Zlot smaków z Food Trucków w Atrium Kasztanowa
Przed mieszkańcami Piły najsmaczniejszy weekend wakacji! W dniach 25-27 sierpnia, na parkingu Atrium Kasztanowa, będzie można zasmakować w specjałach serwowanych z kuchni pod chmurką! O kulinarnej nudzie nie ma mowy – orientalne dania, pikantne przekąski, słodycze, a do tego wiele innych oryginalnych potraw z całego świata zagości na wakacyjnym zlocie food trucków w Atrium Kasztanowa.
Kuchnia z food trucków to wygodna propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W Pile z bogatej oferty mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 25-27 sierpnia. Dla miłośników kulinarnych odkryć to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw. W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnych części Polski, w których na miejscu przygotowywane będą dania inspirowane smakami z odległych zakątków świata. Będzie można zasmakować specjałów z kuchni azjatyckiej, greckiej, tajskiej, belgijskiej, amerykańskiej oraz wielu innych. Nie zabraknie słodkości, naleśników, burgerów, frytek czy pysznych przekąsek na gorąco z różnymi dodatkami i sosami. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej.
Wśród wystawców znajdują się m.in.:
- Burger (amerykańskie burgery)
- Pan Fryta (frytki belgijskie)
- Greek Street Food (kuchnia grecka)
- Pulled Pork (szarpana wieprzowina)
- Wok and Walk (pad thai)
- Naleśniki (wersji słodkiej i wytrawnej)
- Czarros (hiszpańskie churrosy)
- Lody, gofry
- Le mini (lemoniada molekularna)
– W ostatni weekend sierpnia Atrium Kasztanowa zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w Pile. Przez trzy dni będzie można skosztować efektów pracy szefów mobilnej kuchni z całej Polski. W menu nie zabraknie zarówno bardziej egzotycznych potraw, jak i tradycyjnych przysmaków. Serdecznie zapraszamy mieszkańców, jak również turystów i klientów galerii, do wspólnego spędzenia czasu i wypróbowania bogatej oferty specjałów kulinarnych – mówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.
Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa odbędzie się w dniach 25-27 sierpnia, w godzinach 11.00-21.00 (w niedzielę do godz. 20.00 ) na parkingu przed głównym wejściem do centrum (al. Powstańców Wielkopolskich 99).
Więcej informacji na stronie www.atrium-kasztanowa.pl i na profilu www.facebook.com/AtriumKasztanowa.

Akcje promocyjne oraz nagrody, które zdobywają klienta i napędzają sprzedaż. Jak zdobyć serca konsumentów? Najnowszy raport!

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl

iPhone 16 – wszystko, co warto wiedzieć o nowej serii
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.