Tesco wprowadza nowości na stoiskach z pieczywem oraz świąteczne ciasta
W sieci sklepów Tesco dostępne są już nowe bułki smakowe dla całej rodziny. W listopadzie na półkach pojawi się także zdrowy bochenek na zakwasie i świeże ciasta od polskich dostawców regionalnych, w tym sernik królewski oraz specjalny piernik. Dzięki nowym propozycjom Tesco przygotowania do Świąt będą jeszcze łatwiejsze, a zaoszczędzony czas klienci będą mogli spędzić z najbliższymi.
Pierwszą z nowości, która pojawiła się w piekarni Tesco, jest bułka z dodatkiem suszonej żurawiny, nasion dyni i mieszanki orzechów. Produkt ten trafia w gust klientów poszukujących nowych, niestandardowych smaków.
Od listopada w Tesco będzie można nabyć kolejny zupełnie nowy produkt: „Chleb od serca”. Bochenek z romantycznym wzorem, który cechuje się obniżoną zawartością sodu i zwiększoną ilością naturalnych przeciwutleniaczy oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, stanowi doskonałą propozycję dla osób dbających o utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, takim jak mąka z ziaren wiesiołka, otręby owsiane i aronia „Chleb od serca” to nie tylko źródło białka i błonnika pokarmowego, magnezu, fosforu, ale także potasu, cynku, witaminy B1 czy kwasu foliowego.
– Codziennie staramy się poprawiać skład artykułów dostępnych w piekarni, ponieważ wysokiej jakości pieczywo – na zakwasie, ze zdrowymi dodatkami, to odpowiedź na oczekiwania klientów, którzy coraz częściej poszukują zdrowszych produktów, stanowiących doskonałe uzupełnienie pełnowartościowej i zbilansowanej diety. Warto również pamiętać, że w Tesco oferujemy bułki do odpieku, mrożone, pakowane próżniowo po kilka sztuk. Mają dokładnie taki sam smak jak te wypiekane od razu, więc są idealnym rozwiązaniem dla osób niemających czasu na codzienne wizyty w piekarni – mówi Marcin Szpyrka, Menadżer ds. Zakupów Pieczywa w Tesco.
Sieć Tesco nie zapomina również o zbliżającym się Bożym Narodzeniu. W listopadzie na półkach zagoszczą produkty, dzięki którym klienci będą mogli bez trudu wprowadzić do swoich domów smak Świąt. Do wyboru będzie m.in. domek z piernika do samodzielnego montażu, babka marmurkowa oraz tradycyjna babka „Panettone”. Wszyscy zainteresowani będą mieli również możliwość zakupienia piernikowych dekoracji na choinkę do samodzielnego przyozdobienia w domu.
W świątecznej ofercie Tesco znajdzie się również większa liczba ciast świeżych, takich jak np. sernik i rolada makowa, które z łatwością przywołają wspomnienia tradycyjnego świątecznego stołu.
Dopełnieniem oferty będzie klasyczny piernik. Wszystkie produkty pochodzą z lokalnych polskich cukierni.
W sklepach Tesco nowości dobierane są w taki sposób, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Każdy produkt jest dokładnie sprawdzany i oceniany, zanim trafi na półki. Dzięki temu klienci mają pewność, że wybierane przez nich pieczywo jest najwyższej jakości. Tesco na każdym kroku wspiera także regionalnych dostawców, współpracując z rodzimymi cukierniami i piekarniami.
Wypieki marki własnej Tesco od wielu lat powstają w wyniku współpracy z zaufanymi producentami, a wszyscy dostawcy produktów są systematycznie kontrolowani i audytowani w oparciu o Standard Wyrobów Żywnościowych Tesco. Nowości w piekarni Tesco to wyroby spełniające najwyższe normy.
Bułka z dodatkiem żurawiny, nasion dyni i orzechów jest dostępna od połowy października, a „Chleb od serca” oraz świąteczne słodkości pojawią się na półkach w listopadzie.

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii

DPD Mobile z kolejnymi państwami na mapie Europy. Wysyłki międzynarodowe z aplikacji już do 20 państw
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.