Idą Święta! Poczujmy tę magię w Porcie Łódź!
Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
W Porcie Łódź od najbliższej soboty (5 grudnia) działać będzie Portal Świątecznej Poczty, w którym dzieci będą mogły wysyłać listy do Mikołaja. W odpowiedzi otrzymają specjalny spersonalizowany film prosto z Laponii! W grudniowe weekendy Centrum otwarte będzie także o godzinę dłużej.
PISZEMY LISTY DO MIKOŁAJA
Święta za pasem! W tym roku siłą rzeczy będą one nieco inne niż zwykle, jednak magiczna atmosfera zbliżającej się Gwiazdki nas nie opuszcza! Teraz, bardziej niż kiedykolwiek, potrzebujemy okazać sobie nawzajem bliskość i poczuć klimat Świąt. W Porcie Łódź nie zabraknie w związku z tym oczywiście Świętego Mikołaja, który w tym roku spotka się z dziećmi online. Od 5 do 23 grudnia w Punkcie Informacyjnym Centrum (Atrium, obok sklepu IKEA) działać będzie Portal Świątecznej Poczty. To tu na najmłodszych i ich rodziców czekać będą Elfy, które pomogą napisać i wysłać listy do Mikołaja. Siwobrody odpowie każdemu dziecku i to w formie wyjątkowej niespodzianki. Najmłodsi otrzymają bowiem spersonalizowany film od Świętego Mikołaja we własnej osobie – idealny do obejrzenia wspólnie przed wręczeniem gwiazdkowego prezentu!
Aby wziąć udział w akcji, należy w dniach od 5 do 23 grudnia dokonać zakupów w Porcie Łódź na kwotę minimum 100 zł (na jednym paragonie) i następnie z paragonem udać się do Portalu Świątecznej Poczty, który czynny będzie codziennie w godzinach 12:00 - 20:00. Pokazujemy paragon za zakupy i podajemy adres mailowy, na który otrzymamy wiadomość z prośbą o przesłanie zdjęć swojej pociechy. Po 6 godzinach na skrzynce mailowej czekać będzie gotowy, spersonalizowany świąteczny film od Mikołaja. Regulamin akcji dostępny jest na stronie Portu Łódź oraz pod linkiem: regulamin
PORT ŁÓDŹ OTWARTY DŁUŻEJ
W okresie przedświątecznym Port Łódź wydłuża godziny pracy. Centrum w grudniowe weekendy funkcjonować będzie godzinę dłużej. W piątki i soboty zakupy w Porcie Łódź zrobimy w godzinach 10:00-22:00. W niedziele handlowe Centrum zaprasza od godziny 10:00 do 21:00. Szczegółowe informacje dotyczące zasad funkcjonowania Portu Łódź w grudniu dostępne są na stronie https://www.portlodz.pl/pl-PL/Zasady-funkcjonowania
CH Focus z nową ofertą dla dzieci
Port Łódź ze Strefą Kibica
Sephora w Focusie w nowej, pięknej odsłonie!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Żywienie
Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes
Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.
Zdrowie
Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu
Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.
Konsument
Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju
Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.