Rękodzieło i regionalne przysmaki w Atrium Biała
Już od rana Atrium Biała zapełniło się kolorowymi stoiskami z różnymi rękodzielniczymi wyrobami i pięknymi artykułami. Od dzisiaj do soboty w białostockim centrum handlowym potrwa Jarmark Sztuki i Rękodzieła, a tydzień później, w dniach 24-28 kwietnia, odbywać się będzie w nim Jarmark Produktów Regionalnych. Przed odwiedzającymi galerię 8 dni uczty dla oczu i podniebienia, podczas których lokalni wystawcy prezentować będą regionalne produkty i przysmaki.
Kiermasze na stałe wpisały się w kalendarz wydarzeń organizowanych w Atrium Biała. Dlatego okres wiosenny nie może stanowić wyjątku od tego zwyczaju.
Na kwietniowym Jarmarku Sztuki i Rękodzieła, trwającym do soboty (20 kwietnia), rękodzielnicy i artyści zaprezentują na stoiskach swoje autorskie wyroby. Wśród nich znajdują się m.in.: FIKAcandles, Zapachowe świece sojowe, naturalne i ekologiczne, Pracownia Florystyczna Dorota Oniśko, Stoisko Smak Tradycji, Pani Orzeszkowa – przysmaki PRL (orzeszki i szyszki domowej roboty). Klienci galerii mają okazję zaopatrzyć się także w piękną ręcznie zdobioną ceramikę, biżuterię z kamieniami naturalnymi, sojowe świece i mnóstwo różnych wspaniałych wyrobów. Na straganach będzie można podziwiać rękodzieło, a także unikalne ozdoby, stanowiące doskonały prezent czy pamiątkę. W ogromie zaprezentowanych rzeczy na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, a przy okazji będzie mógł wesprzeć lokalnych rękodzielników i artystów.
Z kolei kilka dni później, w dniach 24-28 kwietnia odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych, na którym Atrium Biała gościć będzie małych producentów żywności i rękodzieła. Wśród produktów tradycyjnych znaleźć będzie można takie perełki, jak np. domowe chleby, sery i wędliny, chałwy, wypieki i ręcznie robione słodycze, miody, ale też ceramikę i wiele innych rzeczy. To będzie doskonała okazja do zakupu smakołyków i pysznych dodatków na majówkowe biesiadowanie.
Stoiska wystawowe rozlokowane są na środkowej rotundzie przy wejściu do galerii, od strony ulicy Miłosza i dostępne w godzinach otwarcia centrum, 9.00-21.00.
— Przez dwa najbliższe weekendy zapraszamy mieszkańców i klientów do odwiedzenia stoisk kiermaszowych i zapoznania się z ofertą lokalnych wytwórców. Od dzisiaj do soboty będzie można nabyć obrazy, dekoracje oraz wiele przedmiotów, wytworzonych w sposób nieprzemysłowy, ale za to z pasją. Z kolei w przyszłym tygodniu gościć będziemy w Atrium Biała producentów regionalnych przysmaków, którzy kierują swoją ofertę do osób poszukujących swojskich, tradycyjnych oraz często unikatowych produktów spożywczych. W międzyczasie warto też zajrzeć do ulubionych sklepów, gdyż w wielu z nich trwają atrakcyjne promocje i obniżki cenowe - mówi Justyna Doroszkiewicz, dyrektor Atrium Biała.
Więcej informacji na stronie www.atrium-biala.pl oraz na profilu Fb: https://www.facebook.com/AtriumBiala.

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.