Atrium Promenada żegna lato festiwalem ulicznego jedzenia
Na zakończenie wakacji Atrium Promenada zabierze gości w Kulinarną podróż na koniec lata. Miłośników jedzenia na świeżym powietrzu czeka trzydniowa uczta przygotowana przez kucharzy z mobilnych lokali gastronomicznych o zróżnicowanym menu. Coś dla siebie znajdą zarówno amatorzy specjałów z różnych zakątków świata, jak i zwolennicy kuchni tradycyjnej.
Podczas 3 dni ulicznej uczty na fanów restauracji na kółkach czekają m.in. potrawy kuchni japońskiej, hiszpańskiej czy meksykańskiej. W bogatej ofercie mobilnych restauracji, które zawitają do Atrium Promenada, znajdą się m.in.: udon, złociste i chrupiące langosze, burrito, churros, chińskie pierożki oraz prawdziwa klasyka street food'u czyli burgery, hot-dogi i frytki belgijskie.
Na uczestników wydarzenia czekają 4 strefy:
- FOOD TRUCKI - prawdziwa śmietanka polskiej areny street foodowej prezentująca kuchnie z całego świata
- STREFA ZERO - stoisko z napojami, w tym z pyszną i orzeźwiającą lemoniadą
- FOOD COURT - bezpieczna strefa z ławostołami, w której można skosztować pyszności z food trucków
- STREFA JUNIORA - stoisko z zabawkami i dmuchaniec dla najmłodszych gości.
- Już od piątku 11 września parking pod Atrium Promenada wypełni gwar, aromat jedzenia przygotowywanego na oczach klientów ze świeżych, starannie dobranych produktów
i pozytywna atmosfera – jak przystało na miejską uliczną ucztę z prawdziwego zdarzenia. Dla wszystkich fanów restauracji na kółkach przygotowaliśmy wyjątkowe, bo trwające aż trzy dni kulinarne święto! Zapraszamy grupy znajomych i całe rodziny na zamknięcie letniego sezonu ze smakiem! – mówi Mateusz Kowalski, Regional Marketing Manager, Atrium Poland Real Estate Management sp. z o.o.
Festiwal ulicznego jedzenia odbędzie się w nowej, bezpiecznej formie. Na miejscu będą dostępne środki higieny oraz płyny do dezynfekcji. Między ławostołami oraz food truckami zostaną zachowane bezpieczne odstępy. Organizatorzy zadbają także o odpowiedni dystans w kolejkach do mobilnych lokali gastronomicznych oraz dezynfekcję stołów po każdym kliencie. Zamówienia będzie można realizować zarówno na miejscu, jak i na wynos.
Kulinarna podróż na koniec lata w Atrium Promenada odbędzie się w dniach 11-13 września w godzinach 13:00 – 22:00 (piątek), 10:00 – 21:00 (sobota), 10:00 – 20:00 (niedziela), na parkingu od strony ul. Perkuna. Więcej informacji nt. wydarzenia i oferty Atrium Promenada znajduje się na stronie www.warszawa.promenada.pl.
Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze
Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?
Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.