Ręcznie robione Karmelki nadziewane – pyszny smak tradycji
Każdy z nas lubi wracać myślami do młodzieńczych lat. Wspomnienie radosnych chwil przywołują zdjęcia, ludzie, miejsca, a także smaki – szczególnie, gdy mowa o słodkościach! Ręcznie robione Karmelki nadziewane z Wawelu – Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające – mają moc łączenia pokoleń. To idealny wybór, by poczuć niepowtarzalny smak dzieciństwa lub stworzyć nowe, wyjątkowe wspomnienia. Zwłaszcza że teraz, dzięki Loterii (Z)ręcznie Robionej, Karmelki kuszą nie tylko smakiem i aromatem, ale też szansą na wielką wygraną!
Niebanalny charakter Karmelków
Ręcznie wykonywane Karmelki z Wawelu to unikatowy produkt w ofercie marki. Każdy Karmelek jest indywidualnie zapakowany i ma charakterystyczny kształt z ciemnymi lub jasnymi paseczkami, w zależności od wariantu. Kruchy karmel łączy się tu z bogatym nadzieniem - dzięki temu Karmelki z Wawelu to intensywny aromat oraz przepyszny smak, który znajdzie uznanie nawet wśród najbardziej wymagających miłośników słodkości.
Ręczna produkcja oparta na tradycji
Niezwykłość Karmelków wynika ze sposobu ich produkcji. Karmelki wpisują się w popularny nurt produktów kraftowych, wytwarzanych ręcznie, w oparciu o sprawdzone od lat receptury. Kukułka, Raczki, Fistaszkowe i Orzeźwiające swój wyjątkowy charakter zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników – Karmelarzy. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji, możliwe jest stworzenie produktu, w którym krucha skorupka karmelu idealnie łączy się z bogatym wnętrzem nadzienia. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji dokładnie sprawdzają kształt, stopień napełnienia nadzieniem oraz kruchość Karmelków. A wszystko to odbywa się tak dobrze, jak przed laty!
Wybierz swój ulubiony smak
Dzięki różnorodności wariantów, Karmelki przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodyczy. Kukułka to krucha skorupka karmelu kryjąca w sobie kakaowe nadzienie z delikatną nutą alkoholu. Fistaszkowe to nadzienie z orzeszków arachidowych zamknięte w słodkim karmelu. Raczki pod kruchą karmelową otoczką mają aksamitne orzechowo-kakaowe nadzienie, uzupełnione rumową nutą. Orzeźwiające łączą w sobie smak mięty ze słodyczą kruchego karmelu.
Jak słodycze, to tylko z Dobrymi Składnikami
Przyjemność, jaką dają Karmelki z Wawelu, wynika z troski firmy o jakość produktów i zadowolenie wszystkich miłośników słodyczy. Dlatego powstają one zgodnie z ideą Dobrych Składników, co oznacza prosty, nieskomplikowany skład bez sztucznych aromatów i barwników oraz substancji konserwujących. To dlatego produkty z Wawelu są tak pyszne i kuszące!
Loteria (Z)ręcznie Robiona
Od czerwca do końca września Karmelki z Wawelu kuszą nie tylko smakiem, ale i dodatkowo - loterią pełną gotówki. Zasady konkursu są niezwykle proste – wystarczy po zakupie 120 g Karmelków w luzie lub opakowaniu zarejestrować paragon na stronie www.loteriawawel.pl lub wysłać SMS pod 4306. Co godzinę do wygrania jest 100 zł, a co miesiąc 15 000 zł.
Powodzenia!
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak: Nasza kolejna podróż będzie znowu do Azji. Ale tym razem będziemy mieli gdzie spać i nie będziemy łapać stopa
Mimo że ta konkretna wyprawa do Azji to nie był luksusowy wyjazd z szeroką paletą wygód i atrakcji, to jednak Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak będą ją długo wspominać. Uczestnicy reality show TVN-u co prawda przyznają, że na miejscu szczególnie brakowało im normalnej łazienki i dobrego jedzenia bez grama cukru, to jednak w tych ekstremalnych warunkach jeszcze lepiej się poznali i przekonali, że mogą na siebie liczyć w każdych okolicznościach.
Konsument
Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem
Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.
Psychologia
Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej
Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.