Komunikaty PR

Lokalni producenci zaprezentują tegoroczne zbiory na jarmarku Żuławskie Smaki

2020-08-05  |  16:20
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Jarmark lokalnych produktów Żuławskie Smaki po raz kolejny zagości w CH Osowa. Odbędzie się w najbliższy piątek i sobotę, 7-8 sierpnia. W tym miesiącu dostawcy zaprezentują najświeższe wyroby, które przygotowali z plonów z ostatnich tygodni.

 

Za nami pierwszy pełny letni miesiąc, w którym ogrodnicy i rolnicy dokonali zbiorów tegorocznych upraw. Dlatego sierpień to dobra okazja do zapoznania się z najświeższymi efektami ich pracy oraz zdrowymi przetworami i produktami, które przygotowywane są już z myślą o zbliżającej się jesieni i zimie.

 

Warto przede wszystkim zaopatrzyć się w świeży, zebrany w lipcu miód, który na zbliżającym się jarmarku zaprezentuje pasieka Miody Gustawa, oferująca także bardzo zdrowy pyłek pszczeli czy piękne wyroby z wosku.

Kolejnym produktem aktualnych zbiorów są kiszonki, zwłaszcza ogórki z własnej uprawy, które oferuje Żuławska Zagroda, przedsiębiorstwo Pana Adama Spirewskiego, pomysłodawcy inicjatywy zrzeszającej regionalnych producentów. Oprócz ogórków dostępne są także m.in. buraki ćwikłowe oraz kapusta kiszona.

 

„Lato to dobry czas na przygotowanie się do jesieni i zbiorów z naszych pól i ogrodów – cieszymy się, że możemy dzielić się naszymi własnoręcznie pielęgnowanymi warzywami i przetworami z naszymi sąsiadami z Trójmiasta” – dodaje Adam Spirewski.

 

Oprócz tego na jarmarku będzie można skosztować domowej kuchni i Pierogów Halinki w wielu smakach – każdy znajdzie coś dla siebie. Dla fanów wytrawnych smaków dostępne będzie nabiał własnej roboty, który przygotowany został przez przedsiębiorstwo Sery Witka – od miękkich serów do kanapek po twarde, idealne do wina i przystawek.

 

Na deser każdy z klientów będzie mógł zapoznać się z ofertą znakomitych wypieków i ciast od Słodkiego Zakątka, które z pewnością świetnie smakują z dobrą kawą czy herbatą.

 

Wystawcy sierpniowego jarmarku Żuławskie Smaki:

- Miody Gustawa

- Żuławska Zagroda

- Pierogi Halinki

- Słodki Zakątek

- Sery Witka

 

Jarmark Żuławskie Smaki dostępny będzie dla klientów w godzinach otwarcia CH Osowa.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze Biuro prasowe
2024-12-20 | 13:00

Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze

Organizacja uroczystości ślubnej to duże przedsięwzięcie, w której główną rolę odgrywa Para Młoda i rodzice. Ten szczególny czas wymaga dokonywania wielu
Zakupy Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?
2024-12-20 | 11:00

Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?

Świąteczna gorączka wystartowała na dobre. W polskich domach już słychać kultowe „zostaw, to na święta”, w powietrzu roznosi się zapach choinki, a w sklepach trwa polowanie
Zakupy Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!
2024-12-20 | 10:15

Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!

W Lidl Polska od czwartku, 19 grudnia, do niedzieli, 22 grudnia, można znaleźć idealne prezenty last minute! Pyszne słodycze, które świetnie sprawdzą się jako dodatki do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Farmacja

Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi

Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.