Tesco wprowadza nowości na stoiskach z pieczywem oraz świąteczne ciasta
W sieci sklepów Tesco dostępne są już nowe bułki smakowe dla całej rodziny. W listopadzie na półkach pojawi się także zdrowy bochenek na zakwasie i świeże ciasta od polskich dostawców regionalnych, w tym sernik królewski oraz specjalny piernik. Dzięki nowym propozycjom Tesco przygotowania do Świąt będą jeszcze łatwiejsze, a zaoszczędzony czas klienci będą mogli spędzić z najbliższymi.
Pierwszą z nowości, która pojawiła się w piekarni Tesco, jest bułka z dodatkiem suszonej żurawiny, nasion dyni i mieszanki orzechów. Produkt ten trafia w gust klientów poszukujących nowych, niestandardowych smaków.
Od listopada w Tesco będzie można nabyć kolejny zupełnie nowy produkt: „Chleb od serca”. Bochenek z romantycznym wzorem, który cechuje się obniżoną zawartością sodu i zwiększoną ilością naturalnych przeciwutleniaczy oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, stanowi doskonałą propozycję dla osób dbających o utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, takim jak mąka z ziaren wiesiołka, otręby owsiane i aronia „Chleb od serca” to nie tylko źródło białka i błonnika pokarmowego, magnezu, fosforu, ale także potasu, cynku, witaminy B1 czy kwasu foliowego.
– Codziennie staramy się poprawiać skład artykułów dostępnych w piekarni, ponieważ wysokiej jakości pieczywo – na zakwasie, ze zdrowymi dodatkami, to odpowiedź na oczekiwania klientów, którzy coraz częściej poszukują zdrowszych produktów, stanowiących doskonałe uzupełnienie pełnowartościowej i zbilansowanej diety. Warto również pamiętać, że w Tesco oferujemy bułki do odpieku, mrożone, pakowane próżniowo po kilka sztuk. Mają dokładnie taki sam smak jak te wypiekane od razu, więc są idealnym rozwiązaniem dla osób niemających czasu na codzienne wizyty w piekarni – mówi Marcin Szpyrka, Menadżer ds. Zakupów Pieczywa w Tesco.
Sieć Tesco nie zapomina również o zbliżającym się Bożym Narodzeniu. W listopadzie na półkach zagoszczą produkty, dzięki którym klienci będą mogli bez trudu wprowadzić do swoich domów smak Świąt. Do wyboru będzie m.in. domek z piernika do samodzielnego montażu, babka marmurkowa oraz tradycyjna babka „Panettone”. Wszyscy zainteresowani będą mieli również możliwość zakupienia piernikowych dekoracji na choinkę do samodzielnego przyozdobienia w domu.
W świątecznej ofercie Tesco znajdzie się również większa liczba ciast świeżych, takich jak np. sernik i rolada makowa, które z łatwością przywołają wspomnienia tradycyjnego świątecznego stołu.
Dopełnieniem oferty będzie klasyczny piernik. Wszystkie produkty pochodzą z lokalnych polskich cukierni.
W sklepach Tesco nowości dobierane są w taki sposób, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Każdy produkt jest dokładnie sprawdzany i oceniany, zanim trafi na półki. Dzięki temu klienci mają pewność, że wybierane przez nich pieczywo jest najwyższej jakości. Tesco na każdym kroku wspiera także regionalnych dostawców, współpracując z rodzimymi cukierniami i piekarniami.
Wypieki marki własnej Tesco od wielu lat powstają w wyniku współpracy z zaufanymi producentami, a wszyscy dostawcy produktów są systematycznie kontrolowani i audytowani w oparciu o Standard Wyrobów Żywnościowych Tesco. Nowości w piekarni Tesco to wyroby spełniające najwyższe normy.
Bułka z dodatkiem żurawiny, nasion dyni i orzechów jest dostępna od połowy października, a „Chleb od serca” oraz świąteczne słodkości pojawią się na półkach w listopadzie.
Wyjątkowe obrączki ślubne - na co zwrócić uwagę przy ich wyborze
Świąteczne zakupy Polaków – gdzie kupujemy i jak płacimy?
Prezenty last minute za mniej niż 15 złotych w Lidl Polska!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Farmacja
Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi
Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.