Świąteczne godziny pracy Manufaktury
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, a w tym okresie Manufaktura będzie pracować nieco inaczej. Przedstawiamy świąteczny rozkład jazdy na najbliższe dwa tygodnie.
W weekend tuż przed Bożym Narodzeniem, tj. piątek (22.12) i sobotę (23.12) kompleks wydłuży godziny pracy tak, by wszyscy zapominalscy zdążyli jeszcze zrobić niezbędne zakupy. W te dwa dni, Manufaktura będzie pracować w godzinach 9-23.
Z kolei supermarket Auchan będzie pracował dłużej – do 29.12 otwarcie następować będzie już o godz. 7 rano. W piątki 22.12 i 29.12 zamknięcie następować będzie o godz. 23, tak samo w soboty 23.12 i 30.12.
Jednocześnie, warto przypomnieć, że tegoroczna Wigilia, zgodnie ze zmianami wprowadzonymi przez Sejm, będzie dniem wolnym od pracy i galeria handlowa tego dnia będzie zamknięta. Podobnie będzie w Pierwszy i Drugi Dzień Świąt (25-26.12). W czasie Świąt działać też będzie lodowisko na rynku Manufaktury, a także większość restauracji. Szczegóły dotyczące dokładnych godzin pracy będą dostępne na stronie www Manufaktury.

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.