Komunikaty PR

Zaplanuj Święta i Sylwestra bez problemu z Gardens by Fort

2021-12-14  |  23:00
Biuro prasowe

Bezpieczeństwo gości w restauracji od 15 grudnia 2021

 

W związku z decyzjami władz państwowych wprowadzającymi szereg ograniczeń, w tym m. in. dotyczących limitu gości w placówkach gastronomicznych, które skutkują koniecznością wprowadzenia przez nas szczególnych środków, pragniemy poinformować, iż od dnia 15 grudnia 2021 roku, mając na uwadze wprowadzone obostrzenia oraz w trosce o życie i zdrowie Gości oraz naszych pracowników, przed wejściem do Restauracji Gardens by Fort niezbędne będzie okazanie obsłudze certyfikatu szczepienia przeciwko Covid-19. W przypadku braku okazania dowodu szczepienia przeciwko Covid-19 personel zmuszony będzie odmówić wstępu do Restauracji i możliwości skorzystania z oferty gastronomicznej. Za utrudnienia przepraszamy, pragnąc jednocześnie wyjaśnić, że zaistniała sytuacja nie jest zależna od nas i stanowi zdarzenie zewnętrzne, na które nie mamy wpływu.

 

Menu Świąteczne na wynos

 

Restauracja Gardens by Fort dla swoich gości przygotowała w okresie przedświątecznym, możliwość zamówienia potraw świątecznych na wynos. Szef kuchni przygotował w ofercie takie tradycyjne pozycje, jak barszcz czerwony, pierogi z kapustą i grzybami wśród dan głównych, ale również nieco mniej oczywiste jak pieczony sandacz z sosem rakowym czy polędwiczka wieprzowa z kasztanami, szynka dojrzewającą i sosem grzybowym. Wśród przystawek znajdziemy między innymi rybę po grecku, tradycyjną sałatkę jarzynową czy śledzia ze śmietana i jabłkiem. Szef kuchni proponuję również świąteczne desery, a wśród nich makowiec, szarlotka z kruszonka i sernik z biała czekoladą. Zamówienia można składać drogą mailową (kontakt@gardensbyfort.pl) do 19.12.2021 do godziny 20:00. Odbiór własny w lokalu dnia 23.12.21 od godziny 12:00 do 22:00.

 

Noc Sylwestrowa

 

31.12.2021 nasi goście mogą liczyć nietuzinkowy wieczór. Szef kuchni, Kamil Rabczyński, przygotował specjalne dedykowane na tę okazję menu, które pozwoli przeżyć kulinarną podróż po krajach większości kontynentów. „Pomysł na menu sylwestrowe narodził się w odniesieniu do pandemii oraz braku możliwości podróżowania. Chcielibyśmy za pomocą dań, które będziemy serwować zabrać naszych gości w podróż po różnych zakątkach świata dając im możliwość choć na krótką chwilę przenieść się np. do Peru czy Francji. Stawiamy na autentyczność smaków i aromatów poszczególnych państw dlatego każda z pozycji jest tak skomponowana, żeby w jak największym stopniu oddać to czym dany kraj się wyróżnia” – podkreśla szef kuchni Kamil Rabczyński.

 Od godziny 20:00 do 1:00 dla gości zaśpiewa na żywo Małgorzata Skrzyniarz. W akompaniamencie gitary będzie można posłuchać najbardziej znane hity muzyki popularnej m.in. utwory z repertuaru Michaela Jacksona, Whitney Houston czy Glorii Gaynor. Nie zabraknie także polskich kompozycji, takich jak „Ale jazz” Sanah czy utworów Ani Dąbrowskiej. Muzyczne doznania zostaną dopełnione instrumentami perkusyjnymi, które Małgorzata ma zawsze „pod ręką”. Wszystko po to, aby wykonywane utwory nabrały jeszcze większego smaku i charakteru. Rezerwacji na ten niezapomniany wieczór można dokonać wysyłając email na adres: kontakt@gardensbyfort.pl. Przy rezerwacji stolika na Sylwestrowy wieczór obowiązuje zadatek w wysokości 100 zł brutto od osoby, który jest do wykorzystania w całości podczas wydarzenia.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.