Fan Drops – Fanex wprowadza nową linię sosów mrożonych

Biuro Prasowe
Fanex
Radonice 5A
05-870 Błonie
biuro_prasowe|fanex.pl| |biuro_prasowe|fanex.pl
+48 22 47 10 444
www.fanex.pl
Fanex – producent sosów i dodatków spożywczych dla branży HoReCa, wprowadza na rynek zupełnie nową gamę produktów. Mrożone sosy Fan Drops bez konserwantów to, propozycja dedykowana kucharzom zarówno małej, jak i dużej gastronomii. Sos Boloński, Carbonara, Śmietanowy oraz Pomidorowy, to cztery autorskie i naturalne receptury o bogatych smakach i aromatycznych przyprawach. Po rozmrożeniu i zagotowaniu, od razu gotowe są do spożycia, przez co stanowić będą znakomitą bazę do szybkiego przygotowywania dań gorących.
Sos Boloński, Carbonara, Śmietanowy oraz Pomidorowy, poza niezwykle bogatym i dopracowanym smakiem, odpowiadają na szereg niezwykle ważnych potrzeb dzisiejszej gastronomii – pozwalają znacząco ograniczyć czas i energię potrzebna do przygotowania posiłków, charakteryzują się powtarzalnym smakiem oraz są łatwo-policzalne i pomagają tym samym w minimalizacji strat produktowych na kuchni. Każdy z tych czynników, jest niezmiernie ważny z punktu widzenia zarówno małej, jak i dużej gastronomii.
- Tworząc sosy Fan Drops wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom gastronomii, nadal stawiającej czoła skutkom pandemii, czy też innych wydarzeń, które przekładają się na dotkliwy brak personelu i komplikacje logistyczne. Myślę, że produkty jakimi są nasze naturalne i doskonale zbalansowane bazowe sosy mrożone, z pewnością będą podporą dla niejednego szefa kuchni – mówi Łukasz Lisowski, Ekspert ds. Gastronomii oraz Szef Kuchni Fanex.
Sosy są doprawione i tuż po rozmrożeniu i zagotowaniu, od razu gotowe do spożycia. Naturalne, odpowiednio dobrane składniki, bogaty smak, przyprawy i brak konserwantów, czynią Fan Drops doskonałym produktem w zastosowaniu gastronomicznym. Każdy z nich występuje w identycznej formie - zamrożonych piętnastogramowych dropsach, które pakowane są w kilogramowe woreczki. Dzięki takiej formie, kucharz w prostu sposób może zaplanować, ile sztuk należy rozmrozić, aby przygotować daną liczbę dań. Minimalna trwałość produktu, to aż 13 miesięcy od daty produkcji.
- Zastosowanie bazowych sosów Fan Drops, jest przeogromne. Włoskie makarony z sosem Carbonara, czy też sosem Bolognese, to już klasyka. Neapolitana, Arrabiata, Alfredo i wiele, wiele innych doskonałych past, również możemy przygotować na bazie naszych mrożonych receptur. Sos boloński, ma w szczególności uniwersalne zastosowanie – np. jako główny składnik zapiekanek, takich jak włoska Lasagne, czy też grecka Moussaka. Ponadto sosy Fan Drops wykorzystać możemy do przygotowania wszelkiego rodzaju potrawek, gulaszów, a także jako gotowe sosy do mięs, ryb i owoców morza. Odnajdą się one również doskonale w daniach warzywnych, wszelkiego rodzaju daniach mącznych, a także w przygotowaniu włoskiej pizzy – dodaje Łukasz Lisowski z Fanex.
Produkty są już dostępne w sprzedaży u Regionalnych Przedstawicieli Handlowych Fanex.
***
Fanex jest polską firmą rodzinna z ponad 30 letnią tradycją. Specjalizuje się w produkcji sosów, przypraw oraz wielu dodatków gastronomicznych dla szerokorozumianej branży HoReCa.
Od momentu powstania firmy, smak leży u podstaw wszystkiego co robimy. Jesteśmy pasjonatami jakości i podczas tworzenia każdej receptury, wykorzystujemy surowce o najwyższych parametrach. Naszym celem jest produkcja wyrobów spożywczych o wyjątkowym i niezmiennie dobrym smaku. Aby tego dokonać, systematycznie inwestujemy w kulinarną sztukę tworzenia, wiedzę o smaku, jak również w najnowszą technologię produkcji. Kluczowe produkty Fanexu, zostały wielokrotnie wyróżnione nagrodami branżowymi oraz prestiżowymi certyfikatami jakości.
W naszej regularnej ofercie posiadamy około 300 kompozycji produktowych. Specjalizujemy się także w tworzeniu produktów na potrzeby marek własnych naszych kluczowych klientów. Na rynku gastronomicznym posiadamy renomę partnera, dla którego nie ma zadań nie do wykonania. Za dystrybucję produktów Fanex w Polsce, jak i za granicą, odpowiedzialny jest doświadczony oraz profesjonalny zespół regionalnych przedstawicieli handlowych, którzy do każdego Klienta podchodzą w indywidualny sposób.

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii

DPD Mobile z kolejnymi państwami na mapie Europy. Wysyłki międzynarodowe z aplikacji już do 20 państw

Walentynki w Polsce – święto miłości, prezentów i… self-love
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Sylwia Bomba: Przez 10 lat odchudzałam się bezskutecznie. Potrafiłam codziennie biegać 15 km albo w ogóle nie jeść
Influencerka od lat mierzy się z insulinoopornością. Zanim jednak trafiła na odpowiednich specjalistów i podjęła właściwe leczenie, jej waga wciąż stała w miejscu – mimo stosowania restrykcyjnych diet i morderczych treningów. Dopiero trafna diagnoza i wdrożenie odpowiedniej diety pozwoliła Sylwii Bombie zrzucić 30 kg.
Problemy społeczne
Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.
Transport
Wypadki pod wpływem alkoholu częściej powodują młodzi kierowcy. Sytuację poprawiają kontrole prędkości oraz stanu trzeźwości kierujących

Najczęściej do picia i wsiadania za kierownicę przyznają się osoby, które nie ukończyły jeszcze 20. roku życia – informuje Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, opierając się na dostępnych statystykach i badaniach opinii społecznej. Między innymi z tego powodu ważna jest prewencja oraz systematyczne kontrole stanu trzeźwości kierowców. W ub.r. w Polsce doszło do 1201 wypadków drogowych, których sprawcami były osoby pod wpływem alkoholu. Zginęły w nich 154 osoby.