Karmelki z Wawelu - krucha słodkość
Wyjątkowe, pyszne, ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu - Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Miętowe - znów łączą pokolenia! Kruche cukierki są idealnym towarzyszem podczas przerwy w realizacji swoich hobby i pasji. Dodatkowo, ich zakup jest teraz premiowany szansą na wygraną w loterii.
Karmelki nadziewane z Wawelu to cztery wyraziste smaki. Ich wspólną cechą jest połączenie wyjątkowej kruchości i pełnej smaku słodyczy - to zasługa karmelkowej skorupki, która pokrywa aromatyczne wnętrza cukierków.
Oryginalny smak
Każdy miłośnik słodkości znajdzie w gronie Karmelków nadziewanych propozycję dla siebie. Zacznijmy od Raczków z Wawelu – te skrywają w sobie nadzienie z orzeszków arachidowych i kakao, w którym wyczuwalna jest lekka rumowa nuta. Kukułki to wyśmienite, delikatne nadzienie o smaku kakao połączone z kruchą warstwą karmelu. Fistaszkowe z Wawelu to aromatyczne, chrupiące cukierki z wnętrzem o intensywnie orzechowym smaku. Mocne, chłodne orzeźwienie zapewnią z kolei Karmelki Miętowe.
Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z jasnymi lub ciemnymi paseczkami - w zależności od wariantu. Wszystkie Karmelki, tworzone według sprawdzonych od lat receptur, powstają w oparciu o ideę Dobrych Składników. Nie zawierają zatem sztucznych barwników czy aromatów. Mają prosty, nieskomplikowany skład i 100% smaku!
Siła doświadczenia
Ręcznie produkowane Karmelki z Wawelu to wyjątkowy produkt w ofercie marki i jeden z niewielu takich słodyczy na rynku. Dlaczego? Otóż Karmelki z Wawelu wytwarzane są od lat w oparciu o ręczne metody produkcji. Kluczem do wyjątkowego smaku są tu sprawdzone receptury i wiedza pracowników – karmelarzy. To ich pracy Karmelki z Wawelu zawdzięczają swoje bogate wnętrza i idealnie chrupką warstwę karmelu na zewnątrz.
Przy produkcji tych słodyczy liczy się pasja i doświadczenie. Wawelowi eksperci dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków – wszystko po to, by każdy z Karmelków mógł zachwycać swoim smakiem.
Więcej powodów do zakupu
Od 1 czerwca przez kolejne trzy miesiące, produkty wspiera Loteria Karmelkowa z ekstra nagrodami oraz intensywna kampania promocyjna. W loterii co tydzień do wygrania jest telefon Samsung Galaxy S20 FE, raz w miesiącu ekstra pensja 5 000 zł, a nagrodę główną stanowi 50 000 zł. By spróbować swoich sił w loterii wystarczy zakupić dowolny smak karmelków 120 g w opakowaniu lub na wagę i zarejestrować paragon na stronie: www.loteriawawel.pl.
- Karmelki nadziewane Kukułka - połączenie delikatnego kakaowego nadzienia z kruchą warstwą przyjemnie słodkiego karmelu. Cena za opakowanie 120 g – ok. 3,50 zł
- Karmelki nadziewane Fistaszkowe - mocno orzechowe, intensywnie pachnące nadzienie, które oblane zostało warstwą słodkiego, chrupiącego karmelu. Cena za opakowanie 120 g – ok. 3,50 zł
- Karmelki nadziewane Raczki – połączenie wyśmienitego, orzechowo-kakaowego nadzienia oraz słodkiego, kruchego karmelu. Cena za opakowanie 120 g – ok. 3,50 zł
- Karmelki nadziewane Miętowe – to połączenie chrupiącego i przyjemnie słodkiego karmelu oraz orzeźwiającego, miętowego nadzienia. Cena za opakowanie 120 g – ok. 3,50 zł

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii

DPD Mobile z kolejnymi państwami na mapie Europy. Wysyłki międzynarodowe z aplikacji już do 20 państw
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.