Komunikaty PR

Zaplanuj Święta i Sylwestra bez problemu z Gardens by Fort

2021-12-14  |  23:00
Biuro prasowe

Bezpieczeństwo gości w restauracji od 15 grudnia 2021

 

W związku z decyzjami władz państwowych wprowadzającymi szereg ograniczeń, w tym m. in. dotyczących limitu gości w placówkach gastronomicznych, które skutkują koniecznością wprowadzenia przez nas szczególnych środków, pragniemy poinformować, iż od dnia 15 grudnia 2021 roku, mając na uwadze wprowadzone obostrzenia oraz w trosce o życie i zdrowie Gości oraz naszych pracowników, przed wejściem do Restauracji Gardens by Fort niezbędne będzie okazanie obsłudze certyfikatu szczepienia przeciwko Covid-19. W przypadku braku okazania dowodu szczepienia przeciwko Covid-19 personel zmuszony będzie odmówić wstępu do Restauracji i możliwości skorzystania z oferty gastronomicznej. Za utrudnienia przepraszamy, pragnąc jednocześnie wyjaśnić, że zaistniała sytuacja nie jest zależna od nas i stanowi zdarzenie zewnętrzne, na które nie mamy wpływu.

 

Menu Świąteczne na wynos

 

Restauracja Gardens by Fort dla swoich gości przygotowała w okresie przedświątecznym, możliwość zamówienia potraw świątecznych na wynos. Szef kuchni przygotował w ofercie takie tradycyjne pozycje, jak barszcz czerwony, pierogi z kapustą i grzybami wśród dan głównych, ale również nieco mniej oczywiste jak pieczony sandacz z sosem rakowym czy polędwiczka wieprzowa z kasztanami, szynka dojrzewającą i sosem grzybowym. Wśród przystawek znajdziemy między innymi rybę po grecku, tradycyjną sałatkę jarzynową czy śledzia ze śmietana i jabłkiem. Szef kuchni proponuję również świąteczne desery, a wśród nich makowiec, szarlotka z kruszonka i sernik z biała czekoladą. Zamówienia można składać drogą mailową (kontakt@gardensbyfort.pl) do 19.12.2021 do godziny 20:00. Odbiór własny w lokalu dnia 23.12.21 od godziny 12:00 do 22:00.

 

Noc Sylwestrowa

 

31.12.2021 nasi goście mogą liczyć nietuzinkowy wieczór. Szef kuchni, Kamil Rabczyński, przygotował specjalne dedykowane na tę okazję menu, które pozwoli przeżyć kulinarną podróż po krajach większości kontynentów. „Pomysł na menu sylwestrowe narodził się w odniesieniu do pandemii oraz braku możliwości podróżowania. Chcielibyśmy za pomocą dań, które będziemy serwować zabrać naszych gości w podróż po różnych zakątkach świata dając im możliwość choć na krótką chwilę przenieść się np. do Peru czy Francji. Stawiamy na autentyczność smaków i aromatów poszczególnych państw dlatego każda z pozycji jest tak skomponowana, żeby w jak największym stopniu oddać to czym dany kraj się wyróżnia” – podkreśla szef kuchni Kamil Rabczyński.

 Od godziny 20:00 do 1:00 dla gości zaśpiewa na żywo Małgorzata Skrzyniarz. W akompaniamencie gitary będzie można posłuchać najbardziej znane hity muzyki popularnej m.in. utwory z repertuaru Michaela Jacksona, Whitney Houston czy Glorii Gaynor. Nie zabraknie także polskich kompozycji, takich jak „Ale jazz” Sanah czy utworów Ani Dąbrowskiej. Muzyczne doznania zostaną dopełnione instrumentami perkusyjnymi, które Małgorzata ma zawsze „pod ręką”. Wszystko po to, aby wykonywane utwory nabrały jeszcze większego smaku i charakteru. Rezerwacji na ten niezapomniany wieczór można dokonać wysyłając email na adres: kontakt@gardensbyfort.pl. Przy rezerwacji stolika na Sylwestrowy wieczór obowiązuje zadatek w wysokości 100 zł brutto od osoby, który jest do wykorzystania w całości podczas wydarzenia.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy Biuro prasowe
2024-10-04 | 09:45

Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy

Marka JemyJemy, lider* na rynku zup gotowych z półki, wraz z początkiem października rozpoczęła szeroko zakrojoną kampanię mediową, obejmującą OOH, digital, social
Żywienie Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
2024-10-03 | 12:00

Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!

FRoSTA, znany producent mrożonek, kontynuuje rozwój swojej oferty, wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Firma stawia na 100% naturalnego smaku i proste
Żywienie Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
2024-10-03 | 12:00

Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja

  W portfolio krakowskiego producenta słodyczy pojawiły się teraz MINIczekolady funkcjonalne: Koncentracja z ekstraktem z korzenia ashwagandhy, Stres z witaminami B6 i C oraz ekstraktem

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Farmacja

Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października

Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.

Żywienie

Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało

Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.