Komunikaty PR

Smaczne zakupy – czy można dobrze zjeść w galerii handlowej?

2024-02-12  |  12:00
Biuro prasowe

Zbliżająca się wiosna dla wielu z nas oznacza jedno – wielkie wyjście do galerii handlowej po zastrzyk ubrań i dodatków z nowych kolekcji. Dzień spędzony na zakupach nie mógłby odbyć się inaczej, jak z wyczekiwaną przerwą na lunch. Czy poza fast foodami, których zapach unosi się, gdy tylko zbliżymy się do food courtu, można znaleźć smaczną, sycącą alternatywę? Sieć restauracji Gan bei udowadnia, że to możliwe!

Współczesne galerie to nie tylko miejsca, gdzie ludzie przemieszczają się w poszukiwaniu ubrań, gadżetów czy sprzętów elektronicznych. To także centra rozrywki, rekreacji i coraz bardziej zyskującej na znaczeniu – gastronomii. Dla wielu osób wizyta w centrum handlowym to okazja do zasmakowania różnorodnych potraw na wyciągnięcie ręki. Czy jednak w galerii można dobrze zjeść, czy też jedzenie oferowane w tych miejscach to jedynie wybór na szybko i z konieczności?

Gastronomia w food courtach

Gastronomia przez lata przyciągała klientów do centrów handlowych. Wybuch pandemii COVID-19, powodując liczne ograniczenia w funkcjonowaniu galerii, przyczynił się do znacznego obniżenia obrotów tych lokali, a w konsekwencji wielu zamknięć. Choć po czasie sytuacja się odmieniła i mogliśmy swobodnie wrócić do korzystania z oferty gastronomicznej w tzw. food courtach, to nie wszystkie restauracje przetrwały tę próbę czasu. Dziś, gdy niemal nie dostrzegamy śladu pandemii, korzystając z oferty gastronomicznej w centrach handlowych, spotkamy jeszcze większy przekrój kuchni różnych zakątków świata. Co, poza fast foodami rodem z amerykańskiego filmu, znajdziemy w galeriach? 

Włoska, turecka, meksykańska, polska czy azjatycka – wybór kuchni jest dziś bardzo duży. Wiele lokali dostępnych w centrach handlowych to sieci restauracji, dzięki czemu w różnych miastach znaleźć możemy swoje ulubione potrawy. Jedną z międzynarodowych sieci, którą spotkamy w warszawskiej galerii na Mokotowie, jest Gan bei. Koncept, oferujący dania z wybranych azjatyckich regionów, od początku XXI wieku podbija serca klientów centrów handlowych w różnych krajach. Czym lokale kuszą swoich gości?

Lunch na zakupach w azjatyckim wydaniu

Posiłek w galerii nie musi być w biegu. Udowadnia nam to restauracja Gan bei, słynąca z bardzo szerokiej oferty azjatyckich potraw, która daje duże możliwości komponowania ulubionego lunchu. Ucztę można zacząć od pieprzu Shishito z sosem miso-miodowym i solą morską czy mini kukurydzą Tomorokoshi z majonezem truflowym. Przez różne sety i rodzaje sushi, do tatara z awokado i chrupiącym ryżem, aż po rozgrzewające, aromatyczne zupy. Jeśli gustujemy w bardziej ekskluzywnych daniach, zdecydowanie warto zwrócić uwagę na przegrzebki z krewetkami tygrysimi w sosie hoisin. Fani drobiu, wieprzowiny czy wołowiny również znajdą dla siebie coś specjalnego. Warto mieć jednak w pamięci deser, który będzie słodkim zwieńczeniem azjatyckiej uczty. Tu do wyboru są różne rodzaje mochi, smażone lody czy maki w wariancie na słodko.

Gan bei zachęca, by w przerwie lunchowej się nie spieszyć. Odpoczynek po przejściu wielu kilometrów galeryjnych korytarzy, wart jest choć kilku chwil relaksu przy smacznym posiłku, w otoczeniu przyjemnych dla oka, azjatyckich dodatków i symboli. 

Ciesząca się dużą popularnością w pięciu różnych krajach, restauracja Gan bei, swoją ofertą i charakterem przekonuje, że posiłek w centrum handlowym nie musi odbywać się w pogoni za przeciskającym się w kolejce tłumem ludzi. Każda chwila spędzona w towarzystwie wybornego jedzenia warta jest odrobiny błogiej celebracji.

Podsumowując, współczesne centra handlowe starają się przyciągnąć klientów nie tylko atrakcyjną ofertą sklepów, ale także bogatym menu restauracyjnym. Możemy zatem zjeść zarówno szybki posiłek na bazie popularnych dań typu fast food, jak i skosztować wykwintnych potraw w eleganckim i klimatycznym miejscu. Wybór zawsze należy do klienta.

 

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Walentynki w Polsce – święto miłości, prezentów i… self-love Biuro prasowe
2025-01-24 | 06:00

Walentynki w Polsce – święto miłości, prezentów i… self-love

Walentynki pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, bo dopiero w latach 90. XX wieku i początkowo budziły mieszane emocje. Dla jednych były symbolem komercjalizacji uczuć
Zakupy Konumpcja alkoholu
2025-01-23 | 07:00

Studniówki z małpkami w parze? Młodzi Polacy mówią o alkoholu na studniówkach

Spożywanie alkoholu podczas studniówek to problem, z którym mierzymy się od lat i nie możemy się skutecznie uporać. W balach maturalnych biorą udział osoby,
Zakupy Sianko, jemioła i inne świąteczne produkty dostępne na jush
2024-12-24 | 10:00

Sianko, jemioła i inne świąteczne produkty dostępne "na jush"

Nie tylko błyszcząca choinka czy zapach pierników tworzą magię świąt. Warto pamiętać również o drobnych detalach, takich jak jemioła, wigilijne sianko czy starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa

Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich

Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.