Ręcznie robione Karmelki nadziewane – pyszny smak tradycji
Każdy z nas lubi wracać myślami do młodzieńczych lat. Wspomnienie radosnych chwil przywołują zdjęcia, ludzie, miejsca, a także smaki – szczególnie, gdy mowa o słodkościach! Ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu – Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające – mają moc łączenia pokoleń. To idealny wybór, by poczuć niepowtarzalny smak dzieciństwa lub stworzyć nowe, wyjątkowe wspomnienia. Zwłaszcza że teraz, dzięki Loterii (Z)ręcznie Robionej, Karmelki kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też szansą na wielką wygraną!
Niebanalny charakter Karmelków
Ręcznie wykonywane Karmelki z Wawelu to unikatowy produkt w ofercie marki. Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z ciemnymi lub jasnymi paseczkami, w zależności od wariantu. Kruchy karmel łączy się tu z bogatym nadzieniem - dzięki temu Karmelki z Wawelu to intensywny aromat oraz przepyszny smak, który znajdzie uznanie nawet wśród najbardziej wymagających miłośników słodkości.
Ręczna produkcja oparta na tradycji
Niezwykłość Karmelków wynika ze sposobu ich produkcji. Karmelki wpisują się w popularny nurt produktów kraftowych, wytwarzanych ręcznie, w oparciu o sprawdzone od lat receptury. Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające swój wyjątkowy charakter zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników – Karmelarzy. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji, możliwe jest stworzenie produktu, w którym krucha skorupka karmelu idealnie łączy się z bogatym wnętrzem nadzienia. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków. A wszystko to odbywa się tak dobrze, jak przed laty!
Wybierz swój ulubiony smak
Dzięki różnorodności wariantów, Karmelki przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodyczy. Kukułka to krucha skorupka karmelu kryjąca w sobie kakaowe nadzienie z delikatną nutą alkoholu. Fistaszkowe to nadzienie z orzeszków arachidowych zamknięte w słodkim karmelu. Raczki pod kruchą karmelową otoczką mają aksamitne orzechowo-kakaowe nadzienie, uzupełnione rumową nutą. Orzeźwiające łączą w sobie smak mięty ze słodyczą kruchego karmelu.
Jak słodycze, to tylko z Dobrymi Składnikami
Przyjemność, jaką dają Karmelki z Wawelu, wynika z troski firmy o jakość produktów i zadowolenie wszystkich miłośników słodyczy. Dlatego powstają one zgodnie z ideą Dobrych Składników, co oznacza prosty, nieskomplikowany skład bez sztucznych aromatów i barwników oraz substancji konserwujących. To dlatego produkty z Wawelu są tak pyszne i kuszące!
Loteria (Z)ręcznie Robiona
Od czerwca do końca września Karmelki z Wawelu kuszą nie tylko smakiem, ale i dodatkowo - loterią pełną gotówki. Zasady konkursu są niezwykle proste – wystarczy po zakupie 120 g Karmelków w luzie lub opakowaniu zarejestrować paragon na stronie www.loteriawawel.pl lub wysłać SMS pod 4306. Co godzinę do wygrania jest 100 zł, a co miesiąc 15 000 zł.
Powodzenia!
Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze
Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?
Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.