Zlot Smaków z Food Trucków w Atrium Molo
Zlot Food Trucków powraca do Szczecina! W dniach 9-11 września, na parkingu Atrium Molo, będzie można zasmakować w specjałach serwowanych z kuchni pod chmurką! O kulinarnej nudzie nie ma mowy –orientalne dania, pikantne przekąski, słodycze, a do tego wiele innych oryginalnych potraw z całego świata, zagoszczą na tegorocznym zamknięciu sezonu food truckowego w Atrium Molo.
Kuchnia z food trucków to wygodna propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W Szczecinie z bogatej oferty mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 9-11 września. Dla miłośników kulinarnych odkryć to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw. W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnych części Polski, w których na miejscu przygotowywane będą dania inspirowane smakami z odległych zakątków świata. Będzie można zasmakować specjałów z kuchni azjatyckiej, greckiej, tajskiej, belgijskiej, amerykańskiej oraz wielu innych. Nie zabraknie słodkości, naleśników, burgerów, frytek czy pysznych przekąsek na gorąco z różnymi dodatkami i sosami. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej.
Lista food trucków:
1.Pan Burger - amerykańskie burgery
2. Le mini lemoniada - lemoniada molekularna
3. PAN FRYTA - frytki belgijskie
4. Pulled Burger Truck - burgery z szarpną wieprzowiną
5. Greek Street Food Truck - grecki souvlaki
6. Wok and Walk - azjatycki makaron chow mein
7. Sweet Donuts - słodkie mini pączki i lody tajskie
8. Meat Pastrami - amerykańskie pastrami
9. Zapiekanki
10. Naleśniki
11. FutrakiXOkocim - piwo z kija
… i inne.
Zlot Food Trucków odbędzie się w piątek i w sobotę (9-10 września), w godzinach 12.00 -21.00, natomiast w niedzielę (11 września) w godz. 12.00-20:00, na parkingu Atrium Molo (ul. Mieszka I 73). W związku z wydarzeniem część parkingu, zlokalizowana w pobliżu wejścia od strony Media Markt, będzie wyłączona z użycia.
–W drugi weekend września Atrium Molo zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w Szczecinie. Przez trzy dni będzie można skosztować efektów pracy szefów mobilnej kuchni z całej Polski. Serdecznie zapraszamy mieszkańców, jak również klientów galerii, do wspólnego spędzenia czasu i wypróbowania bogatej oferty specjałów kulinarnych– dodaje Agnieszka Wasyłenko, Dyrektor Atrium Molo.
Więcej informacji na stronie: www.atrium-molo.pl oraz na profilu Facebook Atrium Molo.

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii

DPD Mobile z kolejnymi państwami na mapie Europy. Wysyłki międzynarodowe z aplikacji już do 20 państw
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.