Komunikaty PR

Świąteczne przygotowania z Netto

2020-12-11  |  15:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Aby tegoroczne Boże Narodzenie było udane, warto postawić na najlepsze dodatki i składniki. Dlatego sieć handlowa Netto, poza standardową ofertą, przygotowała specjalny katalog „Zasmakuj w świętach” z bogatym asortymentem świątecznych produktów.

Grudzień to wyjątkowy okres w roku. Ducha Świąt można w tym czasie poczuć na każdym kroku – tworzą go odpowiednie dekoracje, smaki i zapachy. Warto poddać się tej niezwykłej atmosferze, by spędzić Święta w wyjątkowym nastroju.

Zasmakuj w Świętach

Na świątecznym stole niemal w każdym domu prym wiodą rozmaite mięsa. Dlatego idealnie sprawdzą się, dostępne w świątecznej ofercie Netto, schab i karkówka do pieczenia (1,79 zł/100 g), a także gęś faszerowana kaszą, grzybami i warzywami (1,69 zł/100 g) oraz tuszka z królika (2,19 zł/100 g). Tradycjonaliści sięgną z pewnością po rybę, np. świeżego łososia jurajskiego Connoisseur (6,99 zł/100 g), mintaja Abramczyk (3,59/100g) lub fileta z sandacza Navito ze skórą (19,99 zł/400 g). W świątecznym menu nie może zabraknąć śledzi – domownikom z pewnością zasmakują Śledzie od Serca Contimax (6,99 zł/300 g), śledzie Corsarro – rolmopsy oraz bismarck (4,99 zł/900 g) lub filety ze śledzia SuperFish w promocyjnej cenie 15,99 zł/900 g. Święta nie mogą obyć się bez królowej sałatek, czyli sałatki warzywnej. Do jej przygotowania idealne będą dostępne w Netto świeże warzywa – marchew (2,99 zł/1 kg), pietruszka (4,99 zł/1 kg), seler (3,99 zł/1 kg) oraz por (2,99 zł/1 szt.) i ziemniaki (6,79 zł/2,5 kg). Z kolei tradycyjny, wigilijny barszcz będzie doskonały w smaku dzięki świeżym burakom czerwonym (2,69 zł/1 kg). Jako dodatek perfekcyjnie sprawdzą się dostępne w promocyjnych cenach uszka z kapustą i grzybami Nowy Wiśnicz, a także pierogi lub krokiety z kapustą i grzybami Smak mak (3,99 zł/400 g).

Święta na słodko

Po sytym, świątecznym obiedzie przychodzi czas na obowiązkowy deser. Łasuchów zadowoli strucla z marcepanem Dan Cake (9,99 zł/500 g), tradycyjna włoska babka świąteczna Gran Panettone Maina (19,99 zł/500 g) oraz makowiec Oskroba w promocyjnej cenie 4,99 zł/450 g. Obowiązkowym elementem są też ciasteczka, np. ciasteczka z kawałkami jabłka i cynamonem dr Gerard (3,29 zł/157 g), pierniki nadziewane w czekoladzie Kopernik (5,99 zł/145g; 150g) oraz śliwka w czekoladzie (14,99 zł/500 g). Z kolei świąteczne, domowe wypieki będą udane za sprawą jakościowych składników – sprawdzą się margaryna Kasia (jedyne 1,69 zł/250 g), twaróg sernikowy z Mascarpone President (11,99 zł/1 kg), krem do nadzienia i wypieków kakaowo-orzechowy Nussole (10,99 zł/600 g) oraz masa krówkowa Helio w promocji za 3,49 zł/400 g. Niezastąpionym dodatkiem będą też przyprawy korzenne Kamis (3,99 zł/7 g; różne rodzaje), a także bakalie – np. żurawina Mamone (7,79 zł/200 g) orzechy włoskie (1,99 zł/100g) lub migdały Mamone, dostępne w promocji za 8,45 zł/200 g.

Oferta ważna od 10 i 14 grudnia do wyczerpania zapasów.

Mistrzowska akcja w Netto

Świąteczne zakupy w Netto to też doskonały moment, aby zrobić prezent sobie lub bliskim i zdobyć wysokiej jakości garnki oraz patelnie MasterChef z rabatem do 67 proc.! Wystarczy zrobić zakupy do 20 grudnia br., a za każde wydane 25 zł odebrać promocyjną naklejkę. Zniżkę na wybrany produkt można uzyskać za okazaniem 10 naklejek aż do 2 stycznia 2021 roku! To już ostatnia szansa, aby wziąć udział w programie „Mistrzowska akcja w Netto” i gotować jak prawdziwy mistrz.

Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu MasterChef, poleca:

Łosoś w miodzie z imbirem i orzechami laskowymi

Składniki:

  • filet z łososia ze skórą, 2 sztuki po 200 g
  • orzechy laskowe obrane, 100 g
  • korzeń imbiru, ok. 3 cm
  • czosnek, 3 ząbki
  • miód, 2 łyżki
  • jarmuż, 60 g
  • pomarańcze, 2 sztuki
  • sos sojowy, 4 łyżki
  • cytryna, połowa
  • chilli, połowa
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Orzechy upraż̇ na suchej patelni, aż skórka ściemnieje i zacznie pękać. Następnie odstaw orzechy do ostygnięcia. Kiedy będą jeszcze ciepłe, obierz je ze skórki, pocierając orzechy w dłoniach. Na koniec rozgnieć je w moździerzu lub płaską stroną noża.

2. Filety z łososia umyj, osusz i posyp solą oraz pieprzem. Odstaw je na chwilę, aby płaty łososia przesiąknęły przyprawami.

3. Imbir i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj do tego sok z jednej pomarańczy, dwie łyżki miodu, trzy łyżki sosu sojowego, posiekane chilli oraz sok z połowy cytryny. Wymieszaj wszystko i smaż jeszcze chwilę, potem dodaj pokruszone orzechy laskowe.

4. Na gotujący się sos kładziemy łososia skórą do dołu, od czasu do czasu polewając wierzch ryby sosem. Nie odwracaj filetów – polewanie gorącym sosem doprowadzi do ścięcia białka na wierzchu ryby. Rybę smaż około 8 minut.

5. W międzyczasie jarmuż włóż do wrzątku na 30 sekund, a potem do lodowatej wody. Drugą pomarańczę podziel na pół – z jednej części wyciśnij sok, a z drugiej wytnij miąższ. Sok z pomarańczy wymieszaj z odrobiną sosu spod łososia, dodaj łyżkę sosu sojowego oraz miąższ pomarańczy. Całość wymieszaj z jarmużem.

6. Gotowego łososia podawaj z sałatką z pomarańczy i jarmużu. Smacznego!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zakupy Kreatywny weekend z zajęciami z upcyklingu w Blue City Biuro prasowe
2024-06-28 | 15:12

Kreatywny weekend z zajęciami z upcyklingu w Blue City

W najbliższy weekend - 29 i 30 czerwca - przestrzeń przy fontannie na poziomie -1 zamieni się w strefę kreatywnych zajęć dla starszych dzieci i wszystkich dorosłych. Pod okiem
Zakupy Kolejny nowy najemca w Blue City. Gratka dla fanów technologii i designu
2024-06-27 | 09:11

Kolejny nowy najemca w Blue City. Gratka dla fanów technologii i designu

Niespełna dwa tygodnie po otwarciu butiku RP Store na klientów Blue City czeka kolejna nowość - sklep hiszpańskiej marki Kamalion, pełen nowoczesnych akcesoriów
Zakupy Znamy najnowszy portret klientek Pepco
2024-06-26 | 17:00

Znamy najnowszy portret klientek Pepco

Od Portugalii, przez Polskę aż po Estonię to wykształcona, pracująca, mama, dla której najważniejsze są niskie ceny. Każdego miesiąca w sklepach Pepco klienci realizują ponad

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Media

Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi

Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.