Jarmark produktów Regionalnych

Atrium Biała zaprasza smakoszy produktów regionalnych na prawdziwą ucztę! W dniach 15-18 maja w białostockim centrum handlowym odbędzie się kolejny już Jarmark Produktów Regionalnych, na którym będzie można zakupić wspaniałe wyroby lokalne. Na stoiskach znajdą się m.in. przetwory domowe, pieczywo, miody, ręcznie robione słodycze, a także wyjątkowe przedmioty handmade i rękodzieło artystyczne.
Zaplanowany w dniach 15-18 maja Jarmark Produktów Regionalnych w Atrium Biała ponownie gościć będzie małych producentów żywności i rzemieślników manufaktur. Wśród produktów tradycyjnych znaleźć będzie można takie perełki, jak np. kwasy chlebowe, pieczywo, podpiwki, przetwory domowe, miody z własnej pasieki, chałwy i tureckie łakocie (m.in. baklawa i lokum). Pojawią się także stoiska z ręcznie robioną biżuterią, ceramiką, świecami sojowymi czy maskotkami wykonanymi na szydełku.
- Jako jedno z miejsc regularnie odwiedzanych przez klientów, jak i mieszkańców, chcemy, aby nasze centrum było czymś więcej niż wygodną destynacją codziennych zakupów. Pragniemy przyciągać naszych gości atrakcyjną i różnorodną ofertą handlowo-usługową, ułatwiając im także dostęp do unikalnych produktów wprost od lokalnych wytwórców. Taką możliwość stwarza nasz cykliczny jarmark, na którym można zapoznać się z propozycją wysokiej jakości wyrobów regionalnych, pochodzących bezpośrednio od sprawdzonych producentów – mówi Justyna Doroszkiewicz, dyrektor Atrium Biała.
Stoiska wystawowe rozlokowane są na środkowej rotundzie przy wejściu do galerii, od strony ulicy Miłosza i dostępne w godzinach otwarcia centrum, 9.00-21.00.
Więcej informacji na stronie www.atrium-biala.pl oraz na profilu Fb: https://www.facebook.com/AtriumBiala.

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.