Regionalny Targ Smaków i Prezentów w Promenadzie!
Doskonała okazja dla łasuchów i poszukiwaczy niepowtarzalnych prezentów! 15 i 22 grudnia w warszawskim centrum handlowym Promenada odbędzie się świąteczna odsłona Regionalnego Targu Smaków i Prezentów. W programie wydarzenia wiele atrakcji, warsztatów i animacji!
Już w piątki 15 i 22 grudnia, centrum handlowe Promenada na warszawskiej Pradze Południe zaprasza miłośników regionalnej kuchni i łasuchów tęskniących za domowymi przysmakami na specjalne wydarzenie – Regionalny Targ Smaków i Prezentów. Między godziną 12.00 a 20.00 galerię wypełnią stoiska wystawców, oferujących nie tylko pyszne potrawy, ale również rękodzieło. To doskonała okazja do zrobienia ostatnich świątecznych zakupów.
Wydarzenie to także gratka dla osób, które wolą smakować niż gotować! 15 grudnia odwiedzający galerię marzący o prawdziwych, regionalnych potrawach na stole wigilijnym, będą mogli zamówić wybrane potrawy u wystawców i odebrać je 22 grudnia!
Na odwiedzających Promenadę 15 grudnia między 15.00 a 20.00 czeka także mnóstwo atrakcji, warsztatów i animacji!
Twórczynie Ludowe spod Ostrołęki, prowadzone przez Czesławę Kaczyńską w kostiumach ludowych wraz z widzami będą robiły fafernuchy, biśki i nowe latka, pokażą jak wykonać łańcuchy z bibułki, ozdoby choinkowe, anioły i wycinanki, a także opowiedzą o tradycji bożonarodzeniowej i Kurpiach. Trzy rodzaje warsztatów rękodzielniczych poprowadzą również członkinie Koła Gospodyń Wiejskich spod Łowicza.
Na targach nie zabraknie też organizacji kulturalnych! Muzeum w Wilanowie wykona pokaz świątecznych dań staropolskich, a Dom Kultury w Konstancinie i Muzeum Wycinanek zaprasza odwiedzających na specjalne warsztaty!
Lista wystawców i gości:
- Stowarzyszenie ,,Dla Naszej Wsi” z Wicia
- Stowarzyszenie Kobiet Kietlina
- Koło Gospodyń Wiejskich Budków-Mazurki
- Dekoracje ze sklejki i poduszki które usypiają – pracownia rękodzielnicza Kabuka
- Koło Gospodyń Wiejskich w Zaborowie, gmina Orońsko
- Koło Gospodyń Wiejskich Kadzidło koło Ostrołęki (twórczynie ludowe)
- Goszczyńskie Koło Gospodyń Wiejskich
- Michrowska Piwniczka – animacje i potrawy z żurawiną
- Dom Kultury w Konstancinie i Muzeum Wycinanki
- Frulove – owocowy trag, smakołyki z owoców
- Justyna Natur Way – naturalne, autorskie kosmetyki
- Pierogi domowe z Białej Podlaski
- Magiczne słoiki
- Miody, soki, przetwory od rolnika – Gospodarstwo Rolne Samol Michał
- Gajfka – naturalne soki domowe
- Potrawy domowe – Niebo w gębie
- Torty Karoli z Tarczyna – mazowieckie pierniki, ciasta i torty domowe
- Produkty regionalne – Słodki Grek
- Pasieka Symfonia
- Miody pitne i szprycery – the big fellow
- Wina – gospodarstwo sadownicze Jarosław Kuklewski

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.