Atrium Promenada żegna lato festiwalem ulicznego jedzenia
Na zakończenie wakacji Atrium Promenada zabierze gości w Kulinarną podróż na koniec lata. Miłośników jedzenia na świeżym powietrzu czeka trzydniowa uczta przygotowana przez kucharzy z mobilnych lokali gastronomicznych o zróżnicowanym menu. Coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy specjałów z różnych zakątków świata, jak i zwolennicy kuchni tradycyjnej.
Podczas 3 dni ulicznej uczty na fanów restauracji na kółkach czekają m.in. potrawy kuchni japońskiej, hiszpańskiej czy meksykańskiej. W bogatej ofercie mobilnych restauracji, które zawitają do Atrium Promenada, znajdą się m.in.: udon, złociste i chrupiące langosze, burrito, churros, chińskie pierożki oraz prawdziwa klasyka street food'u czyli burgery, hot-dogi i frytki belgijskie.
Na uczestników wydarzenia czekają 4 strefy:
- FOOD TRUCKI - prawdziwa śmietanka polskiej areny street foodowej prezentująca kuchnie z całego świata
- STREFA ZERO - stoisko z napojami, w tym z pyszną i orzeźwiającą lemoniadą
- FOOD COURT - bezpieczna strefa z ławostołami, w której można skosztować pyszności z food trucków
- STREFA JUNIORA - stoisko z zabawkami i dmuchaniec dla najmłodszych gości.
- Już od piątku 11 września parking pod Atrium Promenada wypełni gwar, aromat jedzenia przygotowywanego na oczach klientów ze świeżych, starannie dobranych produktów
i pozytywna atmosfera – jak przystało na miejską uliczną ucztę z prawdziwego zdarzenia. Dla wszystkich fanów restauracji na kółkach przygotowaliśmy wyjątkowe, bo trwające aż trzy dni kulinarne święto! Zapraszamy grupy znajomych i całe rodziny na zamknięcie letniego sezonu ze smakiem! – mówi Mateusz Kowalski, Regional Marketing Manager, Atrium Poland Real Estate Management sp. z o.o.
Festiwal ulicznego jedzenia odbędzie się w nowej, bezpiecznej formie. Na miejscu będą dostępne środki higieny oraz płyny do dezynfekcji. Między ławostołami oraz food truckami zostaną zachowane bezpieczne odstępy. Organizatorzy zadbają także o odpowiedni dystans w kolejkach do mobilnych lokali gastronomicznych oraz dezynfekcję stołów po każdym kliencie. Zamówienia będzie można realizować zarówno na miejscu, jak i na wynos.
Kulinarna podróż na koniec lata w Atrium Promenada odbędzie się w dniach 11-13 września w godzinach 13:00 – 22:00 (piątek), 10:00 – 21:00 (sobota), 10:00 – 20:00 (niedziela), na parkingu od strony ul. Perkuna. Więcej informacji nt. wydarzenia i oferty Atrium Promenada znajduje się na stronie www.warszawa.promenada.pl.

Cztery dni wyjątkowych okazji podczas Prime Day w sklepie Amazon.pl

MediaMarkt i bp łączą siły: Za zakupy w MediaMarkt dostajesz bon na paliwo lub kawę

Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.