Komunikaty PR

Atrium Promenada żegna lato festiwalem ulicznego jedzenia

2020-09-10  |  12:00
Biuro prasowe
Do pobrania press ( 0.09 MB )

Na zakończenie wakacji Atrium Promenada zabierze gości w Kulinarną podróż na koniec lata. Miłośników jedzenia na świeżym powietrzu czeka trzydniowa uczta przygotowana przez kucharzy z mobilnych lokali gastronomicznych o zróżnicowanym menu. Coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy specjałów z różnych zakątków świata, jak i zwolennicy kuchni tradycyjnej.

Podczas 3 dni ulicznej uczty na fanów restauracji na kółkach czekają m.in. potrawy kuchni japońskiej, hiszpańskiej czy meksykańskiej. W bogatej ofercie mobilnych restauracji, które zawitają do Atrium Promenada, znajdą się m.in.: udon, złociste i chrupiące langosze, burrito, churros, chińskie pierożki oraz prawdziwa klasyka street food'u czyli burgery, hot-dogi i frytki belgijskie.

 

Na uczestników wydarzenia czekają 4 strefy:

  • FOOD TRUCKI - prawdziwa śmietanka polskiej areny street foodowej prezentująca kuchnie z całego świata
  • STREFA ZERO - stoisko z napojami, w tym z pyszną i orzeźwiającą lemoniadą
  • FOOD COURT - bezpieczna strefa z ławostołami, w której można skosztować pyszności z food trucków
  • STREFA JUNIORA - stoisko z zabawkami i dmuchaniec dla najmłodszych gości.

 

- Już od piątku 11 września parking pod Atrium Promenada wypełni gwar, aromat jedzenia przygotowywanego na oczach klientów ze świeżych, starannie dobranych produktów
i pozytywna atmosfera – jak przystało na miejską uliczną ucztę z prawdziwego zdarzenia. Dla wszystkich fanów restauracji na kółkach przygotowaliśmy wyjątkowe, bo trwające aż trzy dni kulinarne święto! Zapraszamy grupy znajomych i całe rodziny na zamknięcie letniego sezonu ze smakiem!
mówi Mateusz Kowalski, Regional Marketing Manager, Atrium Poland Real Estate Management sp. z o.o.

Festiwal ulicznego jedzenia odbędzie się w nowej, bezpiecznej formie. Na miejscu będą dostępne środki higieny oraz płyny do dezynfekcji. Między ławostołami oraz food truckami zostaną zachowane bezpieczne odstępy. Organizatorzy zadbają także o odpowiedni dystans w kolejkach do mobilnych lokali gastronomicznych oraz dezynfekcję stołów po każdym kliencie. Zamówienia będzie można realizować zarówno na miejscu, jak i na wynos. 

Kulinarna podróż na koniec lata w Atrium Promenada odbędzie się w dniach 11-13 września w godzinach 13:00 – 22:00 (piątek), 10:00 – 21:00 (sobota), 10:00 – 20:00 (niedziela), na parkingu od strony ul. Perkuna. Więcej informacji nt. wydarzenia i oferty Atrium Promenada znajduje się na stronie www.warszawa.promenada.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Kreatywny weekend z zajęciami z upcyklingu w Blue City Biuro prasowe
2024-06-28 | 15:12

Kreatywny weekend z zajęciami z upcyklingu w Blue City

W najbliższy weekend - 29 i 30 czerwca - przestrzeń przy fontannie na poziomie -1 zamieni się w strefę kreatywnych zajęć dla starszych dzieci i wszystkich dorosłych. Pod okiem
Zakupy Kolejny nowy najemca w Blue City. Gratka dla fanów technologii i designu
2024-06-27 | 09:11

Kolejny nowy najemca w Blue City. Gratka dla fanów technologii i designu

Niespełna dwa tygodnie po otwarciu butiku RP Store na klientów Blue City czeka kolejna nowość - sklep hiszpańskiej marki Kamalion, pełen nowoczesnych akcesoriów
Zakupy Znamy najnowszy portret klientek Pepco
2024-06-26 | 17:00

Znamy najnowszy portret klientek Pepco

Od Portugalii, przez Polskę aż po Estonię to wykształcona, pracująca, mama, dla której najważniejsze są niskie ceny. Każdego miesiąca w sklepach Pepco klienci realizują ponad

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Media

Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi

Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.