Zlot Smaków z Food Trucków w Atrium Molo
Zlot Food Trucków powraca do Szczecina! W dniach 9-11 września, na parkingu Atrium Molo, będzie można zasmakować w specjałach serwowanych z kuchni pod chmurką! O kulinarnej nudzie nie ma mowy –orientalne dania, pikantne przekąski, słodycze, a do tego wiele innych oryginalnych potraw z całego świata, zagoszczą na tegorocznym zamknięciu sezonu food truckowego w Atrium Molo.
Kuchnia z food trucków to wygodna propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W Szczecinie z bogatej oferty mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 9-11 września. Dla miłośników kulinarnych odkryć to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw. W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnych części Polski, w których na miejscu przygotowywane będą dania inspirowane smakami z odległych zakątków świata. Będzie można zasmakować specjałów z kuchni azjatyckiej, greckiej, tajskiej, belgijskiej, amerykańskiej oraz wielu innych. Nie zabraknie słodkości, naleśników, burgerów, frytek czy pysznych przekąsek na gorąco z różnymi dodatkami i sosami. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej.
Lista food trucków:
1.Pan Burger - amerykańskie burgery
2. Le mini lemoniada - lemoniada molekularna
3. PAN FRYTA - frytki belgijskie
4. Pulled Burger Truck - burgery z szarpną wieprzowiną
5. Greek Street Food Truck - grecki souvlaki
6. Wok and Walk - azjatycki makaron chow mein
7. Sweet Donuts - słodkie mini pączki i lody tajskie
8. Meat Pastrami - amerykańskie pastrami
9. Zapiekanki
10. Naleśniki
11. FutrakiXOkocim - piwo z kija
… i inne.
Zlot Food Trucków odbędzie się w piątek i w sobotę (9-10 września), w godzinach 12.00 -21.00, natomiast w niedzielę (11 września) w godz. 12.00-20:00, na parkingu Atrium Molo (ul. Mieszka I 73). W związku z wydarzeniem część parkingu, zlokalizowana w pobliżu wejścia od strony Media Markt, będzie wyłączona z użycia.
–W drugi weekend września Atrium Molo zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w Szczecinie. Przez trzy dni będzie można skosztować efektów pracy szefów mobilnej kuchni z całej Polski. Serdecznie zapraszamy mieszkańców, jak również klientów galerii, do wspólnego spędzenia czasu i wypróbowania bogatej oferty specjałów kulinarnych– dodaje Agnieszka Wasyłenko, Dyrektor Atrium Molo.
Więcej informacji na stronie: www.atrium-molo.pl oraz na profilu Facebook Atrium Molo.

Cztery dni wyjątkowych okazji podczas Prime Day w sklepie Amazon.pl

MediaMarkt i bp łączą siły: Za zakupy w MediaMarkt dostajesz bon na paliwo lub kawę

Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Dorota Gardias: Moja piosenka nagrana z Bartasem Szymoniakiem odniosła ogromny sukces. Wiążę z nią pewne plany
Prezenterka pogody podkreśla, że ma w życiu kilka pasji, które szczególnie pielęgnuje. Jedną z nich jest śpiewanie. Nuci nie tylko pod prysznicem, ale swoje umiejętności wokalne prezentuje również na eventach, imprezach okolicznościowych i w programach rozrywkowych. Dorota Gardias nie kryje satysfakcji z tego, że kilka miesięcy temu mogła zaśpiewać w duecie z Bartasem Szymoniakiem, a utwór „Wszystko i nic” bardzo przypadł do gustu odbiorcom. Teraz marzy o tym, by móc wykonać go „na żywo” podczas festiwalu.
Media i PR
Reklama suplementów diety przez influencerów podlega pewnym ograniczeniom. Kontrolują to GIS i UOKiK

Rekomendacje influencerów mają znaczenie w wielu kategoriach zakupowych. Z raportu przygotowanego przez Wavemaker „Influencerzy pod lupą: etyka w social mediach” wynika, że 30 proc. internautów bierze je pod uwagę przy podejmowaniu decyzji zakupowych dotyczących leków i suplementów diety. Reklamy suplementów diety w Polsce podlegają pewnym ograniczeniom. Przykładowo nie można przypisywać im właściwości leczniczych, bo nie są to leki, ani też właściwości wspomagających, które nie są poparte badaniami. Te kwestie sprawdza GIS. UOKiK z kolei może skontrolować poprawne oznaczenie przekazu reklamowego w social mediach.
Moda
Qczaj: Kiedyś na każde wyjście musiałem kupić sobie coś nowego. Teraz już nie chcę kupować kolejnych garniturów, by potem wyrzucać je na śmietnik

Zdaniem trenera, by zadbać o środowisko naturalne i zmniejszyć ilość odpadów, trzeba chociażby zrezygnować z impulsywnych zakupów w sklepach z odzieżą i w modzie postawić na bardziej zrównoważone rozwiązania. Qczaj zachęca więc do zmiany nawyków i refleksji nad własnymi potrzebami. Najpierw bowiem powinniśmy ocenić, czy dany zakup naprawdę jest konieczny, czy może w szafie mamy już podobną rzecz, którą z powodzeniem można ponownie wykorzystać. On sam, na przekór nieprzychylnym komentarzom i krytyce internautów, kilka razy założył już ten sam garnitur i znów za jakiś czas zamierza się w nim pokazać.