Nagroda dla każdego! Loteria „Zakręć smakiem z VEGETA” wystartowała
Marka VEGETA przygotowała wyjątkową propozycję dla wszystkich konsumentów. Od 14 października możliwy jest udział w loterii, w której każdy wygrywa! Wystarczy kupić dowolny produkt marki VEGETA, PODRAVKA lub WARZYWKO i zakręcić loteryjnym kołem na www.loteriavegeta.pl. Sprawdź poniżej, jak wziąć udział w loterii i jakie nagrody czekają na uczestników.
Loteria „Zakręć smakiem z VEGETA” to wyjątkowa akcja skierowana do miłośników kulinarnych eksperymentów i smakoszy, którzy z pasją odkrywają nowe możliwości w kuchni. Zasady są proste! Wystarczy zakupić wybrany produkt marki VEGETA, PODRAVKA lub WARZYWKO, zarejestrować dowód zakupu na stronie www.loteriavegeta.pl, a następnie... zakręcić smakiem! To wirtualne koło loterii, które wskaże wygraną. Każde zgłoszenie gwarantuje otrzymanie jednego z czterech e-booków VEGETA, stworzonych przez Łukasza Theusa – szefa kuchni, którego menu zostało wyróżnione w przewodniku Michelin. Dodatkowo można wygrać bony o wartości 1000 zł do sklepu DUKA. Na koniec każdego miesiąca (listopad, grudzień, styczeń, luty) wszystkie zgłoszenia wezmą również udział w losowaniu nagrody głównej – vouchera o wartości 10 000 zł na wakacje z biurem podróży ITAKA.
To doskonała okazja, by odkryć bogate portfolio VEGETA i PODRAVKA. Różnorodność oferty sprawia, że każdy znajdzie produkt idealnie podkreślający smak przygotowywanego dania, a przy okazji otrzyma atrakcyjne nagrody. Loteria trwa od 14 października 2024 r. do 28 lutego 2025 r. Więcej szczegółów oraz regulamin loterii są dostępne na stronie www.loteriavegeta.pl.
Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze
Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?
Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.