja nie tylko do delektowania się tym wyjątkowym deserem, ale również do odkrywania jego wszechstronnych możliwości kulinarnych. Budyń, ze swoją aksamitną konsystencją i bogatym smakiem, doskonale komponuje się zarówno z tradycyjnymi wypiekami, jak i tymi bardziej nowoczesnymi propozycjami, tworząc wyjątkowe doznania smakowe. Niezwykle uniwersalny, może pełnić rolę dodatku do pieczenia albo stanowić bazę dla prostych i wyśmienitych deserów, którymi można dzielić się z bliskimi podczas wspólnych spotkań.

 

W tym roku Światowy Dzień Budyniu przypadnie dokładnie w święta Wielkanocne, co daje nam wyjątkową okazję do wykorzystania tego momentu. Dlaczego nie zatroszczyć się, aby budyń pojawił się na naszych stołach w formie pysznych wypieków świątecznych? Możemy użyć go do tradycyjnego mazurka wielkanocnego lub pysznej tarty, dodając tym samym nutę oryginalności i smaku naszym świątecznym potrawom.

 

- Budyń WINIARY to idealny dodatek do pieczenia, ale również doskonała baza pod prosty deser z dodatkami. Dzięki jego uniwersalności, doskonale sprawdzi się w okresie świątecznym, kiedy spotykamy się przy jednym stole i chcemy dzielić się z bliskimi tym, co dobre. Konkurs Wiosenne Budyniowe Inspiracje będzie idealną okazją dla naszych konsumentów do wymienienia się pomysłami na pyszne budyniowe słodkości, a jednocześnie będą mogli oni grać o wyjątkowe nagrody komentuje Marianna Czaja, Brand Manager, WINIARY.

 

Konkurs na Wiosenne Budyniowe Inspiracje

W związku z tym szczególnym świętem marka WINIARY ogłasza konkurs pod hasłem: Wiosenne budyniowe inspiracje! Zasady są proste – wystarczy, że pokażesz, w jaki sposób wykorzystujesz budyń w swoim deserze. Zaskocz wyjątkową formą jego podania i dekoracji – liczy się kreatywność! Następnie zrób zdjęcie swojej pracy i dodaj je na Facebooku lub Instagramie jako odpowiedź na zadanie konkursowe z oznaczeniem konta @winiary, a także specjalnych hashtagów: #WINIARY, #DzieńBudyniu oraz #Konkurs. Najlepsze zgłoszenia zostaną nagrodzone!

 

Do wygrania są miksery planetarne Kitchen Aid (x2) oraz 10 zestawów miseczek Bloomingville. Zgłoszenia do konkursu trwają od 20.03 do 10.04.2024 r. i mogą wziąć w nim udział tylko osoby pełnoletnie. Regulamin konkursu na: www.uniqueone.pl. Organizator: Unique One Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość

Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.

Konsument

Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.