Ręcznie robione Karmelki nadziewane – pyszny smak tradycji
Każdy z nas lubi wracać myślami do młodzieńczych lat. Wspomnienie radosnych chwil przywołują zdjęcia, ludzie, miejsca, a także smaki – szczególnie, gdy mowa o słodkościach! Ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu – Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające – mają moc łączenia pokoleń. To idealny wybór, by poczuć niepowtarzalny smak dzieciństwa lub stworzyć nowe, wyjątkowe wspomnienia. Zwłaszcza że teraz, dzięki Loterii (Z)ręcznie Robionej, Karmelki kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też szansą na wielką wygraną!
Niebanalny charakter Karmelków
Ręcznie wykonywane Karmelki z Wawelu to unikatowy produkt w ofercie marki. Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z ciemnymi lub jasnymi paseczkami, w zależności od wariantu. Kruchy karmel łączy się tu z bogatym nadzieniem - dzięki temu Karmelki z Wawelu to intensywny aromat oraz przepyszny smak, który znajdzie uznanie nawet wśród najbardziej wymagających miłośników słodkości.
Ręczna produkcja oparta na tradycji
Niezwykłość Karmelków wynika ze sposobu ich produkcji. Karmelki wpisują się w popularny nurt produktów kraftowych, wytwarzanych ręcznie, w oparciu o sprawdzone od lat receptury. Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające swój wyjątkowy charakter zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników – Karmelarzy. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji, możliwe jest stworzenie produktu, w którym krucha skorupka karmelu idealnie łączy się z bogatym wnętrzem nadzienia. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków. A wszystko to odbywa się tak dobrze, jak przed laty!
Wybierz swój ulubiony smak
Dzięki różnorodności wariantów, Karmelki przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodyczy. Kukułka to krucha skorupka karmelu kryjąca w sobie kakaowe nadzienie z delikatną nutą alkoholu. Fistaszkowe to nadzienie z orzeszków arachidowych zamknięte w słodkim karmelu. Raczki pod kruchą karmelową otoczką mają aksamitne orzechowo-kakaowe nadzienie, uzupełnione rumową nutą. Orzeźwiające łączą w sobie smak mięty ze słodyczą kruchego karmelu.
Jak słodycze, to tylko z Dobrymi Składnikami
Przyjemność, jaką dają Karmelki z Wawelu, wynika z troski firmy o jakość produktów i zadowolenie wszystkich miłośników słodyczy. Dlatego powstają one zgodnie z ideą Dobrych Składników, co oznacza prosty, nieskomplikowany skład bez sztucznych aromatów i barwników oraz substancji konserwujących. To dlatego produkty z Wawelu są tak pyszne i kuszące!
Loteria (Z)ręcznie Robiona
Od czerwca do końca września Karmelki z Wawelu kuszą nie tylko smakiem, ale i dodatkowo - loterią pełną gotówki. Zasady konkursu są niezwykle proste – wystarczy po zakupie 120 g Karmelków w luzie lub opakowaniu zarejestrować paragon na stronie www.loteriawawel.pl lub wysłać SMS pod 4306. Co godzinę do wygrania jest 100 zł, a co miesiąc 15 000 zł.
Powodzenia!
Uwolnij swojego wewnętrznego botanika z nowym zestawem LEGO® Ideas Ogród botanic
Prezent po polsku – konwenanse i uprzedzenia. Czego nie wypada?
15. Urodziny Salonu Pierre Cardin w Galerii Sfera w Bielsku-Białej. Wyjątkowa Ce
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Uroda
M. Klajda (Miss Polonia 2024): Medycyna estetyczna to forma leczenia kompleksów. Każdy powinien sam zadecydować o ingerencji w swój wygląd
Choć medycyna estetyczna jest branżą bardzo atrakcyjną i perspektywiczną, to jednak taka ścieżka kariery nie była dla Miss Polski 2024 idealnym rozwiązaniem. Nie zdecydowała się rozwijać w tym właśnie kierunku, ale śledzi rozwój tej dziedziny. Maja Klajda nie krytykuje, ani też nie chwali tych, którzy decydują się na poszczególne zabiegi. Jej zdaniem, to indywidualna sprawa, zachęca jednak do podejmowania mądrych decyzji.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Ochrona środowiska
Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat
Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.