Komunikaty PR

Atrium Promenada żegna lato festiwalem ulicznego jedzenia

2020-09-10  |  12:00
Biuro prasowe
Do pobrania press ( 0.09 MB )

Na zakończenie wakacji Atrium Promenada zabierze gości w Kulinarną podróż na koniec lata. Miłośników jedzenia na świeżym powietrzu czeka trzydniowa uczta przygotowana przez kucharzy z mobilnych lokali gastronomicznych o zróżnicowanym menu. Coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy specjałów z różnych zakątków świata, jak i zwolennicy kuchni tradycyjnej.

Podczas 3 dni ulicznej uczty na fanów restauracji na kółkach czekają m.in. potrawy kuchni japońskiej, hiszpańskiej czy meksykańskiej. W bogatej ofercie mobilnych restauracji, które zawitają do Atrium Promenada, znajdą się m.in.: udon, złociste i chrupiące langosze, burrito, churros, chińskie pierożki oraz prawdziwa klasyka street food'u czyli burgery, hot-dogi i frytki belgijskie.

 

Na uczestników wydarzenia czekają 4 strefy:

  • FOOD TRUCKI - prawdziwa śmietanka polskiej areny street foodowej prezentująca kuchnie z całego świata
  • STREFA ZERO - stoisko z napojami, w tym z pyszną i orzeźwiającą lemoniadą
  • FOOD COURT - bezpieczna strefa z ławostołami, w której można skosztować pyszności z food trucków
  • STREFA JUNIORA - stoisko z zabawkami i dmuchaniec dla najmłodszych gości.

 

- Już od piątku 11 września parking pod Atrium Promenada wypełni gwar, aromat jedzenia przygotowywanego na oczach klientów ze świeżych, starannie dobranych produktów
i pozytywna atmosfera – jak przystało na miejską uliczną ucztę z prawdziwego zdarzenia. Dla wszystkich fanów restauracji na kółkach przygotowaliśmy wyjątkowe, bo trwające aż trzy dni kulinarne święto! Zapraszamy grupy znajomych i całe rodziny na zamknięcie letniego sezonu ze smakiem!
mówi Mateusz Kowalski, Regional Marketing Manager, Atrium Poland Real Estate Management sp. z o.o.

Festiwal ulicznego jedzenia odbędzie się w nowej, bezpiecznej formie. Na miejscu będą dostępne środki higieny oraz płyny do dezynfekcji. Między ławostołami oraz food truckami zostaną zachowane bezpieczne odstępy. Organizatorzy zadbają także o odpowiedni dystans w kolejkach do mobilnych lokali gastronomicznych oraz dezynfekcję stołów po każdym kliencie. Zamówienia będzie można realizować zarówno na miejscu, jak i na wynos. 

Kulinarna podróż na koniec lata w Atrium Promenada odbędzie się w dniach 11-13 września w godzinach 13:00 – 22:00 (piątek), 10:00 – 21:00 (sobota), 10:00 – 20:00 (niedziela), na parkingu od strony ul. Perkuna. Więcej informacji nt. wydarzenia i oferty Atrium Promenada znajduje się na stronie www.warszawa.promenada.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo Biuro prasowe
2025-05-28 | 09:00

Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo

Z okazji Międzynarodowego Dnia Burgera, przypadającego na 28 maja, Glovo podsumowuje kulinarne wybory Polaków. W 2024 roku zamówili oni ponad 30% więcej burgerów niż rok
Zakupy Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle
2025-05-22 | 22:00

Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle

Już 23 maja na ekrany powraca kultowa opowieść o przyjaźni z hawajskim klimatem – Lilo i Stich. Wraz z premierą filmu, Glovo zachęca użytkowników do
Zakupy Prezent na zakończenie szkoły – 7 pomysłów na upominki dla absolwentów
2025-05-22 | 15:50

Prezent na zakończenie szkoły – 7 pomysłów na upominki dla absolwentów

Każde zakończenie roku szkolnego to nie tylko czas na świętowanie osiągnięć, ale również okazja do wręczenia wyjątkowego prezentu na zakończenie szkoły

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.